Αρχική 2 Περίεργες φωτιές και 93 φριχτοί θάνατοι

2 Περίεργες φωτιές και 93 φριχτοί θάνατοι

Μια κινέζικη παροιμία λέει «Μην ανάβεις φωτιά που δεν μπορείς να σβήσεις»

Το άρθρο για καλύτερη κατανόηση των αναγνωστών ακολουθεί χρονολογική ροή.

Στις 8 Μαΐου 2018 στην θέση Πύριζα της Πεντέλης γίνεται άσκηση πυροσβεστών με την ονομασία «Δια πυρός 2018». Η περιοχή Πύριζα είναι ιδανική προσομοίωση του Νέου Βουτζά. Το σενάριο της άσκησης αναφέρει ότι επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες (θυελλώδης άνεμοι) και το έδαφος είναι τραχύ και δύσβατο.

Την άσκηση παρακολουθούν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (Νίκος Τόσκας), ο Γραμματέας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας (Γιάννης Καπήλης) και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος (Σωτήρης Τερζούδης).

Στην άσκηση χρησιμοποιούνται μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, ελικόπτερα Super Puma, σκαπτικά μηχανήματα, πυροσβεστικά οχήματα, επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, Δασο-πυροσβέστες και γενικά όσοι εμπλέκονται σε μια ιδιαίτερα μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά.

Η άσκηση πετυχαίνει απόλυτα (προφητεία Νο 1).

Στους Δήμους Ραφήνας και Πικερμίου εκπονείται σχέδιο εκκένωσης λόγω μεγάλης πυρκαγιάς στις περιοχές Νέος Βουτζάς, Διώνη, Κόκκινο Λιμανάκι, Αγία Κυριακή και Σκουφέικα.

Το σχέδιο είναι πληρέστατο και αναλυτικό και προβλέπει ασφαλή απομάκρυνση όλων των παρευρισκόμενων στους πιο πάνω χώρους πριν φθάσει η πυρκαγιά. Το σχέδιο προβλέπει συστηματικές συγκεντρώσεις σε ορισμένα ανοικτά σημεία όλων όσων βρίσκονται εκείνη την στιγμή στις πιο πάνω περιοχές και ασφαλή απομάκρυνσή τους με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του Στρατού, του Δήμου και Ιδιωτικά.

Έχουν καθορισθεί διαδρομές που δεν μπλοκάρουν από κίνηση αυτοκινήτων και ο χρόνος εκκένωσης είναι 13 – 21 λεπτά της ώρας (προφητεία Νο 2).

Την Δευτέρα 23ης Ιουλίου 2018 εντελώς ξαφνικά ανάβουν 14 φωτιές στην περιοχή της Κινέτας. Τις καταγράφουν 5 δορυφόροι. Από τον Δορυφόρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος μέχρι τον Δορυφόρο Fire Management System της NASA.

Και οι 5 Δορυφόροι παρουσιάζουν την Δορυφορική ανάλυση της φωτιάς. Οι 14 φωτιές ξεσπούν διαδοχικά από τις 1203 – 1230 μ.μ.

Οι φωτιές είναι χωρισμένες γεωμετρικά σε 4 παράλληλες ευθείες.

Στην πρώτη παράλληλη που βρίσκεται και πιο κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου ξεσπούν 2 πυρκαγιές. Στην 2η παράλληλο ξεσπούν 3 πυρκαγιές. Στην 3η παράλληλο ξεσπούν 4 πυρκαγιές και στην 4η παράλληλο ξεσπούν 5 πυρκαγιές. Οι πυρκαγιές σε κάθε παράλληλο έχουν απόσταση μεταξύ τους περίπου 1 km.

Καλύπτουν μια περιοχή 4,5 km μήκος και 3 km πλάτος. στην πυροσβεστική σημαίνει συναγερμός και ένας στόλος από πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες σπεύδουν στα σημεία των πυρκαγιών.

Στην Κινέτα καίγονται σπίτια, οικόπεδα, αγροτικές εγκαταστάσεις κ.λπ. όμως δεν καίγονται άνθρωποι.

Πιθανόν να είναι οι φωτιές Αντιπερισπασμού. Στις 1657 (Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) ξεσπά πυρκαγιά στα σύνορα Πεντέλης και Καλλιτεχνούπολης Ραφήνας. Σύμφωνα με την Δορυφορική Ανάλυση των 5 Δορυφόρων οι πυρκαγιές είναι 2. Η μια σε απόσταση 150 m από την άλλη.

Στην περιοχή επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι (όπως στο σενάριο της άσκησης) με ταχύτητα 120 km την ώρα. Οι θυελλώδεις άνεμοι αποκλείουν σε μεγάλο ποσοστό την τυχαία πυρκαγιά από κάτοικο που θέλει να κάψει ξύλα ή χόρτα.

Κανένας δεν ανάβει φωτιά όταν με δυσκολία στέκεται όρθιος εν μέσω θυελλωδών ανέμων και μάλιστα σε 2 σημεία διαδοχικά σε απόσταση 150 m όπως δείχνει η Δορυφορική Ανάλυση.

Η φωτιά απλώνεται γρήγορα προς την παραλία και στις 1800 φτάνει στην Λεωφόρο Μαραθώνα. Περνάει απέναντι, κατακαίγοντας ότι βρίσκει στο διάβα της. Επικρατεί πανικός και χάος και πεθαίνουν με φριχτό τρόπο 93 συνάνθρωποί μας.

Τα ερωτήματα είναι γιατί δεν εφαρμόσθηκαν τα μέτρα της άσκησης «Δια Πυρός 2018» αλλά και το σχέδιο εκκένωσης της περιοχής. Αμέλεια, ηλιθιότητα ή κάποιοι έδωσαν εντολή; Κάθε απάντηση δεκτή.

Την επόμενη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δίνει συνέντευξη τύπου και παρουσιάζει σε φωτογραφία ένα «Εύρημα» το οποίο παραπέμπει σε εμπρησμό. Το «εύρημα» τις επόμενες ημέρες εξαφανίζεται τόσο από τις επίσημες δηλώσεις όσο και από τα ΜΜΕ. Στην περιοχή που κάηκε στο Μάτι υπάρχουν κατασκηνώσεις.

Στην κατασκήνωση του Δήμου Αθηναίων υπάρχουν 620 παιδιά. Ο Τηλεοπτικός Σταθμός STAR κάνει ρεπορτάζ για την αποχώρηση των παιδιών με τάξη από την κατασκήνωση. Αναφέρεται στο ρεπορτάζ ότι τα παιδιά άρχισαν να αποχωρούν στις 1645. Όμως κατά το Δελτίου Τύπου της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά στην Πεντέλη ξέσπασε στις 1657 και τα πρώτα οχήματα έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς στις 1723. Δηλαδή τα παιδιά συγκεντρώθηκαν  12 λεπτά πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά και οι υπεύθυνοι ήξεραν 38 λεπτά πριν την πρώτη εκτίμηση ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε χιλιόμετρα μακριά θα έφθανε στην κατασκήνωση (Αυτή κι αν είναι μεγάλη προφητεία).

Το ίδιο περίπου συμβαίνει στην παρακείμενη κατασκήνωση των Ένοπλων Δυνάμεων. Τα 1200 περίπου άτομα που φιλοξενούνται αποχωρούν με ασφάλεια και απόλυτη τάξη ξέροντας ότι η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει χιλιόμετρα μακριά θα έφθανε στην κατασκήνωση (όντως αυτό έγινε και κάηκαν περίπου 10  καταλύματα).

Ο Στρατός δεν παρεμβαίνει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κάνει 2 «περίεργες» δηλώσεις:

α) Για την πυρκαγιά φταίνε οι κάτοικοι που έχουν χτίσει αυθαίρετα. Δηλαδή αποκλείει την περίπτωση εμπρησμού και δίνει «κατεύθυνση» στις έρευνες που θα ακολουθήσουν.

β) Ο Ελληνικός Στρατός λειτουργεί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Δηλαδή το ΝΑΤΟ απαγορεύει στον Ελληνικό Στρατό να παρέμβει ώστε να σώσει δια ξηράς τους Ανθρώπους που κινδύνευαν σε μια έκτακτη κατάσταση.

Όλως περιέργως κανένας δεν αναφέρει την Δορυφορική ανάλυση της φωτιάς. Η πυροσβεστική μάλιστα δηλώνει ότι στις 14 πυρκαγιές της Κινέτας «δεν βρέθηκαν στοιχεία εμπρησμού». Αλλά δεν αναφέρει και τον τρόπο που άναψαν διαδοχικά οι 14 πυρκαγιές – προφανώς πρόκειται για «θαύμα» και η Κινέτα πρέπει να γίνει τόπος προσκυνήματος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας «ξαναχτυπάει» και δηλώνει: «Ότι τα αυθαίρετα θα κατεδαφιστούν».

Δηλαδή και το Mall για το οποίο υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2004 (το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης) και τα τεράστια ξενοδοχεία που έχουν καταπατήσει παράνομα όλες τις Ελληνικές παραλίες; Και τα σπίτια των Πολιτικών, Επιχειρηματιών, Καλλιτεχνών κ.λπ. που βρίσκονται μέσα σε δάση και κλείνουν τις παραλίες;

Ας μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι του 2017 ξέσπασε πυρκαγιά στην Ναύπακτο και το καλοκαίρι του 2018 στο ίδιο σημείο έχουν ξεφυτρώσει ένα σωρό ανεμογεννήτριες – θαύμα.

Θα κατεδαφισθούν μόνο τα καμένα ώστε οι μικροϊδιοκτήτες να πουλήσουν τις περιουσίες τους για ένα κομμάτι ψωμί στους Εγχώριους και ξένους «επενδυτές»; Και οι 93 νεκροί θα ξεχαστούν;

Είναι πολύ απλό αφού τα γεγονότα έχουν καταγραφεί με λεπτομέρειες από 5 Δορυφόρους να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και φυσικά το κυρίαρχο: Οι πυρκαγιές ήταν προσχεδιασμένος εμπρησμός και κάποιοι ήξεραν ότι θα συμβούν άρα είναι δολοφονία εν ψυχρώ για 93 ανθρώπους ή τυχαία πυρκαγιά για την οποία όλα τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν;

Οι Κύριοι Δικαστές (όπως λέει και ο καλός φίλος Serpico) που έχουν αναλάβει την υπόθεση θα αποκαλύψουν ή θα συγκαλύψουν; (όλα τα στοιχεία του άρθρου είναι συνδεδεμένα γεγονότα)

Τραπεζικός

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: