Αρχική Από τόν αφρό στον πάτο καί ακόμα παρακάτω!!!!!

Από τόν αφρό στον πάτο καί ακόμα παρακάτω!!!!!

Οι δύο πιο ένδοξες διαδρομές της Εθνικής μας Ομάδος γίνανε όταν στον πάγκο τους υπήρχαν ξένοι προπονητές, ο μεγάλος Οτο Ρεχάγκελ και ο μεγάλος όπως αποδείχθηκε τελικά Φερνάντο Σάντος. Ο ένας μας έκανε πρωταθλητές Ευρώπης είναι σε όλους γνωστό το 2004 και ο άλλος μας έφερε στο Μουντιαλ του 2014 μια ανάσα απο τους 8 οταν ο Νάβας απέκρουε εκείνο το πέναλτυ του Γκέκα. Μετά την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος το καλοκαίρι του 2014 από την εθνική πέρασαν 5 προπονητές και περίπου 90 ποδοσφαιριστές όλοι τους απέτυχαν.

Έτσι λοιπόν πώς μπορείς να φτιάξεις ομάδα.Και τι δεν ακουγότανε εκείνες τις εποχές από κάποιες δημοσιογραφικές λινάτσες, ότι αυτοί οι προπονητες έχουν κάνει την Εθνική μας ομάδα κλειστό κλαμπ μασονική στοά και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε, τελικά αυτή η μέθοδος αποδείχθηκεη πιο σωστή, διότι η Εθνική ομάδα δεν είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος Πρωταθλήματος να δίνει 50 60 ματς το χρόνο να κάνει προετοιμασίες καλοκαιρινές, και καθημερινές προπονήσεις, όλοι οι παίκτες μαζί στην Εθνική μαζεύονται δυο-τρεις φορές το χρόνο πηγαίνουνε προπονημένοι και το μόνο που έχει να κάνει ο εκάστοτε προπονητής είναι να τους κοουτσάρει.

Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να υπάρχει ένας μόνιμος κορμός από κάποιους καλούς παίκτες και εκεί πάνω πρέπει να βασίζονται και οι καινούργιες κλήσεις. Αυτό κατάφεραν αυτοί οι δύο μεγάλοι όπως αποδείχθηκαν ιστορικά προπονητές της Εθνικής μας και φέραμε και τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλη τη διαδρομή του Εθνικού μας συγκροτήματος. Όταν σε ένα εργοστάσιο αλλάζουν συνεχώς οι εργάτες και οι εργοδηγοί η παραγωγή κινδυνεύει να μηδενιστεί και μάλλον μηδενίζεται. Μετά την αποχώρηση του Σάντος κανένας προπονητής δεν κατάλαβε ότι πρέπει να εφαρμοστεί αυτή η τακτική με την οποία οι προκάτοχοί του μας έφεραν στις κορυφαίες για την ιστορία του Εθνικού μας συγκροτήματος θέσεις .

Ολοι τους απέτυχαν και τελευταία ερχόμενος ο Αναστασιάδης σαν προπονητής με φιλικο ρουσφέτι έκανε τα ακριβώς αντίθετα σε τρεις τέσσερις αγώνες δοκίμασε αμέτρητους παίκτες,και από ότι θυμάμαι χρησιμοποίησε και τους τρεις τερματοφύλακες, δεν είναι δυνατόν έτσι να μπορέσεις να πετύχεις κάτι καλό. Αν δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές συγκεκριμένοι όπως είπαμε παραπάνω που να αποτελούν τον κορμό παιζοντας καιρό μαζί να ξέρουν ο ένας του αλλουνού την κίνηση ακόμα και την αναπνοή του για να μπορούν να ανταλλάσσουν ποδοσφαιρικές ενέργειες και με κλειστά μάτια. Έτσι μόνο μπορείς να πετύχεις κάτι καλό ενσωματώνοντας στον κορμό της ομάδας και τις καινούργιες κλήσεις μόνο έτσι μπορείς να προκόψεις.

Μέσα σε πέντε χρόνια λοιπόν η βουτιά μοιάζει με ελεύθερη πτώση χωρίς αλεξίπτωτο από τη 10′ θέση που κατείχαμε με παγκοσμίως σήμερα είμαστε στην 43η και ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Σε αυτά τα πέντε χρόνια οι πέντε προπονητές που πέρασαν Ρανιέρι Τσάνας Μαρκαριάν Σκίμπε και Αναστασιάδης, με τη δικιά τους φιλοσοφία και το δικό τους κασέ δεν κατάφεραν να σταματήσουν ή να βάλουν φρένο σε αυτή την τσουλήθρα .Για την πλατιά μάζα η έννοια χημεία δέσιμο και αυτοματισμοί δεν έχουν καμία σημασία .Απλά όλοι τους θέλουν να παίζουνε στην Εθνική οι παίκτες των ομάδων που υποστηρίζουν.

Αυτό όμως δεν είναι σωστό και κάποτε πρέπει να ξεπεράστει. Όλη αυτή την περίοδο η ομάδα έδωσε 46 ματς έχασε τα 21 και υπάρχουν και 14 νίκες.Αλλά αν κοιτάξεις κανείς πιο σχολαστικά και παρατήρηση τις νίκες είναι απέναντι σε ομάδες της πλάκας Λιχνενστάιν Ουγγαρία Εσθονία. Ψαράδες Χασάπηδες και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Τελικά μαζί με τον Σάντος χάθηκε και το μέτρο και αντε ψάξε τώρα να το βρεις.

Υ.Γ Ποσο δικιο είχε τελικά ο Σέρπικο για τον Σάντος.

 

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: