Αρχική Απομάκρυνση ή Φυγή ….. Ι Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Απομάκρυνση ή Φυγή ….. Ι Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

ΣΉμερα ήταν μία μέρα καινούργια με πολλά μπλεγμένα ποδοσφαιρικά θέματα.Λίγες ώρες πριν από τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Γρανάδα για τους ομίλους του κυπέλλου UEFA μπήκε απότομα στη ζωή μας και καπέλωσε τα πάντα στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ η περίπτωση φυγήςς του προπονητή του κυρίου Αμπέλ Φερέιρα στην Παλμέιρας, ομάδα από τη Βραζιλία.

Τον τελευταίο καιρό και σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ ήταν ολοφάνερο ότι η ιδιοκτησία του δικεφάλου του βορρά στήριζε τον προπονητή και το πλάνο του. Αναγκάστηκε να πάρει σκληρές αποφάσεις ,σε ότι είχε να κάνει σχέση με τη λήξη της συνεργασίας της με βασικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές κατόπιν εισήγησης του πορτογάλου προπονητή. Το θεώρημα του ήταν η ανανέωση. Αυτό όμως που επιδίωκε ο συγκεκριμένος δεν ήταν μία απλή ανανέωση αλλά μία εξολοθρευση.

Ποτέ δεν προχωράς σε ανανέωση όταν δεν κρατάς κάποιους πυλώνες, δηλαδή κάποια στηρίγματα γύρω από το οποία θα χτίσεις.Πουθενά στον κόσμο δε γίνεται να φέρεις ξαφνικά 11 καινούργιους ποδοσφαιριστές χωρίς αυτούς να τους πλαισιώσεις με εμπειρία αλλά και γνώση γύρω από το σύλλογο. Για να μην αδικούμε όμως και την ιδιοκτησία θα πρέπει εδώ να συνυπολογίσουμε πώς ήταν σε μία κατάσταση ,όπως λέει και η ρήση. ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΌΣ ΚΑΙ ΠΊΣΩ ΡΈΜΑ.

Δυστυχώς πριν από ένα χρόνο είχε κάνει εντελώς βιαστικά για ευνόητους λόγους,κλειστό τριετές στον προπονητή και σε συνδυασμό με τη θηλειά του financial fair play βρισκόταν διαρκώς σε δίλημμα του στυλ, να τον κρατήσει ή να τον διώξει; Εαν όμως τον έδιωχνε με τη μορφή απόλυσης τότε θα έπρεπε να του έδινε και μία χοντρή αποζημίωση. Υπολογίστε τουλάχιστον τρία εκατομμύρια για τα υπόλοιπα δύο χρόνια. Όσα δηλαδή πούλησε τον Πέλκα και τον Άκπομ μαζί.

Είναι φανερό πως όλο και περισσότεροι μέσα από τον κύκλο των οπαδών της ομάδας, κυριολεκτικά είχαν φτάσει στα όριά τους με τα όσα τραγελαφικά γινόντουσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η απουσία του μεγαλομετόχου τουλάχιστον εδώ και οκτώ μήνες, έχει δημιουργήσει σύννεφα ανασφάλειας στην ατμόσφαιρα της Τούμπας.Πριν καλά-καλά προλάβει ο Παοκτσής να ηρεμήσει από τις κατηγορίες του Ολυμπιακού σχετικά με την υπόθεση της Ξάνθης, έρχεται μετά από λίγο καιρό η περίπτωση με τη γκάφα της μη θεώρησης των δελτίων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πληγεί ανεπανόρθωτα το κύρος της ομάδας για ακόμα μία φορά.

Η αρχική απόφαση περί ανανέωσης του ρόστερ έφερε στη συνέχεια τα πολλά μπρος πίσω του vieirinha, του mauricio, του λέο matos και τώρα όπως βλέπουμε και του προπονητή. Κοινό μυστικό είναι στους διαδρόμους της Τούμπας πώς ο Πορτογάλος στάθηκε ανίκανος να διαχειριστεί ισχυρές προσωπικότητες με αποτέλεσμα να θέλει σιγά-σιγά να τις απομακρύνει από τον οργανισμό.  Άξιο αναφοράς επίσης είναι το γεγονός πως η ομάδα δεν δούλεψε καθόλου μα καθόλου σε στημένες φάσεις. Μπορεί για παράδειγμα να κέρδιζε 20 κόρνερ σε ένα παιχνίδι και παρόλα αυτά τα συγκεκριμένα να καταλήγανε ανεκμετάλλευτα.

Δεν έβλεπες ούτε καλά χτυπήματα, ούτε κινήσεις παικτών στο πίσω δοκάρι ούτε καν στο πρώτο. Οι αυτοματισμοί ήταν μία άγνωστη έννοια το τελευταίο διάστημα. Επίσης ήταν εμμονικός με το σύστημα που κατέβαζε και δεν δεχόταν να το προσαρμόζει ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αγώνα. Τα στηρίγματα του μέσα στον οργανισμό διαρκώς ελαττώνονταν μέρα με τη μέρα.

Προσωπικά εάν με ρωτήσετε ,η πρόταση της βραζιλιάνικης ομάδας δεν προέκυψε τυχαία. Θεωρώ πως κάτω από το τραπέζι έγινε μία συμφωνία κυρίων για λυση της συνεργασίας τους με τον όρο να μη φανεί σαν απόλυση. Έτσι δεν θα πλήττονταν το image του Φερέιρα , πράγμα το οποίο θα είχε δυσάρεστες επιπτώσεις στην εξέλιξη της καριέρας του.Πολύ πιθανό επίσης η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να δέχτηκε να καλύψει το υπόλοιπο του συμβολαίου του που θα πλήρωνε η συγκεκριμένη ομάδα διότι όπως γνωρίζω οι Βραζιλιάνοι δεν είναι σε θέση να ξοδεύουν σε ακριβά συμβόλαια. Επαναλαμβάνω προς αποφυγή παρεξηγήσεως ότι τα τελευταία που λέω είναι δικές μου εικασίες και δεν πρόκειται ποτέ οι δημοσιογράφοι και οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ να τα επικοινωνήσουν προς τα έξω.

Εάν τελικά όλα αυτά που λέμε παραπάνω δεν συμβούν και μείνει ο προπονητής στην ομάδα, με την έννοια ότι ήταν απλά διαρροές από τη Βραζιλία, αυτό θα δείχνει για ακόμα μία φορά τον ερασιτεχνισμό της ΠΑΕ. Είναι ανεπίτρεπτο λίγες ώρες πριν από ένα κρίσιμο παιχνίδι μέσα στην ισπανική πόλη να επιτρέπει να παίρνουν τέτοιες διαστάσεις τέτοιου είδους δημοσιεύματα.

Και στις δύο περιπτώσεις είτε δηλαδή μείνει είτε φύγει ο προπονητής, ο ΠΑΟΚ μοιάζει σαν να είναι σε ένα σταυροδρόμι και έχει να διαλέξει δύο δρόμους. Στον ένα δρόμο θα τον κάνει έρωτα παρά φύσιν γάιδαρος και στον άλλον θα τον τσιμπήσουν φίδια. Και για να γίνω πιο κατανοητός. Αν υποθέσουμε ότι λήγει αύριο η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, θα υπάρξουν δύο τάσεις στον κύκλο των οπαδών.

Η πρώτη τάση θα κατηγορήσει την ΠΑΕ που δεν τον στήριξε ως το τέλος, με την έννοια ότι έφαγε το γάιδαρο και έμεινε μόνο η ουρά. Έγιναν δηλαδή οι εκκαθαρίσεις που έπρεπε να γίνουν και με λίγη στήριξη σε έμψυχο υλικό πιστεύουν ότι θα είχε καλύτερη τύχη. Η δεύτερη πάλι Τάση που είναι και η μεγαλύτερη, θα είναι αυτή που θα κατηγορήσει την ΠΑΕ διότι δεν έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και άφησε να διαλυθεί το αγωνιστικό τμήμα.

Όποια από τις δύο τάσεις τελικά επικρατήσει, ένα είναι το σίγουρο και άξιο ερεύνης. Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία πλειάδα συνεργατών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είτε είναι ποδοσφαιριστές είτε παίκτες είτε συνεργάζονται σε άλλο πόστο,οι οποίοι δείχνουν μία τεράστια ευκολία αλλά και χαρά στο να φύγουν από τον οργανισμό πριν καλά-καλά το συνειδητοποιήσουμε εμείς οι υπόλοιποι.

Τα λέγαμε κιόλας
Το κλεμμένο Smart της Θεσσαλονίκης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: