Έχεις μία ζωή. Ζήσε την αληθινά, ζήσε την απλά, ζήσε την αυθεντικά.

Έχεις μία ζωή. Τόσο σύντομη, τόσο μικρή, τόσο πολύτιμη. Φρόντισε να την ανθίσεις, μην της επιτρέψεις να πάει χαμένη.

Έχεις μία ζωή. Μην τη σπαταλήσεις μέσα σε ανούσιες συναναστροφές, μέσα στις ανόητες γνώμες των άλλων, μέσα στην προσπάθεια να ικανοποιείς τους πάντες και τον κάθε πρόσκαιρο περαστικό.

Έχεις μία ζωή. Και αν θέλεις να κλάψεις δυνατά, κλάψε. Και αν θέλεις να ανοίξεις τη μουσική και να χορεύεις μέσα στο σπίτι σου, άνοιξέ τη και χόρεψε.  Μην αφήνεις τα τεχνητά εμπόδια της κοινωνίας όπως η ηλικία και τα πρέπει, ώστε να μην κυνηγάς τα όνειρά σου.

Έχεις μία ζωή. Και αν θέλεις να γυρίσεις ταξίδια σε όλο τον κόσμο, ταξίδεψε. Και αν θέλεις να κάνεις κούνια στην παιδική χαρά, κάνε. Και αν θέλεις να δώσεις ξανά εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο, δώσε. Και αν θέλεις να αφήσεις τη Νομική και να γίνεις ηθοποιός, άφησε το γραφείο της μαμάς σου και γίνε.

Έχεις μία ζωή. Μην παραγκωνίζεις τον εαυτό σου, κάνε αυτό που βαθιά μέσα σου ζητάει η καρδιά σου. Ακόμα και αν απέτυχες, θα αισθάνεσαι και πάλι κερδισμένος απλά και μόνο γιατί προσπάθησες και δεν άφησες τους φόβους σου να σε κυριεύσουν.

Έχεις μία ζωή. Βγες στην παραλία, κοντά στη θάλασσα και ανέπνευσε καθαρό αέρα. Μία βόλτα με ποδήλατο είναι η ζωή, σε δρόμους άλλοτε ίσιους και άλλοτε κακοτράχαλους. Αλλά όποιος και αν είναι ο δρόμος, η διαδρομή είναι πάντοτε όμορφη.

Έχεις μία ζωή. Ζήσε την αληθινά. Ξεκόλλα από τα κινητά, τις οθόνες των υπολογιστών, την τηλεόραση. Πλησίασε τη φύση, αγάπησε τα δέντρα, ανέπνευσε κοντά στο καθαρό πράσινο να γεμίσουν τα πνευμόνια σου καθαρό αέρα. Δε χρειάζεται πολλά ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος.

Έχεις μία ζωή. Να χαράξεις την πορεία ως ένας ελεύθερος άνθρωπος με τα δικά όνειρα, σκοπούς και φιλοδοξίες. Να μην αγκιστρωθείς από τα θέλω των άλλων που συνθλίβουν την πλάτη σου όπως ο ορμητικός βράχος τα κύματα της θάλασσας.

 

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ

Διαβάστε Περισσότερα