Αρχική “Ει ψιτ! Πόσο Έλληνας είσαι καλέ”; Το κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

“Ει ψιτ! Πόσο Έλληνας είσαι καλέ”; Το κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Παίρνοντας αφορμή από το προχθεσινό εξαιρετικό άρθρο της στήλης BOXING TIME, με τίτλο ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ αλλά και από κάτι “ΑΛΛΟ” σηκώθηκα άρον-άρον σήμερα το πρωί και πριν πάρω το πρωινό μου πήγα στη ζυγαριά να ζυγιστώ. Ήθελα να δω στο φινάλε πόσα κιλά Έλληνας είμαι.

Είχα την απορία εάν έχασα βάρος σε ελληνικότητα η ξαφνικά έβαλα παραπανίσια κιλά κινδυνεύω να μοιάσω με ένα παχύ-παχύ θερμόμετρο. (Με την κόκκινη στήλη υδραργύρου στη μέση). Καθώς λοιπόν ανέβηκα στη ζυγαριά, οι χτύποι της καρδιάς μου χτυπούσαν σαν τρελοκούδουνα είχα τεράστια αγωνία να δω πού θα σταματήσει τελικά η βελόνα.

Ξέρετε ότι η ζυγαριά μου είναι παλιού τύπου. Την τεχνολογία ποτέ δεν την ακολούθησα όσο έπρεπε οφείλω να ομολογήσω. Δεν της έδωσα τον ανάλογο σεβασμό. Όμως το έκανα συνειδητά. Ήταν μία στάση ζώης για μένα. Η βελόνα για κάποια δευτερόλεπτα λοιπόν ταλαντεύονταν μεταξύ Έλληνα και ευρωπαίου. Είχε όμως διάθεση η ριμάδα να με τρολάρει. Και τι κάνει; Πάει και στρογγυλοκάθεται στην ένδειξη ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ.

Τι είναι τούτο πάλι αναρωτήθηκα.

Ανατρέχω λοιπόν στο λεξικό του Μπαμπινιώτη για να δώσω την ερμηνεία.Επίσης πηγαίνω στο πατρικό μου να ξεθάψω την εγκυκλοπαίδεια από την οποία αντλούσα πληροφορίες τις δεκαετίες του 70 και του 80. Κινητοποιώ τα παιδιά μου που το έχουνε το internet στο αίμα τους. Συνοφρυώνω τα φρύδια μου θέλοντας να αυξήσω την κριτική μου σκέψη σε διάφορα καθημερινά θέματα. Θέλω να δώσω την πρέπουσα ερμηνεία στον όρο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ.

Δυστυχώς στις μέρες μας οι άνθρωποι που κατοικούν στο χώρο που γεννήθηκαν οι τέχνες οι επιστήμες και η δημοκρατία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την κουλτούρα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού.

Δυστυχώς οι πολιτικοί που κρατούσαν το τιμόνι αυτού του τόπου μας έριξαν στον φαύλο κύκλο των μνημονίων με τα όποια δεινά ακολούθησαν μετά.
Ο νεοέλληνας είναι επικίνδυνος γιατί είναι ημιμαθής που θα πει ξερόλας. Είναι απόλυτος γιατί του έμαθαν πως αυτός έβαλε τις βάσεις για την Ευρώπη. Μια Ευρώπη όμως που την προσκυνά καθημερινά.

Δυστυχώς του αρέσει η μόστρα το lifestile ή showbiz. Κρατάει το τηλεκοντρόλ στο χέρι του ως προέκταση του ανδρισμού του. Είναι αδρανής γιατί του κάνουν διαρκώς ενέσεις ύπνου όλοι οι δήθεν “ΙΣΑΠΟΣΤΑΚΗΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ”. Έχασε την ταυτότητά του κάπου ανάμεσα στην Ευρώπη την Αμερική και την εξέλιξη. δεν γνωρίζει ούτε την αξία ούτε την ουσία της γλώσσας και της ιστορίας του για αυτό καθημερινά την βομβαρδίζει.

Συμπεριφέρεται στη χώρα του σαν να είναι η λεκάνη της τουαλέτας του σπιτιού του. Γεμίζει το δημόσιο βίο με εμετό. είναι ανιστόρητος βάζει από το παράθυρο του τον ναζισμό που οι πρόγονοί του έχυσαν το αίμα τους. Ειδικά εκεί κάτω στην Κρήτη με την περιβόητη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΕΛΛΗΝΑ, αμφισβητώντας την ελληνικότητα του.

Αυτόματα μου έρχονται στο μυαλό οι στίχοι του Πανούση:

“Θέλω να γίνω σαν Αμερικάνος
Μου αρέσει στα κρυφά κι ο Μητροπάνος”

Κλείνω με το video clip του τραγουδιού ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ-ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ. Τα λέγαμε κιόλας.

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ – Νεοελληνας (1993) [HD Video]

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: