Αρχική Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ…???? No Diggity

Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ…???? No Diggity

“Ελλάδα, η χώρα των παράλληλων μονολόγων” λέει ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης, κάτι που ισχύει διαχρονικά στην λειτουργία και δομή της χώρας, πόσο δε μάλλον στο ποδόσφαιρο που αποτελεί το κύριο κύτταρο της κοινωνίας.

Φίλοι μου ενωσίτες έχω συνειδητοποιήσει ότι όλα μας τα προβλήματα προκύπτουν από την αποτυχία μας να χρησιμοποιήσουμε μια απλή και ξεκάθαρη γλώσσα, και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τρία πρωτοσέλιδα της εφημερίδας που μας πρεσβεύει.

Σε αυτό το πρωτοσέλιδο τής 17ης Ιουλίου (μια χρυσή ημερομηνία στην ιστορία της ομάδος μας), φαίνεται ο αετός πού υπάρχει μέσα μας και πάντα θέλουμε να πετάει ψηλά.

Αντίθετα σε αυτό το πρωτοσέλιδο της 30ης Αυγούστου γεμάτο ΕΠΑΡΣΗ (το εμπόδιο της προκοπής όπως λέει ο Ηράκλειτος), διακρίνετε το γουρούνι που θέλει να κυλιέται πάντα στη λάσπη, και να μην ξεφεύγει ποτέ από αυτήν.

Και αυτό διότι όταν θες να πετύχεις πωλήσεις θεωρώντας ότι κάθε φίλος Αεκτζής έχει μια ταμπέλα κρεμασμένη από το λαιμό του που γράφει ” κάνε με να αισθανθώ σημαντικός”, εξανεμιζοντας ΙΔΕΕΣ & ΑΞΙΕΣ, τότε όχι μόνο δεν είσαι διαφορετικός από τους άλλους, είσαι και ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ, διότι απλά τους μιμείσαι !!!!!!

Όταν θεωρείς ότι πρέπει να πουλήσεις πρώτα την αρρώστια, για να μπορείς να πουλήσεις μετά το φάρμακο, μην έχεις την απαίτηση της ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ !!!!!

Τα γεγονότα στον Βόλο πριν τέσσερις ημέρες αλλωστε αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Εδώ την επόμενη μέρα του τελικού είναι ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ τέτοιου είδους πρωτοσέλιδο, διότι το γουρούνι που εσύ είχες διουργησει δεν μπορεί να ξεφύγει από τα σκατά.

Αν δεν σου αρέσει κάτι άλλαξε το, αν πάλι δεν μπορείς, τουλάχιστον άλλαξε τον τρόπο που το αντιμετωπίζεις, και μην σκορπάς στους ανέμους ότι χτίζεται αργά και σταθερά από το 2015.

Διότι αυτά που γράφονται είναι τραγωδία για όσους αισθανονται, και αγαπάνε την ομαδα.

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες, αλλά πάντα θα θυμούνται πώς τους έκανες να αισθανθούν.

Δεν υπάρχει τίποτα το ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ όταν προμηθευεις με ψευδαισθήσεις τους φίλους της ομάδας, με σκοπό να γίνεις εύκολα ο κυρίαρχος τους (άλλωστε είναι γνωστό για τις μάζες ότι ποτέ δεν διψούν για αλήθεια), και δημιουργώντας μετάλλαξη στο DNA της ιστορίας και κουλτούρας της ομάδας.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν και σκεπτόμενοι “φίλαθλοι” της ομάδος, που όλα αυτά είναι μια τεράστια ΚΩΜΩΔΙΑ στα μάτια τους. Είναι οι ίδιοι που δεν έχουν ψευδαισθήσεις, και γελούν και αστειεύονται με όσα γραφονται.

“Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον” είχε γράψει επίσης ο Σεφέρης.

ΝΑΙ και πάλι η ΑΕΚ έχει ιστορικά το ηθικό πλεονέκτημα έναντι άλλων (δημοσιογράφων του 5ευρου) σε σχέση με το παρελθόν της, και αυτό γιατί διαχρονικά ΠΟΤΕ δεν ανέχτηκε στους κόλπους της άτομα και καταστάσεις που εναντιώνονται στις αξίες της και το ήθος της.

Το απέδειξε τον Απρίλιο του 1999 όταν η διοίκηση της ομάδας πήρε την απόφαση να ταξιδέψει στο Βελιγράδι, για να δώσει ένα φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα αλληλεγγύης εν μέσω των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών, αγνοώντας υποδείξεις πολιτικών και άλλων παραγόντων… Η ΑΕΚ δεν έκανε πίσω στις ΙΔΕΕΣ της, δεν φοβήθηκε ούτε τις έξυπνες βόμβες(πόσο μάλλον τους προβοκάτορες που ξεφυτρώνουν τώρα).

Ακόμα ποιος θα ξεχάσει το γκολ – χέρι του Ντέμη στον τελικό του 2000 με τον Ιωνικό και ενώ το σκορ ήταν 0-0 στο 32’ (τι να πει ο Αστέρας).

Όταν ο Ντέμης ρωτήθηκε για εκείνο το συμβάν, η απάντησή του ήταν αποστομωτική:

«Ήταν μια δικαίωση, από πού να δικαιωθώ, από το ελληνικό πρωτάθλημα που παίζαμε; Δεν μπορώ να διανοηθώ να γίνει κάτι άλλο. Δηλαδή θα ήμουν αυτή τη στιγμή και θα είχα κερδίσει ένα Κύπελλο “κλέβοντας” τους παίκτες και την ομάδα του Ιωνικού; Θα κοιμόμουν ήσυχος; Δεν γίνεται, δεν το συζητάω. Δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση».

Κλείνοντας να θυμίσω το 2004, όταν η ένωση επέστρεφε στην πατρίδα της, για να γιορτάσει τα 80α της γενέθλια με μια επίσκεψη στο Πατριαρχείο της Πόλης.Εκεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έδωσε την απάντηση, γιατί είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν. Ζουν, εμπνέουν, ενθουσιάζουν, χαρίζουν χαράν”.

Υ. Γ Είμαστε αυτό που κάνουμε και διδασκόμαστε διαχρονικά και όχι αυτό που λέμε ή σκεπτόμαστε. Πόσο μάλλον όταν κάποιοι (που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι της ομαδος) λειτουργούν απερίσκεπτα και δόλια.

«…Με τι καρδιά, με τι πνοή, τι πόνους και τι πάθος, πήραμε τη ζωή μας λάθος κι αλλάξαμε ζωή…»

No Diggity

 

 

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: