Αρχική Ένας Koufos δεν φέρνει την άνοιξη / Χρήστος Περαχωρίτης

Ένας Koufos δεν φέρνει την άνοιξη / Χρήστος Περαχωρίτης

Βρισκόμαστε προς στο τέλος της φετινής Ευρωλίγκας και ο Ολυμπιακός κατάφερε να υπογράψει κάτω από άκρα μυστικότητα τον ελεύθερο Κώστα Κουφό ,ένα όνομα που μόνο αδιάφορο δεν ακούγεται στο μπασκετικό  κοινό . Μιλάμε για έναν παίχτη άλλωστε με πολυετή καριέρα στο ΝΒΑ με ενεργό μάλιστα ρόλο. Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και να ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο ότι ο Κουφός δεν είναι ο  παίχτης που ήταν . Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί και  η αλλαγή του ίδιου του αθλήματος με ’’ σέντερ τσέπης ‘’ άρχισε να περιθωριοποιεί τον ίδιο από το μαγικό  κόσμο του ΝΒΑ.

Είναι ένας παίχτης καθ’ αυτού επιθετικός με αργά πόδια και με σημαντικά αμυντικά ζητήματα. Παίζει έξοχα το πικ εν ρολ , οι κινήσεις του κοντά στην ρακέτα είναι πλαστικές, αλλά δεν είναι  αμυντικό φόβητρο . Η αντίληψη του παιχνιδιού είναι στοιχείο που θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί γρηγορότερα.

Η κίνηση αυτή από πλευράς Ολυμπιακού κρύβει ερωτηματικά αλλά όσο αφορά το πάρε δώσε της μεταγραφής μόνο επωφελούμενος μπορεί να βρεθεί ο Ολυμπιακός . Ο κίνδυνος είναι μόνο αν πιστέψουν όλοι ότι ο Κώστας Κουφός αυτή την στιγμή είναι ο παίχτης που θα αλλάξει τα δεδομένα. Γιατί όχι δεν είναι game changer αλλά μια πολύ καλή λύση για back up center ,ένα είδος center που δεν υπήρχε στο υπάρχον ρόστερ . Η προσθήκη στα δικά μου μάτια δεν είναι προσθήκη τριών μηνών αλλά μια προσθήκη για την επόμενη χρονιά ,μια χρονιά που ο Ολυμπιακός θα πρέπει να στοχεύει ψηλά ,σίγουρα ψηλότερα από φέτος.

Για να μην κοροϊδευόμαστε   μεταξύ μας , το τρένο για την οκτάδα έχει μάλλον αναχωρήσει και ο Ολυμπιακός δεν θα είναι επιβάτης του .Οι βάσεις είναι γερές για του χρόνου αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Βασίλης και ο Γιώργος θα έχουν στην πλάτη τους μια ακόμη βεβαρημένη χρoνιά.

 

Χρήστος Περαχωρίτης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: