Αρχική Επιτρέπεται να πέσεις επιβάλλεται να σηκωθείς! | Το κλεμμένο smart της Σαλονίκης

Επιτρέπεται να πέσεις επιβάλλεται να σηκωθείς! | Το κλεμμένο smart της Σαλονίκης

ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΈΣΕΙΣ ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΊΣ.

Ήταν μία από τις χαρακτηριστικές ατάκες που συχνά πυκνά χρησιμοποιούσε ο Πάμπλο Γκαρσία για την οποία λατρεύτηκε από μεγάλη μερίδα των οπαδών του ΔΙΚΈΦΑΛΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΡΆ

Σύμφωνα με τη φράση αυτή ο άνθρωπος στη διάρκεια της ζωής του δύναται να συναντήσει άπειρες δυσκολίες, εμπόδια, κακουχίες, τα οποία ενίοτε μπορούν να τον βγάλουν από το δρόμο του, να τον γονατίσουν και στο τέλος να τον γκρεμίσουν τόσο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Ωστόσο εκείνος ως γνήσιος μαχητής- πολεμιστής της ζωής πρέπει να βρει με κάθε τρόπο, τη δύναμη και το κουράγιο προκειμένου να σταθεί όρθιος, να ορθοποδήσει, να βρει την περπατησιά του και να συνεχίσει απτόητος το κυνήγι της επιτυχίας και κατά προέκταση της ζωής.

Για άλλη μία φορά ο σκληροτράχηλος ουρουγουανός προπονητής και πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ καλείται να κάνει πράξη το μότο του.

Στα 12 χρόνια συνολικής παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη και συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ ,ποτέ ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος μόναχά με ροδοπέταλα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά στιγμές που φορούσε την ασπρόμαυρη φανέλα και εξαιτίας των νεύρων του στους αγωνιστικούς χώρους,είχε δημιουργήσει έντονο προβληματισμό τότε στους διοικούντες για τα κατά πόσο τελικά ήταν ορθή η συνέχιση της συνεργασία τους. Προβληματισμοί όμως που έμειναν μόνο στα λόγια κι όχι στην πράξη διότι από τη μία η υπερβολική αγάπη του κόσμου και από την άλλη ή σώφρων τακτική του Pablo είχαν σαν αποτέλεσμα ο συμπαθής Ουρουγουανός να αναλάβει αργότερα προπονητής της κ19 και στη συνέχεια της ανδρικής ομάδας έχοντας σαν πρόσημο της πορείας του θετικό.

Αλήθεια είναι πώς ο τρόπος με τον οποίο έγινε η πρόσληψη του Λουτσέσκου και η πρόταση του Ιβάν Σαββίδη στον κυπελλούχο Πάμπλο Γκαρσία να αναλάβει προπονητής της Β ομάδας του ΠΑΟΚ, είχε ένα συναισθηματικό κενό. Απεναντίας όμως δεν στερούνταν λογικής.

Έλα ντε όμως που ο ΠΑΟΚ και η μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών του κυριαρχούνται από συναίσθημα; Σε οποιονδήποτε άλλο σύλλογο ούτε καν θα γινόταν θέμα.

Στον ΠΑΟΚ όμως της προσφυγιάς ΝΑΙ

Ο Πάμπλο Γκαρσία έπειτα από την κατάκτηση του κυπέλλου ένιωσε καβάλα στο άλογο. Πίστεψε πώς είχε στο τσεπάκι του την πρόταση της διοίκησης για συνέχιση της συνεργασίας τους από το πόστο του προπονητή της Α ομάδας. Λίγες όμως ώρες αργότερα έφαγε την κρυάδα. Ένιωσε σαν τον εραστή που πίστευε μέχρι τέλους ότι είχε κάνει το τέλειο κρεβάτι στην παρτενέρ του όμως αυτή τον πρόδωσε, πηγαίνοντας με άλλον.

Είναι όμως έτσι;

ΟΧΙ.

Διότι ο Ιβάν Σαββίδης εκτιμώντας την προσφορά του θέλησε να τον κρατήσει στην οικογένεια του ΠΑΟΚ εμπιστευόμενος την τύχη της Β ομάδος στις προπονητικές του ικανότητες. Αν το δει κανείς ρεαλιστικά δεν πρόκειται για απόρριψη αλλά για μία δυσμενή μετάθεση και χρησιμοποιώ τον όρο δυσμενή με την έννοια ότι άλλο κύρος έχει ο προπονητής της πρώτης ομάδας και άλλο της Β. Ωστόσο θεωρώ πώς είναι ένα πόστο το οποίο εξασφαλίζει στον Πάμπλο Γκαρσία ένα καλύτερο μέλλον γι αυτόν και την οικογένειά του, αν το δει κανείς μακροπρόθεσμα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό.

Ο Pablo σύμφωνα με τα λεγόμενα του ένιωθε πως κάποιοι δεν τον στήριξαν. Κάποιοι μέσα από τη διοίκηση του έβαζαν τρικλοποδιές. Ε και; Λέω εγώ.

Μήπως είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος εργαζόμενος ο οποίος δεν είχε αντιπάθειες στο χώρο της εργασίας του. Αν ανατρέξουμε όλοι μας στο εργασιακό μας μετερίζι σίγουρα θα έχουμε να θυμηθούμε κάποιους που μας αντιπαθούσαν, μας υπονόμευαν, μας ρουφιάνευαν αλλά και άλλους που μας πήγαιναν με τα χίλια.

Πάμπλο Γκαρσία θα σου δώσω μία φιλική συμβουλή σαν μεγαλύτερος από σένα. Μπορεί να μην έχω παίξει μπάλα στα διασημότερα γήπεδα του κόσμου έχω παίξει όμως ένα άλλο ποδόσφαιρο αυτό που σχετίζεται με τις ανθρώπινες σχέσεις και τη ζωή

Σε λίγες μέρες είναι να δώσεις μία απάντηση.Πρόκειται να απαντήσεις μ’ένα ναι ή μ’ένα όχι στην πρόταση που σου έκανε ο Ιβάν Σαββίδης. Ο εγωισμός Η τσαντίλα και τα νεύρα θα σε κάνουν να πεις όχι.

Η λογική όμως κοιτώντας το συμφέρον της οικογένειάς σου αλλά και το συμφέρον του ΠΑΟΚ θέλω να πιστεύω πώς θα σε κάνουν να πείς ένα τεράστιο ΝΑΙ.

Ο Ιβάν Σαββίδης σε εκτιμάει απεριόριστα. Ακόμη και αυτοί που μπορεί να στάθηκαν εμπόδιο στην πορεία σου ,είμαι σίγουρος πώς το υποσυνείδητο τους έχει συνδεθεί με την αφεντιά σου και πως κατά βάθος θα τους πειράξει άμα φύγεις. 13 χρόνια περίπου σε έχουν φάει στη μούρη μη νομίζεις ότι θα είναι εύκολο και για αυτούς!

Το μέλλον σου είναι εδώ σε αυτή τη χώρα, σε αυτή την πόλη, σε αυτή την ομάδα.

Είσαι καταδικασμένος να την ακολουθείς στις χαρές και τις λύπες της στα πάνω της και στα κάτω της στα όμορφα και τα άσχημα της στα κυκλοθυμικα της.

Γιατί έτσι είναι η ζωή Παύλο

ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΈΣΕΙΣ ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΊΣ

Το κλεμμένο smart της Σαλονίκης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: