Αρχική Φορτωτική και πίσω η μπασκετική Εθνική.

Φορτωτική και πίσω η μπασκετική Εθνική.

Η Εθνική ομάδα πάλεψε απέναντι στην Τσεχία αποκλειστικε τελικά από τα προημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου παρά τη νίκη με 84-77. Αυτή είναι η δέκατη συνεχόμενη αποτυχία της “επίσημης αγαπημένης”μετά το χάλκινο της Πολωνίας το 2007 σε μεγάλη διοργάνωση.Η Εθνική μας πλήρωσε ακριβά την ήττα από τη Βραζιλία στον πρώτο γύρο, και χωρίς να θέλξει σε ολόκληρο το τουρνουά, δικαίως βρέθηκε εκτός οκτάδας, παρά την αδιαμφισβήτητη ποιότητας της.

Πάλεψε ως το τέλος αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη διαφορά των 12 πόντων, που χρειαζόταν για να περάσει στον επόμενο γύρο,και παρά τη νίκη της, αν νικήσει η Αμερική τη Βραζιλία σήμερα,περνάει η Τσεχία. Η Ελληνική ομάδα έδειχνε κάποια σταθερότητα μέχρι τα μισά της δευτέρας περιόδου, είχε πάρει και κάποια διαφορά αλλά δεν μπόρεσε να την κρατήσει, και παρότι οι Έλληνες αμυντικά κράτησαν το μεγάλο όπλο της Τσεχίας Τομας Σατορανσκι χαμηλά στο σκορ, δεν μπόρεσαν να κάταφερουνε κάτι καλύτερο.

Οι Τσέχοι παίζοντας πολύ σφιχτά στην άμυνα περιόρισαν κατά πολύ το Γιάννη των οποίων και χρέωσαν με 4 φάουλ γρήγορα, και η Εθνική μας βασιζόταν κυρίως στο ταλέντο και την καταπληκτική μέρα που βρέθηκε ο Καλάθης, ο οποίος κράτησε την Ελλάδα όρθια στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Πάντως μέσα από τον αθλητισμό συμπεραίνουμε όλοι μας πόσο χρήσιμες είναι ορισμένες στρατιωτικές ειδικότητες. Για παράδειγμα ο “ελεύθερος σκοπευτής”.

Χθες δεν υπήρχε στην “επίσημη αγαπημένη” ένας σουτέρ ο οποίος θα μπορέσει να πατήσει τη σκανδάλη έξω από τη γραμμή του τριπόντου σκοράροντας,και σπάζοντας την απροσπέλαστη και σκληρή άμυνα του αντιπάλου. Όπως έκανε παλαιότερα για παράδειγμα ο Σπανουλης. Πολλοί παίκτες πυροβόλησαν από μακριά αλλά χωρίς να βρούνε το στόχο απλά γιατί δεν είναι εξειδικευμένοι σε αυτή την αποστολή. Μοιραίως τα ποσοστά από μακρινές αποστάσεις ήταν αποκαρδιωτικα και νομίζω ότι σε αυτές τις προσπάθειες και κυρίως στις αψυχολόγητες και μη συγκεντρωμένες προσπάθειες των ελευθέρων βολών χάθηκε το ματς.

Αναξιόπιστη η μπασκετική μας Εθνική χωρίς δύναμη και με το βλέμμα της στο παρκέ και όχι στα μάτια του αντίπαλό της, φαινόταν φοβισμένη και τρακαρισμένη. Όταν αντίπαλός σου λοιπόν βάζει όλες τις βολές και εσύ εχεις ποσοστό ευστοχίας 40% θα κερδίσεις μόνο από θαύμα,και επειδή στον αθλητισμό τα θαύματα έχουν σταματήσει να γίνονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια,η Εθνική του μπάσκετ έπεσε νοκ άουτ εύκολα στο καναβάτσου.

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: