Αρχική Γιώργο Φεύγεις. To Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Γιώργο Φεύγεις. To Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης αυγενάκης φαίνεται πως ξαναγεννιέται από τις στάχτες του. Πέστε με υπερβολικό η καχύποπτο,όμως όταν άκουσα ότι υπάρχει και το κεφάλι του Γιώργου Τράγκα από τα Παραπολιτικά FM, αυθόρμητα έκανα ένα ΩΧ από μέσα μου.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πώς μετά από αυτό το γεγονός ορίστηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων των play off καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε και η μετάθεση των εκλογών της ΕΠΟ. Μάλιστα επιδίωξη της κυβέρνησης είναι αυτές να γίνουν με διαφορετικό εκλογικό τρόπο. Πάμε όμως να δούμε τα πράγματα ως έχουν τοποθετώντας τα σε μία χρονική σειρά.

Πριν 4 μήνες είχα γράψει ένα άρθρο με τον τίτλο ΓΙΏΡΓΟ ΜΕΊΝΕ, εννοώντας, όχι φυσικά τον Γιώργο Γεωργίου στου οποίου το site αρθρογραφώ, αλλά τον Γιώργο Τράγκα, τον πολύ γνωστό δημοσιογράφο, εργαζόμενο στα Παραπολιτικά FM. Είχα πει τότε μάλιστα πώς η ιδιοκτησία του σταθμού τελευταία στιγμή έκανε την ανατροπή Και αποφάσισε να τον κρατήσει στο δυναμικό της.

Σκέφτηκαν πώς ο θείος Τράγκας, όπως τον αποκαλούν πολλοί, είναι χρήσιμο εργαλείο, λόγω της πολεμικής του ρητορικής ενάντια στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κάθε mediaρχης, προκειμένου να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις του, επιδιώκει τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στην κυβέρνηση. Τα δεδομένα όπως φαίνεται όμως άλλαξαν μετά από τέσσερις μήνες μιας και ο συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός ανακοίνωσε το ξαφνικό διαζύγιο.

Ανακοινώνεται ότι με κοινή συμφωνία των μερών, η συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού Παραπολιτικά FM με τον κύριο Γεώργιο Τράγκα ολοκληρώνεται στο τέλος Μαΐου. Η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού ευχαριστεί τον πολύπειρο δημοσιογράφο για τη συνεργασία και την προσφορά του στο πρόγραμμα του σταθμού.

Όπως έχει διαρρεύσει, ο δημοσιογράφος είχε καταγγείλει πώς ασκούνταν πιέσεις στην ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού προκειμένου να τον στείλουν σπίτι του. Σημειώνεται πως ο κύριος Τράγκας τελευταία κατηγορούσε τον κύριο Μητσοτάκη και για το θέμα της marfin. Σύμφωνα με τον ίδιο καταγγέλλεται πως η θέση του στο ραδιόφωνο έγινε αντικείμενο υπόγειας συναλλαγής της ιδιοκτησίας με το Μαξίμου, ύστερα από πιέσεις του δεύτερου πάνω στην αγανάκτηση του, ο πολύπειρος δημοσιογράφος έφτασε να αποκαλεί κορυφαίο πολιτικό ως εμπύρετο και νοσηρό και συγχρόνως υπαίτιο,λόγω των μέτρων που πήρε για την επικείμενη οικονομική καταστροφή της Ελλάδας.

Εντελώς συμπτωματικά και και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές, αμέσως με την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας του Γιώργου Τράγκα με το συγκεκριμένο μιντιακό συγκρότημα, ο υφυπουργός αθλητισμού, πήρε δύο σημαντικότατες αποφάσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι οποίες όλως τυχαίως ευνοούν τον σύλλογο του Ολυμπιακού καθώς και τον μεγαλομέτοχο του.

Η απόφαση του υφυπουργού Λευτέρη αυγενάκη για διεξαγωγή εκλογών στην ΕΠΟ τον Οκτώβριο, παρά τη συμφωνία που είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο ώστε οι αρχαιρεσίες να γίνουν τον Ιούλιο προκειμένου η νέα διοίκηση να έχει εκλεγεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και με την επίβλεψη των FIFA UEFA, έβαλε φωτιά στην προεκλογική περίοδο.

Και αυτό γίνεται διότι ο Ολυμπιακός Ο οποίος ήταν χαμένος από χέρι σε ότι αφορά την επιρροή του στις ενώσεις, ξαφνικά με τη χείρα βοηθείας της κυβέρνησης, νιώθει να του δίνουν ανάσες οξυγόνου. Επίσης η κυβέρνηση (και το τονίζω αυτό), διότι αδυνατώ να πιστέψω πως ο υφυπουργός λειτουργεί αυτόνομα, θα επιδιώξει να αλλάξει την εκλογική διαδικασία, ακυρώνοντας έτσι την υπεροχή του ΠΑΟΚ και κατά δεύτερον λόγο της ΑΕΚ.

Ξεκάθαρα μάλιστα, ο τοπογράφος μηχανικός,απέδωσε στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη την απόφαση αυτής της αναβολής, αποποιούμενος των ευθυνών του για την αλλαγή πλεύσης όσον αφορά το χρόνο αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής τους.

Προσωπικά εγώ τον πιστεύω τη δεδομένη χρονική στιγμή ότι λέει την αλήθεια. Όπως στις επιχειρήσεις όπου ο προϊστάμενος επιβάλλεται να είναι ο αυστηρός με το προσωπικό, να είναι αυτός που θα ακούει όλα τα μπινελίκια, τα παράπονα, τα μουρμουρητά αλλά και τα μπράβο. Αντίθετα Η ιδιοκτησία πρέπει να φαίνεται αρεστή σχεδόν πάντα και με καλές προθέσεις. Κάτι ανάλογο λοιπόν ισχύει και στην πολιτική με τους βουλευτές, τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό, απέναντι στον λαό και στους επιχειρηματίες.

Μέχρι πρότινος και πριν την απόλυση του Γιώργου Τράγκα, ο κύριος αυγενάκης φαινόταν ξεκάθαρα ότι ταυτίζονταν με τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Δέχονταν αγόγγυστα αρνητικές κριτικές, σε σημείο μάλιστα που αναρωτιόσουν εάν είναι χοντρόπετσος και αναίσθητος.

Διαρροές άφηναν να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός ήταν χολωμένος μαζί του και πως με την πρώτη ευκαιρία θα τον αντικαταστούσε. Οι θεωρίες αυτές είχανε κάποια βάση μιας και ο πρωθυπουργός φαινόταν χολωμένος από την ανελέητη επίθεση του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος εργαζόταν στο συγκεκριμένο μέσο επικοινωνίας, το οποίο είναι ταυτισμένο με τον πρόεδρο της πειραιώτικης ΠΑΕ.

Τελικά, σύμφωνα πάντα και με τις τελευταίες ενδείξεις, φαίνεται πώς βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ των δύο πλευρών. Δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις,, υποσχέσεις και έγιναν κάτω από το τραπέζι οι αναμενόμενες συμφωνίες.

Μία εξ αυτών εικάζω πως ήταν η αποπομπή από τον κόσμο των media του Γιώργου Τράγκα Με αντάλλαγμα την περαιτέρω διευκόλυνση των υποθέσεων που αφορούν τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του.

Εντελώς συμπτωματικά οι εξελίξεις δικαίωσαν τις οποίες εικασίες μου και το μόνο που μένει τώρα είναι ο βαθμός στον οποίο αυτές θα κορυφωθούν. Ανέκαθεν οι συναλλαγές των πολιτικών με τους μιντιαρχες και τους επιχειρηματίες αποτελούσε μία αδήριτη πραγματικότητα η οποία διαμόρφωνε τη ζωή αυτού του τόπου με τα όποια αποτελέσματα.

Η υπερσυγκέντρωση μέσων ενημέρωσης από έναν Και μόνον άνθρωπο ίσως αποβεί για τους κυβερνώντες σαν την Λερναία Ύδρα όπου ενώ κόβεις το ένα της κεφάλι ξαφνικά ξεφυτρώνει καινούργιο. Το τραγικότερο όμως όλων είναι πως αυτοί οι ίδιοι οι κυβερνώντες δεν πήραν τα μέτρα που χρειάζονταν ώστε να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα εις βάρος της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας.
Επομένως ΉΘΕΛΕ ΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΈΣΤΑ, όπως λέει και ο λαός.

Τα λέγαμε κιόλας.

Το κλεμμένο smart Θεσσαλονίκης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: