Αρχική Γιώργο, μείνε! To Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Γιώργο, μείνε! To Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Διαβάζοντας πολλοι τον τίτλο του άρθρου, θα νομίσατε πως επρόκειτο για τον Γιώργο Γεωργίου, ιδιοκτήτη του site Γεωργίου club. Όχι δεν πρόκειται για τον Χόρχε, μα για τον Γιώργο Τράγκα. Τι δουλειά όμως έχει ο Γιώργος Τράγκας σε αυτό εδώ το site; Και μάλιστα στη στήλη το κλεμμένο smart της Θεσσαλονίκης. Ακούστε. Όπως έχετε παρατήρησει, στην ραδιοφωνική του εκπομπή στον real FM Ο Γεωργίου, συχνά-πυκνά προσκαλεί τη Νίκη. Είναι η κοπέλα με την καθαρή βαθιά φωνή η οποία του δίνει ανταπόκριση γύρω από τα media news. Αρπάζοντας λοιπόν κι εγώ την ευκαιρία, είπα να δώσω στο site του κάποιες μιντιακες πινελιές_πληροφορίες.

Η πληροφορία είναι πως τελικά ο Γιώργος Τράγκας συνεχίζει στα Παραπολιτικά FM. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή μαθαίνοντας λίγα πράγματα για το ποιος είναι ο κύριος Τράγκας και ποια ήταν η διαδρομή του έως σήμερα. Πολλοί τον θεωρούν ως κύριο εκφραστή του πολιτικού λαϊκισμού. Οι ίδιοι ακόμη τον κατηγορούν για ρατσιστικά και αντισημιτικά σχόλια καθώς επίσης και για προώθηση ακροδεξιών αντιλήψεων. βασικός σταθμός στην καριέρα του υπήρξε η εφημερίδα βραδυνή του αείμνηστου Τζώρτζη Αθανασιάδη. Η δημοσιότητα του εκτοξεύτηκε το 1988, όταν ο Μιχάλης ζιάγκας, ιδιαίτερος του Ανδρέα Παπανδρέου, του επιτέθηκε σωματικά με γροθιές εξαιτίας των αρνητικών του σχολιασμων στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού.

Το όνομά του στο παρελθόν συζητήθηκε έντονα τόσο για την επιχορήγηση της εφημερίδας χώρα όσο και για το ότι βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ. Έχει δεχτεί πρόστιμα από το ΕΣΡ εξαιτίας προσβλητικών σχολιασμών. Έχει μείνει στην ιστορία Ο χαρακτηρισμός του στην καγκελάριο ως ξεκωλιάρα και σκρόφα. Παρομοίως και ο σημερινός πρωθυπουργός έχει δεχθεί στο παρελθόν εμετικά σχόλια τα οποία δεν αφορούσαν μόνο την πολιτική του, αλλά και την εμφάνισή του. Είναι λάτρης της αμερικανικής ιδέας και του δόγματος ανήκομεν εις την δύσιν. Πολλοί ισχυρίζονται πως έχει σημαντικές γνωριμίες μέσα στο χώρο των μυστικών υπηρεσιών.

Δήλωνε πολέμιος των συνταγματαρχών, θαυμαστής του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή και ιδεολογικά θα έλεγα πώς κινείται στο ακραίο τμήμα της Νέας Δημοκρατίας το οποίο για την ώρα εκφράζεται δια μέσω του Αντώνη Σαμαρά και πρωτύτερα του Πάνου Καμμένου. Έχει φανατικούς φίλους αλλά και εχθρούς. Ομολογώ πως εγώ είμαι στη μέση. Ενίοτε μου αρέσει και κάποιες φορές δεν τον μπορώ. Εξαρτάται φυσικά και από το εργασιακό του περιβάλλον το οποίο θέλοντας και μη τον επηρεάζει. Άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά. Τι εννοώ όμως με αυτό; Μπορεί για παράδειγμα να εργάζεται σε ένα πραγματικά ελεύθερο ραδιόφωνο και οι απόψεις του να είναι πιο αυθεντικές, χωρίς αγκυλώσεις και κατευθύνσεις.

Από την άλλη, μπορεί να εργάζεται σε ένα περισσότερο προσωποκεντρικό μιντιακό συγκρότημα το οποίο τον κατευθύνει, όπως ο μαέστρος στην ορχήστρα του. Για αρκετά χρόνια συνεργαζόταν με το ραδιόφωνο του real fm. Επειδή ήμουν ακροατής του σταθμού, δεν σας κρύβω πως τον άκουγα. Θυμάμαι την περίφημη ατάκα της πετρούλας που τον αποκαλούσε κύριε τραγκουλινο.έφτασα μάλιστα να παίρνω και τα ενισχυτικά στύσης που μας πρότεινε στον αέρα του real fm. (Γιατί γελάτε παρακαλώ Αν και στην κυβέρνηση εκείνη την περίοδο ήταν ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο, θα περίμενε κανείς να κρατούσε μία πιο φιλοκυβερνητική στάση. Απεναντίας, πριονιζε τον Αντώνη κι έκλεινε διακριτικά το μάτι στον Αλέξη και στον Πάνο Φυσικά ο πόλεμος εναντίον της Μέρκελ ήταν στο καθημερινό του μενού. Όμως όπως όλα τα ωραία στη ζωή έτσι κι αυτό κάποια στιγμή έλαβε τέλος.

Η σχέση του θείου Τράγκα Με τον ανιψιό Νίκο Χατζηνικολάου έφτασε στο σημείο μηδέν. Έφυγε λοιπόν από τον real και πήγε στα Παραπολιτικά FM.μία διαδρομή την οποία έχουν κάνει στο παρελθόν και άλλοι συνεργάτες του σταθμού όπως ο κύριος καλαμαράκης και ο κύριος χουδαλάκης. Αν και δεν ήμουν ακροατής του εν λόγω ραδιοφώνου, δεν σας κρύβω πως κάποιες στιγμές έκανα ένα ακουστικό μπανιστήρι θέλοντας να παρακολουθήσω δια ζώσης την πολιτική του μετεξέλιξη. Πραγματικά πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές ο θείος μετατράπηκε σε πολέμιος τόσο του Τσίπρα όσο και του Πάνου Καμμένου. Πήρε το μυδράλιο και από το μικρόφωνο των παραπολιτικών πυροβολούσε. Ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για αυτή τη βρώμικη δουλειά. Ποια; Μα φυσικά να φύγουνε οι επικίνδυνοι και να έρθει το λιγότερο κακό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπερ και εγένετο. Ωστόσο ο θείος την αντιπάθεια του στον Κυριάκο δεν την είχε ξεπεράσει. Αντίθετα μάλιστα. Μπορεί να έφυγαν οι επικίνδυνοι, ωστόσο ο Κούλης, όπως τον αποκαλούσε, ήταν δύσκολο χωνευτός. Συχνά-πυκνά εκστομιζε επικριτικά σχόλια που σαν αποτέλεσμα είχαν τα παράπονα του Μάξιμου στον όμιλο. Απόρροια αυτού, πιθανολογώ πως ήταν και η αιτία που οι ιδιοκτήτες του μέσου αποφάσισαν την μη ανανέωση της συνεργασίας τους. Μάλιστα σε προγενέστερο χρόνο ακουγόταν πώς θα έπαιρνε και τηλεοπτικό χρόνο στο κανάλι one. περίλυπος και συναισθηματικά ράκος ο φίλος μας κ Τράγκας δήλωνε γύρω στα τέλη του Νοέμβρη τη λήξη της συνεργασίας του με τα Παραπολιτικά FM, όταν και θα τελείωνε το συμβόλαιό του.

Κι εδώ πάνω γίνεται η ανατροπή. Όχι του πρετεντέρη. Μετά από μία άδεια τριών περίπου εβδομάδων, η διεύθυνση του σταθμού το σκέφτηκε καλύτερα. Τι δηλαδή; Ο Κυριάκος πρέπει να αισθάνεται ανασφάλεια. Εφόσον ο θείος φλερτάρει με την ακροδεξιά Πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, ένας πανούργος μιντιαρχης, εργαλεία σαν τον Τράγκα δεν τα αφήνει να φύγουν. Τα χρειάζεται για τα ΔΥΣΚΟΛΑ. Αντιθέτως του λέει ΜΕΙΝΕ. Του αφιερώνει μάλιστα και το ομώνυμο τραγούδι του Αντώνη Ρέμου.ΜΕΙΝΕ. Ακούστε την υπέροχη μπαλάντα. Τα λέγαμε κιόλας.

 

Το κλεμμένο smart της Σαλονίκης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: