Αρχική Η Απάτη που ονομάστηκε “Κρίση” και το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Απάτη που ονομάστηκε “Κρίση” και το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Μεγάλος (λογοκριμένος στα ελληνικά σχολεία) Ιστορικός Πλούταρχος έγραφε : “Την προδοσία όλοι αγάπησαν αλλά τον προδότη κανένας”.

1823, εν μέσω της Ελληνικής επανάστασης οι πηγές χρηματοδότησης έχουν “στερέψει”. Ο αγώνας κινδυνεύει και στις 2 Ιουνίου 1823 η Κυβέρνηση εξουσιοδοτεί τον Ιωάννη Ορλάνδο και Ανδρέα Λουριώτη οι οποίοι μεταβαίνουν στην Αγγλία και στις 29 Φεβρουαρίου 1824 λαμβάνουν δάνειο 800.000 χρυσών λιρών. Στην Ελλάδα φθάνουν μόνο 298.000 λίρες. Σαν εγγύηση δίνονται όλα τα δημόσια έσοδα για την πληρωμή των τόκων και όλα τα εθνικά κτήματα για την πληρωμή του κεφαλαίου. Οι όροι αυτοί ισχύουν μέχρι σήμερα.

Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 ενώ η Επανάσταση βρισκόταν σε κρίσιμη καμπή “συνομολογήθηκε εν Λονδίνω” ένα νέο εθνικό δάνειο 2.000.000 λιρών.

Έχουν αποσταλεί στο Λονδίνο οι ίδιοι εκπρόσωποι που συνομολόγησαν και το πρώτο δάνειο. Στην Ελλάδα έφθασαν μόλις 232.558 λίρες και ξέσπασε Εμφύλιος  πόλεμος μεταξύ των Μοραϊτών και των Ρουμελιωτών για το ποιος θα “χειρισθεί” αυτό το κεφάλαιο.

Αυτά ήταν τα πρώτα δάνεια εξάρτησης και υποτέλειας. Οι ξένοι ελέγχουν τις διάφορες πολιτικές παρατάξεις και επιβάλλουν σαν σύστημα διακυβέρνησης την διαφθορά από τότε μέχρι σήμερα.

Η Ελλάδα αλλάζει αφεντικό και από τους Τούρκους περνάει στην επιρροή των Φράγκων (ανήκομεν στη Δύση).

Στις 3 Οκτωβρίου 1827 ο Τριεθνικός στόλος των ναυάρχων Κόρδιγκτον, Δεριγνύ και Χέϋδεν (και οι τρεις μασόνοι 33ου βαθμού) διαλύει στο Ναβαρίνο τον Τουρκοαιγυπτιακό στόλο και η Ελλάδα γίνεται και επίσημα πλέον αποικία των ξένων κέντρων εξουσίας.

Στις 25 Ιανουαρίου 1833 καταφθάνει στο Ναύπλιο η μαριονέτα των ξένων ο Όθωνας μαζί με τη συνοδεία του Όθωνα έρχεται και ο “αφανής” πραγματικός Κυβερνήτης της Ελλάδας Μαξ ντε Ρότσιλντ.

Ο Όθωνας λαμβάνει τον Μάιο του 1933 δάνειο 60.000.000 λιρών από τον οίκο των Ρότσιλντ στο Παρίσι.

Η Ελλάδα έχει πλέον την αλυσίδα γύρω από τον λαιμό της και παύει οριστικά να είναι ανεξάρτητο κράτος και μετατρέπεται σε αποικία χρέους (καθεστώς που διατηρείται μέχρι σήμερα).

Με την 2η Βιομηχανική Επανάσταση στα μέσα του 19ου αιώνα το πετρέλαιο αντικαθιστά τον άνθρακα. Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες αυξάνουν την ισχύ και την επιρροή τους πάνω στα κράτη και πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους. Οι πολυεθνικές πετρελαίου “ερευνούν” τον ελληνικό χώρο και ανακαλύπτουν τεράστια κοιτάσματα Υδρογονανθράκων. Επίσης “χαρτογραφείται” όλος ο Εθνικός πλούτος της χώρας.

Το 1920 ο Ελ. Βενιζέλος χορηγεί 3 άδειες εξόρυξης υδρογονανθράκων στη Θράκη στην εταιρεία Αγγλοιράν Όιλ (σημερινή B.P.). Η “επένδυση” δεν υλοποιείται λόγω της μικρασιατικής καταστροφής.

Το Φεβρουάριο 1940 η κυβέρνηση Μεταξά υπογράφει τη Σύμβαση ΚΟΥΠΕΡ (COOPER) (ΚΟΥΠΕΡ : Consortium που το αποτελούν πολυεθνικές εταιρείες) και παραδίδει όλο τον εθνικό πλούτο της χώρας στις πολυεθνικές.

Η Σύμβαση λήγει στις 30 Δεκεμβρίου 2010 (υπάρχει όψιον ανανέωσης έως το 2030) και γι’ αυτό στήνεται μια κολοσσιαία απάτη και υπογράφεται το πρώτο μνημόνιο (τα μνημόνια είναι η συνέχεια της σύμβασης ΚΟΥΠΕΡ (COOPER). Η απάτη ονομάζεται Κρίση.

Η κρίση φέρνει αυθόρμητα στο μυαλό οδυνηρά αλλά απαραίτητα μέτρα (είναι η τέταρτη τεχνική χειραγώγησης της κοινής γνώμης κατά τον Τσόμσκι), ενώ η απάτη ποινικές διαδικασίες.

Όλοι Έλληνες και Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι είναι απάτη γιατί “το πρόγραμμα δεν βγαίνει”. Άρα γιατί το εφαρμόζουν; Επίσης η απάτη ξεκινάει με πλαστά οικονομικά στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ελληνικός λαός “ευκολόπιστος μα πάντα προδομένος” χειραγωγείται με λέξεις, κλασικά παραδείγματα οι λέξεις “αλλαγή”, “επανίδρυση του κράτους”, ”πρώτη φορά αριστερά” κ.λ.π.

Η τελευταία λέξη χειραγώγησης είναι η λέξη “κρίση”. Οι λόγοι της επίθεσης που δέχεται η Ελλάδα πολλοί.

Η Γεωπολιτική και Γεωστρατηγική της θέση. Μια θέση από τις πιο “στρατηγικές” στον πλανήτη. Ο τεράστιος εθνικός της πλούτος (είναι ίσως η πιο πλούσια χώρα στην Ευρώπη). Και φυσικά το τεράστιο ιστορικό της βάθος. Η Ελλάδα είναι πολιτιστική υπερδύναμη.

Όλα στον πλανήτη είναι “ελληνικά”. Επιστήμες (Μαθηματικά, Φυσική, Αστρονομία, Ιατρική, Ιστορία, Φιλοσοφία, Πολιτική, Τέχνες), (Θέατρο, Ποίηση, Πεζός Λόγος), Κωμωδία, Τραγωδία, Αθλητισμός (Ολυμπιακοί Αγώνες, Μαραθώνιος δρόμος, Κλασσικός Αθλητισμός.

Το βράδυ ο έναστρος ουρανός είναι γεμάτος ονόματα από την Ελληνική Μυθολογία (Η Μυθολογία είναι προϊστορία). Όλες οι γλώσσες του πλανήτη έχουν τουλάχιστον 20% ελληνικές λέξεις.

Ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι όμως άυλος άρα και ευάλωτος. Για να στηθεί η απάτη στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκαν : ο έλεγχος της συνείδησης, ο έλεγχος της γνώσης και την πληροφορίας, ψέματα, φόβος, τρόμος (Στη ΓΑΔΑ υπάρχει ένα τμήμα “σκοτεινό”, (κατάλοιπο της Ναζιστικής Κατοχής) προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος που “αποσύρει” όσους προσπαθούν να αντισταθούν στην σκλαβοποίηση που τους επιβάλλεται). Και όλες οι σύγχρονες τεχνικές της κοινωνικής Μηχανικής (Κοινωνική Μηχανική : η επιστήμη που έχει σαν αντικείμενο τον έλεγχο του νου και της συνείδησης, ατομικής και ομαδικής).

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον διαφθοράς, απάτης, ψέματος, χειραγώγησης, σκλαβοποίησης και αρπαγής της περιουσίας των πολιτών δραστηριοποιείται το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μεταφέρει όλες τις κοινωνικές “αδυναμίες”.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα ισχυρότατο μέσον χειραγώγησης – μια πανθρησκεία – γι’ αυτό χρηματοδοτείται από τεράστια ιδιωτικά επιχειρηματικά κεφάλαια αλλά και από δημόσιο χρήμα.

Οι μεγαλομέτοχοι – πρόεδροι – των ΠΑΕ χρησιμοποιούν τις ομάδες σαν οχήματα προσωπικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Αρπάζουν κομμάτια του εθνικού πλούτου ή αναλαμβάνουν δημόσια έργα αποκομίζοντας τεράστια κέρδη ενώ για τις “ομάδες τους” δαπανούν περίπου το 5% των κερδών τους “ξεπλένοντας μαύρα κεφάλαια”.

Οι οπαδοί στηρίζουν φανατικά τους προέδρους γιατί το κοινωνικό εγώ των οπαδών ταυτίζεται με την πορεία των ομάδων.

Χωρίς την χρηματοδότηση των προέδρων οι διάφορες ΠΑΕ με το ζόρι θα λειτουργούσαν, γιατί τα λειτουργικά τους έσοδα είναι “φτωχά”. Παραδείγματα πάρα πολλά. Ενδεικτικά θα αναφέρω τα πιο κάτω:

1) Η ΣΕΚΑΠ με αξία εν πλήρει λειτουργία περίπου 500 εκ. ΕΥΡΩ εξαγοράσθηκε από μεγαλομέτοχο ισχυρής ΠΑΕ έναντι περίπου 20-30 εκ. ΕΥΡΩ. Ενώ της “χαρίσθηκαν” και φορολογικά πρόστιμα με νομοθετική ρύθμιση (αλήθεια σε πόσους μικρομεσαίους Έλληνες έχουν “χαρισθεί” φορολογικά πρόστιμα;)

Η ΣΕΚΑΠ πριν κλείσει χρόνος από την εξαγορά της πωλείται στην JAPANΕSE TOBACO και ο μεγαλομέτοχος αποκομίζει τεράστια κέρδη.

2) Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης “πωλείται”, ενώ στην αγορά του συμμετέχει ο πιο πάνω πρόεδρος.

Με τη συμφωνία των Πρεσπών το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα γίνει διεθνές κέντρο εμπορίου με διαχείριση από πολυεθνικές δυνάμεις – όχι ελληνικές. Τα Σκόπια σαν “περίκλειστο” κράτος σύμφωνα με το Ναυτικό Δίκαιο θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο λιμάνι. Το λιμάνι θα γίνει τεράστιο εμπορικό κέντρο όλης της Ευρώπης και σε συνδυασμό με την “ένωση” του Δούναβη με τον Αξιό ποταμό, η Θεσσαλονίκη θα γίνει ο Κύριος Κόμβος μεταφοράς ενεργειακών πόρων και εμπορευμάτων προς την Ευρώπη φυσικά υπό τον έλεγχο Υπερεθνικών δυνάμεων. Οι Μέτοχοι του ΟΛΘ θα αποκομίσουν τεράστια έσοδα και δύναμη.

3) Ο ΟΠΑΠ πωλείται έναντι τιμήματος 400 εκ. ΕΥΡΩ. Το 2016 σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία τα κέρδη προ φόρων αγγίζουν το 1 Δις. Τουυ εκ. ΕΥΡΩ. Οι μέτοχοι αποκομίζουν τερατώδη κέρδη. Μέτοχος του ΟΠΑΠ είναι μεγαλομέτοχος μεγάλης ΠΑΕ. Το όφελος της “πώλησης” για το δημόσιο είναι ελάχιστο μπροστά στα κέρδη. Αν το δημόσιο κρατούσε έστω και με κακοδιαχείριση τις κερδοφόρες ΔΕΚΟ δεν θα χρειαζόταν να γίνει καμία περικοπή στις συντάξεις.

4) Πρώην Πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ υπογράφει με το ελληνικό δημόσιο συμβάσεις κατασκευής σταδίων, κατασκευής δρόμων, ηλεκτροδότησης, νησιών, παροχής υπηρεσιών λογισμικού κ.λ.π. αποκομίζοντας γιγαντιαία κέρδη.

Διαθέτει για “έξυπνες” μεταγραφές ένα μικρό ποσοστό και γίνεται ο επίγειος Θεός για τους οπαδούς. Εκτός όμως από την λεηλασία του Εθνικού πλούτου από τους Προέδρους υπάρχει και μια συνεχής μάχη ισχύος. Όλοι προσπαθούν να επιτύχουν τον έλεγχο της ΕΠΟ άρα και της διαιτησίας. Συνήθως οι ομάδες που ελέγχουν την διαιτησία παίρνουν και τους τίτλους.

Οι Πρόεδροι ελέγχουν απόλυτα τις διάφορες θύρες των οπαδών. Ελέγχοντας έτσι ένα από τα πιο “πολεμικά” κομμάτια της ελληνικής νεολαίας τα οποία χρησιμοποιούν για προσωπικό όφελος. Οι θύρες είναι επίσης και μια “αξιόλογη αγορά” ναρκωτικών ουσιών.

Οι πρόεδροι επηρεάζουν πολιτικές καταστάσεις. Αρκεί ένας “Ολυμπιακός” να είναι υποψήφιος για την Δημαρχία του Πειραιά την οποία θα κερδίσει άνετα.

Ο Πειραιάς είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου και τα κέρδη του ΟΛΠ μέχρι το 2010 ξεπερνούσαν το 1 δις. 200 εκ. ΕΥΡΩ.

Ο Δήμαρχος είναι το “αφεντικό” του λιμανιού, γιατί ο Δήμος καλύπτει όλες τις δραστηριότητες (οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές κ.λ.π.) ενός γεωγραφικού χώρου.

Όμως παρά τα υπερκέρδη των προέδρων επιχειρηματιών το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αναπτύσσεται συμβατά με τα κέρδη. Οι μικρές ΠΑΕ δεν συνασπίζονται ώστε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους αλλά παραμένουν “ουρές” των μεγάλων ΠΑΕ.

Έτσι υπάρχουν 3 με 4 μεγάλες ΠΑΕ και οι υπόλοιπες είναι “συμπληρωματικές” του πρωταθλήματος. Προς το τέλος του πρωταθλήματος αν κάποια μεγάλη ΠΑΕ θέλει βαθμούς από κάποια μικρή ΠΑΕ θα τους πάρει οπωσδήποτε.

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Αν οι πολίτες δεν διεκδικήσουν το μερίδιό τους από τον τεράστιο εθνικό πλούτο αλλά περιμένουν στους καναπέδες τους την σκλαβοποίησή τους και την αρπαγή της περιουσίας τους τότε και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα παραμείνει σε χαμηλό επίπεδο και οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι οι Πρόεδροι και οι Πολιτικοί τους οποίους χρηματοδοτούν οι Πρόεδροι, διαιωνίζοντας μια διεφθαρμένη εξουσία.

 

 

Τραπεζικός

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: