Αρχική Η Ελλάδα “στεγνώνει” από Έλληνες. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η Ελλάδα “στεγνώνει” από Έλληνες. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Το μεταναστευτικό έπρεπε ήδη να είχε αξιολογηθεί πολύ πιο σοβαρά και υπεύθυνα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πληθυσμιακή κατάρρευση της χώρας, υπάρχει ανάγκη κατά την άποψή μου, για τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Και αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί τις αρχές, είναι ο τρόπος ενσωμάτωσης και στέγασης τους.

Αν αυτή η κυβέρνηση είχε λίγο μυαλό και λιγότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μία άλλη γλώσσα. Θα έπρεπε να προετοιμάζει τον κόσμο. Θα έπρεπε να παίρνει θετικά μέτρα που ικανοποιούν τους γηγενείς πολίτες με παραδει’γματα. Κάνει όμως ακριβώς το αντίθετο. Ειναι μία κυβέρνηση με “φάτσα” Μητσοτάκη και “ψυχή” Σαμαρά.

Ο ηθικός πανικός, και ο μιντιακός κουρνιαχτός που σημειώθηκε με τον θάνατο του βρέφους των Συριων προσφύγων, είναι ένα από τα αναρίθμητα γεγονότα, που συγκροτούν ούτε λίγο ούτε πολύ ένα καθεστώς έναντι των προσφύγων, καθεστώς πολιτικό και νοτροπιακο’, για το οποίο οι Έλληνες θα απολογούνται μετά από χρόνια όπως η Γερμανοί για τα χρόνια του ναζισμού. Δείχνει όμως και μία επική Μόρια.

Η Ελλάδα οπως και τα Βαλκάνια, βρίσκονται απέναντι σε ένα πέταλο χωρω’ν, από την Αφρική έως την Τουρκία στο οποίο υπάρχει πληθυσμιακή έκρηξη,και υπερχείλιση νεανικών ηλικιών. Ενώ η δικοί τους πληθυσμοί καταρρέουν και γηράσκων. Στην Ελλάδα ο πληθυσμός μειώνεται σταθερά από το 2010. Και αν δεν ήταν οι 900.000 πρόσφυγες της δεκαετίας του 1990, θα είχε μειωθεί και θα είχε γεράσει πολύ νωρίτερα ο πληθυσμός της.

Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τη θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων, για να αντιληφθείς τι θα γίνει όταν το ένα αδειάζει, και το άλλο ξεχειλίζει. Δεν είμαι λάτρης των “δανεικών”. Είμαι υπέρ της φυσιολογικής πληθυσμιακής αύξησης. Θάνατοι, και γέννησειςΧ3. Μπορεί να φαίνεται αντιδημοφιλές και περίεργο αλλά πρέπει να ειπωθεί κατηγορηματικά.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή της κατάρρευση. Η Ανάγκη είναι τόσο μεγάλη και επείγουσα όσο τα δανεικά των επιχειρήσεων από την τράπεζα. Ακριβώς το ίδιο πράγμα είναι και οι μετανάστες, δανεικά για την αύξηση του πληθυσμιακού κεφαλαίου και για να μην παρεξηγηθώ.

Δεν μιλάω για ανεξέλεγκτες ροές εισβολής λαθρομεταναστών όπως αυτές γίνονται καθημερινά. Μιλάω για μετανάστες εισαγόμενους, με κριτήρια και αυστηρούς ελέγχους. Εκείνο που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι το πώς θα τους ενσωματώσουμε, πώς θα τους στεγάσουμε, που θα απασχοληθούν, πώς θα τους εκπαιδεύσουμε, πώς θα τους μάθουμε τη γλώσσα μας, και πώς θα τους εξοικειω’σουμε με τον πολιτισμό μας.

Όλα τα σοβαρά κράτη κατά καιρούς χρειάστηκαν πληθυσμιακή ενίσχυση. Γερμανία Αυστραλία Βέλγιο Καναδάς, το έκαναν με μεγάλη αυστηρότητα και σοβαρότητα. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα των επόμενων χρόνων. Αλλά αυτή η κυβέρνηση κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Δεν νομίζω ότι έχει και δυνατότητες να πράξει ορθά.

Αυτά είναι ψιλά γράμματα για κυβερνήτες μάγκες. Ο πατριωτισμός είναι ανύπαρκτος. Γιατί πατριωτισμός είναι να προβλέπεις το μέλλον της χώρας και να το προετοιμάζεις. Άγνωστα πράγματα αυτά για τους δικούς μας αρμόδιους και υπεύθυνους.

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: