Αρχική Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας (πάλι) σε τζαμί, το μεγάλο βήμα για την επιβολή της πανθρησκείας

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας (πάλι) σε τζαμί, το μεγάλο βήμα για την επιβολή της πανθρησκείας

Ο Στρατηγός Γιάννης Μακρυγιάννης έγραψε: «και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης».

Πιθανόν να ήξερε για την Ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μεγαλειώδης Εκκλησία της Αγίας Σοφίας, άρχισε να ανοικοδομείται το 532 μ.Χ. και περατώθηκε από το 537 μ.Χ. Αρχιτέκτονες ήταν ο Ανθέμιος από τις Τράλλεις και ο Ισίδωρος από την Μίλητο.

Η Αγία Σοφία είναι αφιερωμένη στην Σοφία του Θεού. Δαπανήθηκαν για την ανέγερσή της 300 εκατομμύρια χρυσές δραχμές. Έχει μήκος 76μ., πλάτος 71μ. και ύψος 55μ.

Χρησιμοποιήθηκαν για την ανέγερσή της λαξευτοί λίθοι και τούβλα. Είναι χτισμένη σε Αρχιτεκτονικό ρυθμό Βυζαντινής Βασιλικής Αρχιτεκτονικής και είναι η κορυφαία δημιουργία της Βυζαντινής ναοδομίας. Η αρχιτεκτονική της ακολουθεί τον ρυθμό της Τρουλαίας Βασιλικής. Στο προαύλιο υπήρχε μια κρήνη στην οποίαν ανεγράφετο η καρκινική φράση «ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ», δηλαδή: «Ξέπλυνε τις αμαρτίες σου και όχι μόνο το πρόσωπό σου». Η εκκλησία καθιερώθηκε ως η τράπεζα του αέναου Μυστικού δείπνου και μέχρι σήμερα είναι ανεξάλειπτη και άφθαρτη.

Είναι ένα παγκόσμιο αρχιτεκτονικό δημιούργημα και είναι σύμβολο Εκκλησιαστικής πολιτικής ισχύος.

Το εσωτερικό της είναι διακοσμημένο με έξοχα ψηφιδωτά τα οποία με την λαμπρότητά τους πάντοτε θάμπωναν και τύφλωναν τους βαρβάρους κατακτητές.

Ο Τρούλος της είναι: «Ένα κομμάτι ουρανού που κρέμεται στη γη».

Είναι πλήρως αντισεισμική, γι’ αυτό δεν την επηρέασαν οι συχνοί σεισμοί που έπληξαν την Κωνσταντινούπολη. Στις 29 Μαΐου 1453, ο Μωάμεθ Β’ την μετέτρεψε σε τζαμί.

Ο Μωάμεθ Β’ μπορεί να άλωσε την Κωνσταντινούπολη με προδοσία, όμως ποτέ δεν μπόρεσε να αλώσει την Αγία Σοφία. Όπως και όλοι οι επόμενοι «Σουλτάνοι» της Τουρκίας. Ήταν τόση η λαμπρότητα του ναού που οι Τούρκοι προσπάθησαν να «εξαφανίσουν» τις παραστάσεις από το εσωτερικό της. Όμως οι καταπληκτικές τοιχογραφίες έμειναν ζωντανές και ανίκητες.

Είναι το σύμβολο της αιώνιας Βασιλεύουσας. Και η ιστορία την έχει αποδεχθεί ως κέντρο όλων των πολιτισμών. Το 1934 ο Μουσταφά Κεμάλ την μετέτρεψε σε Μουσείο.

Ο Μουσταφά Κεμάλ δημιούργημα των μασονικών στοών της Θεσσαλονίκης, πάντοτε πιστός δούλος των κέντρων εξουσίας που τον ανέβασαν στην προεδρία της Τουρκίας, έπρεπε να αποϊσλαμοποιήσει την Τουρκία. Η Τουρκία έπρεπε από Ισλαμικό κράτος να γίνει κοσμικό κράτος. Τα συμφέροντα των πολυεθνικών εκείνη την εποχή απαιτούσαν η Τουρκία να υποταχθεί στις θελήσεις τους.

Ο Μουσταφά Κεμάλ εκτέλεσε άψογα τις εντολές των κέντρων εξουσίας και μέχρι σήμερα η Τουρκία είναι υποταγμένη στις πολυεθνικές εταιρείες και στις τράπεζες. Η Τουρκική λίρα είναι ιδιωτικό νόμισμα και η οικονομία της εξαρτάται απόλυτα από τα ξένα κεφάλαια (όπως φυσικά και της Ελλάδας). Τουρκία αι Ελλάδα τις ελέγχει ένα ενιαίο πολιτικό σχήμα από «Ντονμέδες». Όμως τα γεωπολιτικά σχέδια μεταβάλλονται από εποχή σε εποχή.

Η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης ήταν η αρχή της ολοκλήρωσης της παγκοσμιοποίησης.

Είχε προηγηθεί η ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μόνο εμπόδιο ήταν η Σοβιετική Ένωση, αφού οι τεράστιες πολυεθνικές είχαν ήδη διεισδύσει στην Κίνα από το 1972 και είχαν διαβρώσει με τα κεφάλαιά τους το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (το 2017 η Κίνα με την εφαρμογή 120 νόμων ταυτόχρονα πέρασε στο καθεστώς της Ελεύθερης Οικονομίας). Έτσι η Νέα Τάξη Πραγμάτων μπορούσε να ολοκληρώσει την παγκόσμια εξουσία της.

Αυτή η παγκόσμια εξουσία περιλαμβάνει:

  • Μια παγκόσμια κυβέρνηση
  • Ένα παγκόσμιο σύστημα (Αστική Δημοκρατία)
  • Μια παγκόσμια οικονομία
  • Ένα παγκόσμιο (ψηφιακό) νόμισμα
  • Μια παγκόσμια πανθρησκεία
  • Ένα παγκόσμιο στρατό (ΝΑΤΟ – FRONTEX)
  • Ένα παγκόσμιο πολιτισμό

Δηλαδή ομογενοποίηση των κοινωνιών με ανάμειξη πληθυσμών και ένα παγκόσμιο τρόπο ζωής.

(α. KALERGI, Βιβλίο Πανευρώπη, β. Αμαντέους Ντινάν, Βιβλίο Η κοιλάδα των ρόδων)

Έτσι τα θρησκευτικά δόγματα πρέπει να ενοποιηθούν σε ένα.

Κοινές εκκλησίες για Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Ιουδαίους.

Η Ελληνική κοινωνία ομογενοποιείται σταδιακά, γιατί λοιπόν να μην υπάρχουν και κοινοί τόποι λατρείας Χριστιανών και Μουσουλμάνων, αφού οι κοινωνίες θα είναι πλέον «μεικτές»;

Και οι Μουσουλμάνοι σιγά-σιγά θα πρέπει να αποδεχθούν την παγκοσμιοποίηση και να γίνουν καταναλωτές στα προϊόντα των πολυεθνικών εταιρειών. Μια κυβέρνηση, μια οικονομία, μια θρησκεία, ένας τρόπος ζωής, μια γλώσσα.

ΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Η αρχή της ομογενοποίησης Χριστιανών και Μουσουλμάνων πρέπει να αρχίσει από το πιο εμβληματικό θρησκευτικό σύμβολο στον πλανήτη. Σύμβολο και της πρωτεύουσας των πολιτισμών, της Κωνσταντινούπολης, που δεν είναι άλλο από την Αγία Σοφία.

Εξ’ άλλου ποτέ οι Τούρκοι δεν άλλαξαν την ονομασία της, πάντοτε ήταν Aya Sofia. Ο συμβολισμός της Αγίας Σοφίας – Τζαμί είναι φανερός.

Μέχρι σήμερα όμως κανένας δεν μπόρεσε να υποτάξει την ψυχή της Αγίας Σοφίας.

Και ο Ερντογάν σήμερα είναι αναλώσιμο πιόνι της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, ανοήτως προσπαθεί να την ξανακάνει τζαμί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης. Έχει όμως ήδη ηττηθεί γιατί πάντοτε η Σοφία νικάει την βλακεία και ο Ελληνικός πολιτισμός όλους τους βαρβάρους.

Για την απόφαση του Ερντογάν διαμαρτυρήθηκε θεατρικά ο ΟΗΕ που είναι ο κύριος εκφραστής της Παγκοσμιοποίησης.

Στις 11 Απριλίου 2020 ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση προς τους ηγέτες όλων των θρησκειών:

UN Chief Special Appeal to Religious Leaders, 11 April 2020

«Θέλω να κάνω ειδική έκκληση προς τους ηγέτες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εργασθούν για την ειρήνη όλου του κόσμου και να επικεντρωθούν στην κοινή μας μάχη να νικήσουμε τον Covid-19. Το κάνω αυτό σε μια ειδική συγκυρία του πνευματικού ημερολογίου. Για τους Χριστιανούς είναι η εορτή του Πάσχα (εβραϊκή γιορτή, οι Χριστιανοί γιορτάζουν την Ανάσταση).

Οι Εβραίοι εορτάζουν το Εβραϊκό Πάσχα (την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο) και σύντομα οι μουσουλμάνοι θα ξεκινήσουν τον Ιερό Μήνα Ραμαζάνι. Ας εμπνευσθούμε όλοι από την αίσθηση των ιερών αυτών εορτών ως στιγμές αντανάκλασης, μνήμης και ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ.

Και ας ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη μας  ο ένας στον άλλον και να αντλήσουμε από το ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΑΛΟ σε αναστατωμένες στιγμές, όταν οι κοινότητες αντικρουόμενων πίστεων, εθίμων και παραδόσεων ενώνονται, προκειμένου να νοιαστεί ο ένας για τον άλλο. Μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον ιό με συνεργασία, αλληλεγγύη και πίστη στην κοινή ανθρωπότητα».

Ο λόγος του Γκουτέρες είναι ένας ύμνος στην πανθρησκεία και την παγκοσμιοποίηση. Αλλά και η γνωστή ερευνήτρια της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, Ισπανίδα Christina Martin Jimenez αναφέρει για την συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ το 1997. Δημιουργήθηκε μια επιτροπή του χάρτη της Γης. Αυτό το έγγραφο που κυκλοφόρησε από τον ΟΗΕ το 2020 υποστηρίζει μια νέα Παγκόσμια Πνευματικότητα τη μοναδική θρησκεία που διακηρύσσει η Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ερευνήτριας, επικαλούμενη έναν αναλυτή του χάρτη της Γης μέσα από τα Ηνωμένα Έθνη, δημιουργείται η νέα κοσμική, ηθική σύνθεση όλων των θρησκειών στον κόσμο. Μια νέα πνευματικότητα. Ο Max Weber υποστήριζε ότι «η θρησκεία είναι το κέντρο κάθε πολιτισμού. Οι θρησκείες και οι πολιτισμοί θα αναγορευθούν ξανά οι πρωταγωνιστές των παγκοσμίων εξελίξεων, αφού πίσω απ’ αυτές στήνονται οικονομικές και πολιτικές συμμαχίες για την επιδίωξη πάσης φυσικών συμφερόντων.

Οι θρησκείες είναι κολοσσιαίες πολιτισμικές υπερεθνικές δυνάμεις που ενώνουν δισεκατομμύρια πιστούς. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία διαλύθηκε γιατί:

  • Δεν μπόρεσε να ενοποιήσει πολιτιστικά τους λαούς που κατέκτησε, και
  • Γιατί εμφανίσθηκε ο Χριστιανισμός, ο οποίος πολιτιστικά με τις θεωρίες περί αγάπης, ειρήνης, αλληλεγγύης ξεσήκωσε τις τεράστιες καταπιεσμένες μάζες που υπέφεραν από την Ρωμαϊκή κατοχή.

Είναι η έκφραση «culturnomics», δηλαδή πολιτισμού (culture) και οικονομίας (economics). Η ιστορία γράφεται με πράξεις, όχι με αφορισμούς και ευχολόγια. Αυτό θέλουν να το αγνοούν οι Έλληνες πολιτικοί.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές φωνές συνεργασίας με την Τουρκία, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος (το όνομα προέρχεται από δικαστική απόφαση), ο Χρήστος Ροζάκης (υιοθετημένος από τον Λάζαρο Βορίδος Ροζενστάιν, στενό συνεργάτη των Ναζί και δωσίλογο) και πολλοί άλλοι επιφανείς «τυπικά» Έλληνες.

Ο χώρος αυτός εδώ και πάνω από 10.000 χρόνια κατοικείται από πελαγσούς (προ Έλληνες). Ο καθηγητής Άρης Πουλιανός έχει ανακαλύψει στην Τριγλιά της Χαλκιδικής γόνατο ανθρώπου ηλικίας 50.000 χρόνων (έχει επιβεβαιωθεί με τη μέθοδο του άνθρακα). Η ανακάλυψη αυτή κρύβεται επιμελώς γιατί σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο Αδάμ και η Εύα έζησαν περίπου το 3.000 π.Χ., πώς λοιπόν είναι δυνατό να υπάρχει ανθρώπινη ζωή το 50.000 π.Χ.;

Συμπληρωματικά, μια μεγάλη ομάδα πολιτικών μέσα στην Ελλάδα κραυγάζουν για συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας και συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων του Αιγαίου που ανήκει στην Ελληνική κοινωνία. Μεταξύ αυτών και κορυφαίοι Έλληνες πολιτικοί. Πρακτικά η αρχή έγινε με την εισβολή το 1974 στην Κύπρο και ακολούθησε η στημένη παράσταση των Ιμίων με αθώα θύματα 3 Έλληνες πιλότους. Έτσι δημιουργήθηκαν οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Οι Τουρκικές αλλά και οι Ελληνικές κυβερνήσεις εκτελούν με απόλυτη υποταγή τις εντολές των κέντρων εξουσίας και των πολυεθνικών εταιρειών. Και η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν στον λαιμό τους τη θηλειά του υπερδανεισμού που οι ίδιες οι κυβερνήσεις δημιούργησαν εκτελώντας εντολές. Έτσι αμέσως μετά την υπογραφή της ΑΟΖ Ελλάδας – Ιταλίας το πιόνι Ερντογάν μετέβαλε την Αγία Σοφία από Μουσείο σε τζαμί. Αλήθεια οι Μητσοτάκης, Τσίπρας έχουν συμφωνήσει; Ερωτήματα είναι. Γιατί Ερντογάν, Μητσοτάκης, Τσίπρας είναι εντολοδόχοι των ίδιων κέντρων εξουσίας;

Το 2014, 7-8 Σεπτεμβρίου ο Τσίπρας και ο Ερντογάν ήταν δίπλα-δίπλα στο Forum Amproseti, την Ιταλική Λέσχη Μπίλντεμπεργκ στη Λίμνη Κόμο στην Ιταλία. Το 2018 ο Μητσοτάκης ήταν παρών στη Συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Όλοι ελεγχόμενοι, εντολοδόχοι.

Φυσικά η επιτροπή των 200 χρόνων για την Ελληνική Επανάσταση δεν έβγαλε άχνα, αφού ο ρόλος της είναι η ομαλοποίηση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων. Όμως ότι να κάνουν οι βάρβαροι, όσες εντολές και να εκτελέσουν πάντα εκεί στην κρήνη, έξω από την Αγία Σοφία, θα υπάρχει η επιγραφή:

«ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΝΟΝΑΝ ΟΨΙΝ»

 

Τραπεζικός

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: