Αρχική Η Πιθανολόγηση μέσα απο τα μάτια Γκιωνάκη Σταυρίδη …. Το Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Η Πιθανολόγηση μέσα απο τα μάτια Γκιωνάκη Σταυρίδη …. Το Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Η πιθανολόγηση σαν έννοια μας συστήθηκε τον τελευταίο καιρό μέσα από τις συνεδριάσεις της επαγγελματικής επιτροπής αθλητισμού. Η λέξη πιθανολογηση, όπως καταλαβαίνετε, σημαίνει υπόθεση, εικασία. Είναι μία κατάσταση η οποία συγκεντρώνει ναι μεν πολλές ενδείξεις ωστόσο δεν βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά ότι θα συμβεί σίγουρα.

Παίζει για παράδειγμα μπάλα ο Ολυμπιακός με το Αιγάλεω. Πιθανολογείς σε μία άνετη νίκη του Ολυμπιακού. Είσαι όμως 100% σίγουρος ότι θα νικήσει;

Πίνεις ένα ποτήρι γάλα του οποίου έχει λήξει η ημερομηνία. Την άλλη μέρα το πρωί σε πιάνει τσιρλιπιπί. Η κοιλιά σου δεν λέει να ηρεμήσει. Πιθανολογείς ότι σε πείραξε το ρόφημα. Εάν όμως κόλλησες συμπτωματικά την ίδια ημέρα το μικρόβιο της γαστρεντερίτιδας;

Είναι για παράδειγμα ο ουρανός φορτωμένος. Πιθανολογείται ότι θα βρέξει. Δεν απλώνεις τα ρούχα σου στο μπαλκόνι φοβούμενος μη γίνουνε μούσκεμα. Στο τέλος της ημέρας όμως η βροχή δεν έρχεται και χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Γίνεται ένας ποδοσφαιρικός αγώνας όπου η μία ομάδα αδικείται από τον διαιτητή. Οι οπαδοί της στο διαδίκτυο τον απειλούν. Μετά από λίγες ημέρες ο διαιτητής δέχεται την οργισμένη επίθεση κάποιων αγνώστων. Μετά από συλλήψεις που γίνονται αποδεικνύεται ότι κάποιοι εξ αυτών είναι φίλαθλοι της αδικημένης ομάδας.

Πιθανολογείς λοιπόν πώς τους δράστες τους έβαλε ο διοικητικός ηγέτης της. Είναι όμως έτσι στην πραγματικότητα; Μπορείς με εικασίες και υποθέσεις να δώσεις νομική υπόσταση σε αυτήν την περίπτωση; Δεν ξέρω εάν είναι ηθικό ή όχι ωστόσο εάν θέλουμε μία κοινωνία να ονομάζεται ΔΙΚΑΙΗ , την έννοια της πιθανολογησης, δεν πρέπει να τη χρησιμοποιεί επιλεκτικά.

Ένα από τα πολλά σημάδια που φανερώνουν το επίπεδο σήψης μιας κοινωνίας είναι και η ποιότητα των ανθρώπων που προβάλλονται μέσα από τα ΜΜΕ της. Όταν συχνά-πυκνά ακούμε, βλέπουμε, διαβάζουμε απόψεις ατόμων αμφιβόλου ηθικής, οπωσδήποτε Δεν είναι και ότι το καλύτερο.

Εάν προβάλλονται λόγου χάριν μιμητές του Νέρωνα, οι οποίοι κόπτονται για την πυροπροστασία η βλέπουμε θαυμαστές του Χίτλερ να μιλούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε είναι που πρέπει να τσίμπιομαστε όλοι μαζί.

Η ελληνική κοινωνία, δυστυχώς βομβαρδίζεται καθημερινά από άποψεις γραφικών οι οποίοι τυγχάνει να έχουνε κάποιο πτυχίο. Το πτυχίο τους αυτό τους δίνει άλλοθι να βγαίνουν καθημερινά στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Βλέπουμε συνεχώς, τους ίδιους και τους ίδιους, να συνωστίζονται μπροστά στα μικρόφωνα, λες και δεν υπάρχουν άλλοι να τους αντικαταστήσουν. Πραγματικά μας κούρασαν όλοι αυτοί οι ειδικοί της γνώσης. Στο κάτω κάτω, η κοινωνία, περισσότερο ανάγκη από την επιστήμη, έχει το ΗΘΟΣ.

Στο φινάλε ακούστε και τη συμβουλη του Γιώργου του Γεωργίου. Μη βγαίνετε όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι δικηγόροι, επιτίμοι, πρόεδροι στο γυαλί. Στο φινάλε, αφήστε να βγουν η αείμνηστοι Γκιωνάκης, Σταυρίδης. Αυτοι τουλάχιστον είχαν καλύτερη αίσθηση του χιούμορ.

Απολαύστε τους στο βιντεάκι που ακολουθεί από την ταινία, ΤΑ ΚΊΤΡΙΝΑ ΓΆΝΤΙΑ, παίρνοντας συγχρόνως ένα περίφημο μάθημα πιθανόλογησης.

Τα λέγαμε κιόλας

Το κλεμμένο smart Θεσσαλονίκης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: