Αρχική Ιδιωτικό φροντιστήριο! | Το κλεμμένο smart της Σαλονίκης

Ιδιωτικό φροντιστήριο! | Το κλεμμένο smart της Σαλονίκης

ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΦΡΟΝΤΙΣΤΉΡΙΟ

Δε σας κρύβω πώς με το άκουσμα της είδησης της πρόσληψης του Ραζβάν Λουτσέσκου ως προπονητή για την πρώτη ομάδα έζησε όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ έναν κικεώνα αντιφατικών συναισθημάτων για τους λόγους που αναφέραμε σε προηγούμενα κείμενα.

Στο άκουσμα της είδησης πως ο Ρουμάνος θα αμείβεται με περίπου 1700000 ευρώ πολύς κόσμος δυσανασχέτησε. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Ο Ραζβάν σαν καθαρή αμοιβή θα έχει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ(καθόλου λίγα φυσικά) ενώ οι υπόλοιπες 700,000 θα μοιραστούν στο οκταμελές Τιμ βοηθών του. Είναι οι νέοι συνεργάτες της απολύτου εμπιστοσύνης του ,των οποίων ο ρόλος θα είναι για τον καθένα ξεχωριστός. Και θα συμπλήρωνα μάλιστα πως πριν από δύο χρόνια οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν δώσει τα διαπιστευτήρια τους και ήταν οι αφανείς πρωτεργάτες της κατάκτησης του νταμπλ από τον Δικέφαλο του Βορρά

Αυτά λίγο-πολύ είναι γνωστά στους περισσότερους. Κάτι όμως που το γνωρίζουν λίγοι είναι η καινοτομία που πρόκειται να φέρει ο Ραζβάν Λουτσέσκου με την καθιέρωση ενός νέου πόστου στο τεχνικό του επιτελείο.

Πρόκειται για τον κύριο Τζιανμπάολο Καστορίνα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την βελτίωση των ποδοσφαιριστών.

Είναι κοινό μυστικό πώς εδώ και χρόνια στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν βελτιώσει τις ατομικές τους επιδόσεις χάριν της παρουσίας ενός ατόμου στο προπονητικό τιμ του οποίου η δουλειά είχε να κάνει focus σε αυτό ακριβώς το πράγμα. Δηλαδή πώς να τους κάνει καλύτερους.

Ξέρω πως για τους περισσότερους ακούγεται κάτι σαν γενικότητα όμως εάν παραλληλίσετε το ποδόσφαιρο με την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, τότε θα καταλάβετε τη σημασία του. Αρκεί να τηρούνται φυσικά δύο προϋποθέσεις.

Κατά πρώτο λόγο να υπάρχει η διάθεση του ποδοσφαιριστή ή του μαθητευόμενου να βελτιωθεί και κατά δεύτερο λόγο η αξιοπιστία του ατόμου που πρόκειται να το εκπαιδεύσει και συνάμα να του εξαφανίσει τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα του ενώ παράλληλα να φτάσει στο λίμιτ απ το ταλέντο μαζί με τα βιολογικά του όρια.

Στον ελληνικό χώρο το παράδειγμα του Αμρ Ουάρντα βγάζει μάτια από μακριά. Ο συμπαθής Αιγύπτιος καταρράκωνε το πηγαίο του ταλέντο με αφελείς συμπεριφορές κατά το παρελθόν. Όμως στη διάρκεια της εξάμηνης παραμονής του στο γήπεδο της Τούμπας κι έπειτα από αλλεπάλληλους δανεισμούς,έδειξε ένα διαφορετικό επαγγελματικό προσωπείο ποδοσφαιριστή.

Βέβαια σπουδαίο ρόλο σ’ αυτό έπαιξε τότε ο Pablo Garcia ο Ουρουγουανός πράγματι ασχολήθηκε μαζί του κάνοντας κατά κάποιο τρόπο και τον ατομικό του ψυχολόγο.Πλέον και αυτό θα είναι δουλειά του κυρίου Τζιανπάολο.

Ένας προπονητής είναι φύσει αδύνατον να ασχολείται συγχρόνως με 24 και πλέον ποδοσφαιριστές. Θα εστιάζει το πολύ σε 13 η14 ,δηλαδή σ’ αυτούς που βγάζουν το κάρο από τη λάσπη κάθε Σαββατοκύριακο. Οι υπόλοιποι δυστυχώς με την πάροδο του χρόνου θα υστερούν τόσο σε φυσική όσο και σε τεχνική κατάσταση από τους υπόλοιπους αφού τα λεπτά συμμετοχής τους σε επίσημους αγώνες είναι από ελάχιστα έως μηδαμινά.

Ο ρόλος του Ιταλού σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο είναι να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη διατήρηση της φόρμας των μη πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών χωρίς φυσικά να ξεφεύγουν από την αντίληψη του τα κενά που εντοπίζονται στους βασικούς. Πρόκειται να λειτουργήσει κατά κάποιον τρόπο ως ένα άτυπο ιδιωτικό φροντιστήριο στο οποίο οι αδύναμοι μαθητές θα λύνουν τις όποιες απορίες τους.

Αλλά κι αν ο μαθητής δε θα θέλει να πάει ή δε θα έχει τη διάθεση να τις λύσει τότε με το ζόρι ο καθηγητής θα κάτσει από πάνω του και θα ασχοληθεί μαζί του.

Προσωπικά εγώ κάπως έτσι το βλέπω το όλο εγχείρημα και δεν σας κρύβω πως είμαι ενθουσιασμένος . Όπως περισσότερο ενθουσιασμένος είμαι όχι τόσο για το προπονητικό ταλέντο του ρουμάνου προπονητή όσο για την οργανωτικότητα του στη δουλειά του.

Το κλεμμένο smart Σαλονίκης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: