Αρχική Καλη τύχη στην καινούργια Κυβέρνηση. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Καλη τύχη στην καινούργια Κυβέρνηση. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τα πάντα φυσιολογικά τα φαβορί κέρδισαν και η απόδοσεις στο κουπόνι του στοιχήματος ήταν οι αναμενόμενες 3 -1 η Βραζιλία το Περού και οκτώ μονάδες στο κεφάλι η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο ηττημένοι έχασαν αξιοπρεπώς, και το Περού δεν διαλύθηκε παρότι έπαιζε το τελικό μέσα στην έδρα της Βραζιλίας και ο Τσίπρας έμεινε όρθιος παρότι τα προγνωστικά τον θέλανε στο καναβάτσο.

Το ματς ξεκίνησε χαλαρά, όλα τα κανάλια έτοιμα με βαλμένα τα ξυπνητήρια, περιμένανε να πάει η ώρα 7:00 για να δώσουν το καθένα ξεχωριστά το αποτέλεσμα του Εξιτ Πολ. Αυτή τη φορά οι Φακιρίδες Δήμοσκοποι έπεσαν μέσα, στον πόντο που λέμε όλοι τα ίδια νούμερα βγάλανε στο γυαλί, λες και ητανε συνεννοημένοι. Καμία έκπληξη στα αποτελέσματα των εκλογών ξανά μανά τα ίδια, ότι γίνεται εδώ και 50 χρόνια έγινε και χθες, το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι το σκαλοπάτι στο βάθρο, εκεί δηλαδή που ήταν ο Τσίπρας το 2015 είναι από χθες ο Μητσοτάκης και εκεί που ήταν ο Μητσοτάκης το 2015 από χθες είναι ο Τσίπρας.

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα. Δηλαδή ο Ελληνικός Λαός έκανε μία διορθωτική κίνηση ,πέρασε το Μητσοτάκη τούτη φορά μπροστά και κράτησε τον Τσίπρα πιο πίσω στα χαφ σαν κόφτη σε ανασταλτικό ρολο στο χώρο του κέντρου  και περιμένει με το καινούργιο σύστημα μπας και του λυθουνε τα προβλήματα. Πάντως και οι δύο παίκτες και στο ματς της προηγούμενης τετραετίας ητανε βασικοί χωρίς να καταφέρουν σχεδόν τίποτα. Μεγάλες αλλαγές είχαμε και στο χώρο της άμυνας, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα η Χρυσή Αυγή ενώ στο ματς ο Ελληνικός Λαός έριξε δύο καινούργιους παίκτες, τον Βαρουφάκη και το Βελόπουλο.

Είναι η πρώτη τους συμμετοχή στο κοινοβουλευτικό πρωτάθλημα, δεν ξέρουμε τίποτα για αυτούς ,θα τους αξιολογήσουμε και θα τους κρίνουμε βλέποντας τους πως κινούνται στο χορτάρι της Βουλής. Ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία μετά από 4,5 χρόνια σκληρής προετοιμασίας στην αντιπολίτευση, είναι υποχρεωμένος να αποδώσει τα μέγιστα και να οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο ,υλοποιώντας όλες τις τις αντιπολιτευτικές του υποσχέσεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας όπως ο ίδιος έλεγε μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα υπόλοιπα. Αυτά βέβαια μένει να τα δούμε.

Όσο για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι στην καινούργια του θέση θα διακριθεί μαρκάροντας στο χώρο του κέντρου στενά όλους τους παίκτες του Μητσοτάκη, παίζοντας πλέον σε ανασταλτικό ρόλο θα πιέζει τη Νέα Δημοκρατία και θα της δημιουργεί τις προϋποθέσεις για διάκριση. Στην άμυνα θα δούμε πώς θα εξελιχθεί το ματς και αναλόγως θα κρίνουμε. Πάντως πιστεύω ότι και ο Βαρουφάκης και ο Βελόπουλος ειναι οι μεγάλοι αμυντικοί και πιστεύω ότι οι αντεπιθέσεις των παικτών του Μητσοτάκη θα ανακόπτονται με σκληρά τάκλιν από τους συγκεκριμένους πλάγιους μπακ και όσοι θα τραυματίζονται θα αλείφονται με κεραλοιφές από το Άγιο Όρος Όρος και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Μία μέρα μετά τις εκλογές πιστεύω ότι αυτή η χιουμοριστική προσέγγιση είναι αναγκαία. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική .Οι εκλογές πλέον στην Ελλάδα εδώ και χρόνια έχουνε τυπικό χαρακτήρα και γίνονται για ένα και μοναδικό λόγο, για να κρατιέται όρθια η Δημοκρατία. Αυτοί που ψηφίζονται απλά γεμίζουν τη Βουλή .Οσοι Έλληνες ψηφοφόροι νομίζουνε οτι οι Πρωθυπουργοί και οι εκάστοτε υπουργοί που έχουν ψηφιστεί κυβερνούν τη χώρα κάνουνε μεγαλο λάθος. Οι αποφάσεις για την τύχη και το μέλλον της Πατριδας μας παίρνονται πλέον στα Ευρωπαϊκά κέντρα των αποφάσεων χωρίς καν οι δικοί μας πολιτικοί να ρωτηθούν.

Είναι γεγονός οτι οι Έλληνες πολιτικοί αποτελούν πλέον διακοσμητικά στοιχεία, η Ελλάδα, η Πατρίδα μας δηλαδή είναι δύσκολο να ανακάμψει. Πως να βρούμε τα ίσια μας όταν μισό εκατομμύριο Έλληνες επιστήμονες δραστριοποιούνται σε ξένες χώρες και ενάμισι εκατομμύριο συμπατριώτες μας είναι ανέργοι, ταυτόχρονα αμέτρητοι λαθρομετανάστες σουλατσάρουν στο εσωτερικό της χώρας. Είναι πολύ δύσκολο να βρούμε τα ίσια μας.

Οι συνταγές της εναλλαγής του δικομματισμού στην εξουσία είναι αποδεδειγμένα αποτυχημένες. Η μόνη περίπτωση για να σωθούμε ειναι να διαγράφουμε απο το σύμπαν, να παίξουμε δηλαδή στη Γ’ Εθνική να διαγραφούν τα χρέη μας και με καινούργιο πλέον Α.Φ.Μ. να αρχίσουμε να ξαναζούμε.

Καλή τύχη στην καινούργια κυβέρνηση.

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: