Κώδικας da Vinci Το δεκαροεννιάρι

Σύμφωνα με τον Ινδό γκουρού Osho ΄τα πλήθη δημιουργούν ψευδαισθήσεις’…τέτοιες ψευδαισθήσεις πρέπει να δημιουργήθηκαν και στους υπαλλήλους του facebook που είχαν την ατύχια να παρακολουθούν το flow στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση της πρότασης για την τιμωρία του ΠΑΟΚ και της  Ξάνθης.

Κρεσέντο αντιδράσεων σου λέει, ο κάθε φουκαράς που δε τολμάει να ζητήσει από τη γυναίκα του να κάνει άκρη στο καναπέ για να ριμαδοκάτσει να ζητάει να κοπεί η Ελλάδα στα δύο. Εντάξει Γιαννάκη μου από τα Μουδιανιά θα βάλουμε τα  σύνορα της χώρας στο Δομοκό ή όπου αλλού προτιμάς επειδή παραληρεί η παρτάρα σου στα ιντερνετς…Αισθάνεσαι αδικημένος ψυχούλα μου…καταλαβαίνω…κάπου εδώ είναι που πετάγεται ένα 7χρονο από την Αφρική και απαντάει ‘hold my beer’…

Αν ήμουνα ο Κυριάκος θα τους έλεγα ορίστε ρε κόψτε την Ελλάδα στα δύο να δω κάτι…Αλλά ευτυχώς δεν είμαι και δεν θα πρέπει να ασχοληθώ με αυτή τη μιζέρια, γιατί – εάν και σαν λάτρης των μαναφουκιών το βρίσκω τρομερά διασκεδαστικό – πρόκειται για παρακμή, για Μποκοτά των βαλκανίων με οπαδούς πρόβατα έτοιμους να μετατραπούν σε sicarios για τα συμφέροντα των προέδρων τους. Βαρέθηκα ήδη φρικτά!

Anyway…στην Κίνα τρώνε νυχτερίδες και στην Ελλάδα σανό… αλλά ευτυχώς στη ζωή συμβαίνουν υπέροχα πράγματα και ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω από εμάς. Για παράδειγμα στο Παρίσι εγκαινιάστηκε πρόσφατα μια έκθεση για τα 500 χρόνια από το θάνατο του Leonardo da Vinci, όπου συγκεντρώθηκαν έργα από όλο το κόσμο  που πιθανότατα κάποιος δεν θα καταφερνε ποτέ να τα δεί ακόμα και εάν ταξίδευε όλο το κόσμο μιας και πολλά βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές. Δεν είναι τυχαίο που οι διοργανωτές παλέυαν εδώ και δέκα χρόνια για να τα συγκεντρώσουν.

Όταν άκουσα για αυτή την έκθεση πραγματικά ενθουσιάστηκα αν και σκέφτηκα πως απευθύνεται στην ελίτ θα ήταν κάτι ενδεχομένως κάτι πολύ ακριβό, λόγω του τεράστειου ενδιαφέροντος αλλά επειδή ήθελα πολύ να πάω μπήκα στο site του Λούβρου και μετά από 6 ώρες αναμονή έκλεισα εισητήριο για το ποσό μόλις των 17,50 €! Έκλεινες ραντεβού για τη συγκεκριμένη έκθεση και έτσι κανόνησα να πάω το βράδυ, ήταν μαγική εμπειρία ειδικά στη θέα του Μυστικού Δείπνου δεν μπορείς παρά να νιώσεις ένα δέος.

Αυτό που με εξίταρε περισσότερο όμως ήταν στο τέλος της έκθεσης ότι μπορούσες να έχεις μια virtual reality εμπειρία όπου έβλεπες μπροστά σου την Mona Liza να σου χαμογελά και στο τέλος πετούσες πάνω από την Φλωρεντία μέσα από το ‘aeroplano’ που είχε σχεδιάσει ο da Vinci. Πέταξα κανονικά!  Σκεφτόμουνα πως κάποιοι που ασχολούνται με video games ίσως να είναι εξοικειωμένοι με αυτήν την τεχνολογία που προσωπικά την θεώρησα συγκλονιστική, σαν να ζούσα 100 χρόνια μπροστά. Απίθανα πράγματα.

Επιστρέφω σπίτι, βάζω να δω ποδόσφαιρο,  παίζει Πανιώνιος – Ατρόμητος και ο δημοσιογράφος μου τρυπάει τον εγκεφάλο με το να τονίζει ‘του Ατρομήτου’  στο ΤΡΟ! Εσύ speaker  εάν με βλεπεις είναι ουσιαστικοποιημένο επίθετο και ο τόνος κατεβαίνει, του Ατρομήτου, basic, μην μας καις τα εγκεφαλικά κύτταρα!

Tip: Είναι πολύ δύσκολο να πάρεις ένα όπλο και να πυροβολήσεις και τα δύο σου πόδια όπως έκανε η κυβέρνηση, αλλά τι θα γινόταν εάν με ένα μαγικό ραβδάκι οι ομάδες γινόντουσαν 16…οψόμεθα…

Το δεκαροεννιάρι

 

Διαβάστε Περισσότερα