Αρχική Λίβερπουλ “Βασίλισσα” ξανά. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Λίβερπουλ “Βασίλισσα” ξανά. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τριάντα χρόνια αναμονής έφτασαν στο τέλος για την αγαπημένη μου Λίβερπουλ που επιβεβαιώθηκε ως πρωταθλήτρια της Premier League μετά και την προχθεσινή νίκη της Τσέλσι, επί της Manchester City. Μετά το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του “μεγάλου λιμανιού”διαθέτει προβάδισμα 23 βαθμών από τη δεύτερη Σίτι και η διαφορά δεν γίνεται να καλυφθεί στα επόμενα επτά παιχνίδια που απομένουν. Ο τελευταίος τίτλος για τους “κόκκινους” κατακτήθηκε στο μακρινό 1989-90.

Η κατάρα που πλανιόταν πάνω από το “Άνφιλντ road” εδώ και 30 χρόνια έσβησε πλέον. Και για να γίνει αυτό η ομάδα “Θρύλος” της Αγγλίας έπρεπε να δουλέψει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο και αυτό το κατάφερε στο μέγιστο βαθμό. Έκρηξη ευτυχίας στο Λίβερπουλ, μεθυσμένη πολιτεία ή ιδιαίτερη πατρίδα των “Beatles” καί τά πανηγύρια από ότι φαίνεται θά αργήσουνε νά κοπάσουνε καί όχι άδικα.

Η Λίβερπουλ δεν είναι απλά πρωταθλήτρια Αγγλίας μετά από 30 χρόνια, είναι πρωταθλήτρια όλης τής “γης”, γιατί αυτή η ομάδα έχει φιλάθλους απανταχού στον πλανήτη. Ένα όνειρο, ένα απωθημένο έγινε πραγματικότητα για τους οπαδούς της Λίβερπουλ, και ταυτόχρονα μία κατάρα τριών δεκαετιών έσβησε για πάντα. Όποια ομάδα και να υποστηρίζεις δεν γίνεται να μην από δεχθείς ότι αυτός ο σύλλογος κρύβει μία ξεχωριστή μαγεία.

Για ένα λόγο που δεν μπορεί να εξηγηθεί αυτά τα τριάντα χρόνια που δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα, αντί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά, αντί να μειώσουν το μέγεθος και τη δυναμική του συλλόγου, δημιούργησαν συνθήκες για να να τον γιγαντω’σουν ακόμα περισσότερο. Τον Οκτώβριο του 2015 βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος για να “ξορκίσει”αυτή την ομάδα.

Εκανε καταπληκτική δουλειά το όνομά του Γιούργκεν Κλόπ. Η ομάδα αφέθηκε εξολοκλήρου στα χέρια αυτού του μαγικού Γερμανού προπονητή. Σε όλες τις μεταγραφικές κινήσεις και στη διαχείριση του “μπάτζετ” ο Γερμανός είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Όλοι οι παίκτες που ήρθανε όλοι, έβαλαν πλάτη και όλοι τους εβγάλαν τα λεφτά τους.

Ο Σαλάχ, ο Μανέ, ο Φιρμι’νιο, ο Φαν Ντα’ι’κ, και οι υπόλοιποι βοήθησαν με το παραπάνω την ομάδα, καταφέρνοντας ο Κλόπ να τους πάρει ότι είχανε και δεν είχανε στα πόδια τους και στην ψυχή τους. Σημαντικότατη ήτανε και η βοήθεια του κόσμου που ποτέ δεν εγκατέλειψε το “Άνφιλντ”.Και ήρθε η ώρα, ήρθε και η στιγμή, που η μεγάλη, η λατρεμένη μου Λίβερπουλ ξανά κάθισε στο υψηλότερο βάθρο της “premier league”.

Από ότι φαίνεται ήρθε για να “Θρονιάσει” και μάλλον δεν θα ξανά λείψει ποτέ. Διοίκηση, προπονητής, παίκτες καί κόσμος, μία καλοκουρδισμένη μηχανή, τα πράγματα απλά και ή Λίβερπουλ βασίλισσα ξανά.

 

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: