Αρχική ” Μαγκιά” στον συνταξιούχο καί “κότα” στο κεφάλαιο. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

” Μαγκιά” στον συνταξιούχο καί “κότα” στο κεφάλαιο. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Όλα τα κανάλια προχθές στο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τον Μητσοτάκη και τον Κικίλια να κάθονται προσοχή μπροστά στο αεροπλάνο που έφερε τίς μπαλέτες με τα 13,5 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση. Λέγοντας και ξαναλέγοντας οι δημοσιογράφοι διθυράμβους για αυτό το τεράστιο “Φιλανθρωπικό Ίδρυμα”και για την απίστευτη προσφορά του, χωρίς να λέει κανένας από τους “ψιττακούς” της δημοσιογραφίας πώς με βάση το νόμο περί δωρεάς στο Δημόσιο, αυτή η δαπάνη έχει και σοβαρές φορολογικές απαλλαγές από το φόρο εισοδήματος του δωρητή.

Και δώστου αγκαλιές και χειραψίες ο Πρωθυπουργός και το “μακρινάρι” ο Κικίλιας με τον πρόεδρο το συγκεκριμένου Ιδρύματος. Αυτές οι πρακτικές λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας από την εποχή του Καποδίστρια και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας. Οι κυβερνώντες μας μαζί με τρεις,τέσσερις, φαμίλιες εφοπλιστών φοράνε το μεγαλύτερο χαμόγελό τους όταν χρειαστεί, παίρνοντας πόζα μπροστά στις κάμερες με νοοτροπία ιδιοκτητών του κράτους,και για μια άκομα φορά εφαρμόζουμε στο ακέραιο το ρητό που λέει “Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει”, πουλώντας μας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Και ενώ πριν από την προσφορά του “Ωνάση”έχει προηγηθεί η προσφορά της μοδίστρας γαζώνωντας με τη ραπτομηχανή της μάσκες, σκούφους, και ποδονια’ρια στο σπίτι της, προσφέροντας τα δωρεάν στους μαχητές υγείας. Κανένας όμως δεν πήγε να της σφίξει το χέρι και να φωτογραφηθεί μαζί της.Απλά γιατί η μοδιστρούλα δεν πουλάει. Πουλάνε όμως οι ουρές που σχηματίζουνε κάθε πρώτη του μηνός οι υπερήλικες συνταξιούχοι έξω από τις τράπεζες.Και αυτές τις καυτηριάζει δριμύτατα η πολιτική προστασία, χωρίς να προσπαθεί να βρει εναλλακτική λύση αυτή την εποχή σύμφωνα με τα μέτρα της πανδημίας για την είσπραξη των συντάξεων τους, και για άμεσο ψυχικό προαυλισμό. Όταν ο Χαρδαλιας πάρει χαμπάρι ότι για τον ηλικιωμένο η τράπεζα είναι η ενορία του, και η σύνταξη του το συσσίτιο του,τότε θα είναι πραγματικά η πολιτική προστασία της χώρας.

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: