Αρχική Με τά δύο πόδια στέκεσαι όρθιος για ώρες. Με το ένα κουράζεσαι καί πέφτεις. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Με τά δύο πόδια στέκεσαι όρθιος για ώρες. Με το ένα κουράζεσαι καί πέφτεις. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

“Το να χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο”.Αποχωρώντας ο Ολυμπιακός από την μπασκετική Λίγκα το ελληνικό πρωτάθλημα του μπάσκετ υποβαθμίστηκε στο μέγιστο βαθμό. Χωρίς να πάρουνε χαμπάρι οι Παναθηναϊκοί ότι εκείνη την εποχή πανηγυρίζοντας βάζανε τα χέρια τους και βγάζανε τα μάτια τους.

Ήτανε θέμα χρόνου να συμβεί αυτό που συνέβη σήμερα, να ψάχνει ο Παναθηναϊκός για αγοραστή, κοστολογώντας την μπασκετική του ομάδα των έξι ευρωπαϊκών τίτλων στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Ακριβώς τόσα ίσως και λίγα περισσότερα ζητάει ο Μαρινάκης για την πώληση του Τσιμίκα. Απιστευτο και όμως αληθινό, να στοιχίζει ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ευρώπης ‘οσο ο πλάγιος μπακ του Ολυμπιακού.

Έτσι είναι ρε μάγκες τις πιάτσες τις κρατάνε όρθιες οι μεγάλες επιχειρήσεις.Αυτές είναι οι κράχτες, το λούστρο, τα πολλά φώτα. Αυτές φέρνουν τον κόσμο στην κατανάλωση ρίχνοντας τα λεφτά του, και χάρη στους μεγάλους επιβιωνει όλη η πιάτσα, μαζί και οι μικροί. Όταν αυτές ομως υποβαθμιστούνε ταυτόχρονα υποβαθμίζονται και οι επιχειρήσεις, για αυτό θέλει μεγάλη προσοχή.

Στα πρωταθλήματα το ίδιο ακριβώς συμβαίνει, πιάτσες αθλητικές είναι οι Λίγκες, ανώνυμες αθλητικές εταιρείες με βάση τον ανταγωνισμό στοχεύοντας στο κέρδος. Μόνο από τα πέντε παιχνίδια των play-off κάθε χρόνο για την ανάδειξη του πρωταθλητή βγάζανε και δύο όλα τα λειτουργικά τους έξοδα. Συν όλα τα άλλα που προέκυπταν από τον ανταγωνισμό των δύο μεγάλων. Σπόνσορες εισιτήρια τηλεοπτικά δικαιώματα και λοιπά. Όλα αυτά έλειψαν από τον Παναθηναϊκό και δημιουργήθηκε πρόβλημα.

Ποιος να κρατήσει όρθιο το τριφύλλι από τους εναπομείναντες. Η Κύμη η Κεφαλονιά η’ τό Λαύριο αν είναι δυνατόν. Φεύγοντας λοιπόν ο Ολυμπιακός με το τεράστιο ειδικό του βάρος από το πλοίο δημιουργήθηκε μετατόπιση φορτίου και μοιραία “πνίγηκε” και ο Παναθηναϊκός. Το ίδιο ακριβώς θα συνέβαινε αν αποχωρούσε ο Παναθηναϊκός. Είναι τα κεντρικά υποστυλώματα. Για αυτό πάντα οι μεγάλοι πρέπει να περιορίζουν την αντιπαλότητά τους μόνο στη χρονική διάρκεια των ματς.

Ολα τα αλλά πρέπει να τα καταστρώνουνε μαζί για να στέκονται όρθιοι και δυνατοί για πάντα, μαζί και η Λίγκα τους. Εύχομαι η συγκεκριμένη δήλωση του Γιαννακόπουλου να ήταν εν θερμώ, διότι αν τα δηλωθέντα υλοποιηθούνε θα είναι και η ταφόπλακα του ελληνικού μπάσκετ. Γιατί όπως λέει και η παροιμία όταν μαλώνουν οι ελέφαντες την πληρώνουν και τα μυρμήγκια.

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: