Αρχική Μέσα….Μαζικού….Ελέγχου….. No Diggity

Μέσα….Μαζικού….Ελέγχου….. No Diggity

Είναι κοινώς αποδεκτό, το μέγεθος της δύναμης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, στην διαχείριση, κατεύθυνση, αλλά κυρίως στην ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ των πλατιών μαζών. Άλλωστε σήμερα, η παγκοσμιοποιημένη μορφή των κοινωνιών μας, βοηθάει στην μεγιστοποίηση, της κλίμακας και του μεγέθους της. Η αυθυποβολή είναι μια τεχνική που μας δείχνει πώς να περάσουμε στο υποσυνείδητο τις οδηγίες που θέλουμε, μέσα από το δρόμο της συνείδησης, επιτυγχάνοντας έτσι τον πλήρη ΕΛΕΓΧΟ του ατόμου.

Ο έλεγχος δεν συνίσταται πια στο να μας ωθούν σε συγκεκριμένες ενέργειες, αλλά στο να ωθούμαστε μόνοι μας σε αυτές. Ο Jean Βodrillard (Γάλλος κοινωνιολόγος, φιλόσοφος και πολιτιστικός θεωρητικός 1929 – 2007) επισημαίνει ότι η τηλεόραση συνιστά τον κοινωνικό έλεγχο μέσα στο σπίτι, όχι κατ’ ανάγκην σαν κατασκοπευτικό όργανο αλλά κάτι περισσότερο από αυτό. Εξασφαλίζει ότι οι άνθρωποι δεν θα μιλούν πλέον μεταξύ τους, αλλά θα είναι οριστικά απομονωμένοι μπροστά σε δηλώσεις χωρίς απόκριση.

Συγκεκριμένα δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην τηλεόραση, αλλά και σε κάθε άλλο μέσο που απευθύνεται στις πλατιές μάζες, το οποίο ελέγχεται από λίγους επιβάλλοντας αυθυποβολή στους πολλούς. Η τηλεόραση είναι όμως το πλέον «μαζικό» μέσο, σε σύγκριση με άλλα όπως το Βιβλίο, ή ο Τύπος. Το “μονοπώλιο της γνώσης και της πληροφορίας”, το κατέχουν οι ιδιοκτήτες αυτών τών μέσων και μάλιστα με την “Συνδρομή του Κράτους”.

Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι στις δεκαετίες του 70 και του 80 λειτουργούσαν εκατοντάδες ερασιτεχνικοί σταθμοί στο ραδιόφωνο, όμως η ολοένα αυξανόμενη κρατική παρέμβαση, έθεσε εμπόδια στην ελευθερία κατοχής ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά και τηλεοπτικών καναλιών, τα οποία και εκείνα ήταν εξίσου πολλά, μετά την κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου.

Η “πληροφορία και ενημέρωση” είναι ένα εμπόρευμα που διαφέρει από όλα τα άλλα, στο ότι ενώ δεν αποθηκεύεται, εντούτοις αυτό που επιδιώκεται είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κατανάλωσή του. Με τον τρόπο αυτό τα ΜΜΕ διεισδύουν σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής, αλλά ως επί το πλείστον τους διαμορφώνουν κιόλας.

Γι’ αυτό και ο έλεγχος των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αποτελεί έλεγχο της οποιασδήποτε εξουσίας πάνω στην κοινωνική ζωή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Jean Bodrillard. Η διαδικασία “χειραγώγησης” μέσω του τρόμου, εκδηλώνεται με τη διαδοχική και έντεχνη “υπερβολή – προβολή” υπαρκτών προβλημάτων, με σκοπό το τρομοκρατημένο κοινό να αποδεχθεί σκληρές λύσεις ως αναγκαίες για την ασφάλεια και την επιβίωσή του (Στάμκος:2000:22).

Τα τεχνητά φουσκωμένα προβλήματα εναλλάσσονται διαδοχικά το ένα τού άλλου,ώστε πριν προλάβει να επέλθει ο εθισμός από το ένα τρομακτικό γεγονός, ακολουθεί ένα άλλο έτσι ώστε ο τρόμος να αναπαράγεται συνεχώς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η χθεσινή είδηση (κατόπιν καθημερινού βομβαρδισμού ενημέρωσης καί προβολής, για τους θανάτους, τα κρούσματα, αλλά και τη μεταδοτικότητα – διάδοση του κορονοιού), όπου άγριες συμπλοκές ξεσπούν μεταξύ οργισμένων κατοίκων (που φοβούνται εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού), και αστυνομικών σε πόλη της κεντρικής Ουκρανίας.

Εκεί όπου τέθηκαν σε καραντίνα,κάπου 45 Ουκρανοί και 27 αλλοδαποί, οι οποίοι έφυγαν από την Ουχάν της Κίνας (επίκεντρο της επιδημίας του φονικού κορωνοϊού), και μεταφέρθηκαν σε σανατόριο της πόλης Νόβι Σανζάρι, ανατολικά του Κιέβου προκειμένου να μπουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Και μολονότι δεν έχουν καταγραφεί ακόμη κρούσματα στη χώρα, κάτοικοι της πόλης φοβούμενοι μια πιθανή εξάπλωση του ιού, επιτέθηκαν στη φάλαγγα των λεωφορείων που μετέφερε τα άτομα από την Κίνα.

Ωστόσο την ίδια στιγμή κανείς δεν φρόντισε να μας ενημερώσει, σε αντιστοιχία, τα γεγονότα του φθινοπώρου στις απώλειες που κατέγραφε η Wall Street , στις συνεδριάσεις αρκετών εβδομάδων, κλείνοντας πτωτικά, καθώς υπήρχαν αναφορές(αληθείς όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων), ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξέταζε τρόπους για να περιορίσει τις ροές αμερικανικών κεφαλαίων προς την Κίνα, γεγονός που είχε δημιουργήσει νέα κλιμάκωση στην εμπορική κόντρα Ουάσιγκτον – Πεκίνου.

Αρκεί να θυμηθούμε, ότι εκείνες τις ημέρες το υπουργείο Οικονομικών, είχε κατατάξει την ασιατική χώρα στη θέση του μεγαλύτερου ξένου πιστωτή των ΗΠΑ, για το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων εννέα ετών, λίγες μέρες αφού ο Αμερικανός πρόεδρος είχε καταλογίσει στην ηγεσία της Κίνας «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές».

Το ποσό που κρατούσε η Κίνα τότε, ειχε αυξηθεί κατά 44 δισεκατομμύρια δολάρια σε μηνιαία βάση, σημειώντας άλμα στο 1,15 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούνιο του 2019 (980 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. Εξάλλου το τεράστιο ποσό που οι ΗΠΑ οφείλουν στην Κίνα, έχει συσσωρευτεί εδώ και δεκαετίες, καθώς η Κίνα συνεχίζει να εξάγει πολύ περισσότερο στη Βόρεια Αμερική, από ό, τι εισάγει από τη χώρα, οδηγώντας σε ένα τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα.

Όπως επίσης κανείς δεν μας ενημέρωσε, ότι οι 4 μεγαλύτερες μεταφορικές του Κόσμου έχουν διαβεβαίωση ότι από την ΠΡΩΤΗ ΑΠΡΙΛΙΟΥ, όλα θα κυλάνε κανονικά στις Διεθνείς Μεταφορές.

Σημαντική λεπτομέρεια βέβαια ότι μέχρι τότε οι προμήθειες θα έχουν στραγγίξει και οι τιμές θα πάρουν τα πάνω τους , όμως η οικονομία θα τσουλήσει και πάλι κανονικά, ανεξάρτητα αν και πάλι έγινε μία βίαιη αναπροσαρμογή στην ανακατανομή του πλούτου.

Άλλωστε αυτό μας έχει διδάξει η Διεθνής Οικονομική ιστορία και στο παρελθόν, με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, στην παραγωγή εμβολίων ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ, για ΤΕΧΝΗΤΕΣ παθήσεις, με την ανάλογη ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ, μην ξεχνώντας άλλωστε και την εξίσου υψηλή κερδοφορία, με την αύξηση της τιμής της μετοχής των εταιρειών αυτών, στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου.

Ωστόσο έχουμε πλήρη ενημέρωση, οτι στους 60 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα μέχρι στιγμής, και αντίστοιχα στα 213 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ στην Κίνα, ξεπέρασαν τους 2000 οι νεκροί από τον κορονοϊό και τα 74.180 τα κρούσματα.

Υ.Γ Τα Μαθηματικά είναι η αγαπημένη μου επιστήμη, άλλωστε η επιστήμη αυτή αποτελεί τη βάση της Φυσικής, η οποία αντίστοιχα αποτελεί τη βάση των νόμων του Σύμπαντος, δηλαδή της ίδιας της Ζωής.

Η μαθηματική αναλογία των πληθυσμών, μεταξύ Ελλάδος και Κίνας, είναι 1 προς 130.
Αυτή τη λεπτομέρεια βέβαια κανείς δεν φρόντισε να μας την πει……
Τυχαίο??
Τα συμπεράσματα δικά σας……

 

No Diggity

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: