Μία καλή αρχή… ΑΕΚ λέω και κλαίω

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας είχα στο μυαλό μου ότι ο ΟΣΦΠ θα έμπαινε πολύ επιθετικά και την ΑΕΚ θα προσπαθούσε να αμυνθεί ώστε να μην κάνει καμία ‘πατάτα’ και φάει κάνα γρήγορο γκολ.

Ευτυχώς διαψεύστηκα και είδα μια ΑΕΚ όπου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσει. Ήταν σκληρή…1η στις διεκδικήσεις, με τρεξίματα, με πίεση. Μια ΑΕΚ που θέλουμε να βλέπουμε…χωρίς όμως να δημιουργεί ευκαιρίες. Το πρώτο 30ο λεπτό ήταν πολύ μοιρασμένο χωρίς ιδιαίτερες φάσεις. Με τον φιλοξενούμενο και κυρίως με τον Ελ Αραμπι με τις κινήσεις του να δείχνει την μεγάλη ποιότητα του. Όπως και ο Λιβαι Γκαρσία από πλευράς ΑΕΚ που παραλίγο να βάλει πάλι γκολ από κόρνερ. Το 1ο ημίχρονο τελείωσε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και πολύ λίγοι θα το θυμούνται…

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε και ήταν ίδιο όπως το 1ο… μέχρι την πάσα του Μπουχαλακη και το ωραίο πλασέ του Βρουσαι κάνοντας το 0-1. Μετά το γκολ η ΑΕΚ ανέβηκε και είχε κάποιες ευκαιρίες χωρίς να είναι κλασικές όμως. Συνέχισε… Κέρδιζε μέτρα… Πίεζε… Και σε κόρνερ του Λιβαι ο Σιμοες έκανε το 1-1 με κεφάλια στο 80ο λεπτό και έδωσε νέο ενδιαφέρον για τα τελευταία λεπτά. Το παιχνίδι άνοιξε, υπήρχε παιχνίδι πάνω-κάτω και γενικά έδειξε ότι και οι δύο προσπαθούν για την νίκη. Στο 90′ ο Αλ Αραμπι έκανε εξαιρετική ενέργεια πέρασε και τον Τσιτωντα αλλά ευτυχώς ήταν οφσάιντ και στην επόμενη φάση έχασε μια μοναδική ευκαιρία ο Τανκοβιτς για να κάνει το 2-1. Στην τελευταία φάση του αγώνα από κόρνερ ο Ενβιλα δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα!

Νομίζω ότι ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα για το παιχνίδι που είδαμε. Και οι δύο χαμένοι από βαθμούς αλλά και κερδισμένοι όσο αφορά ότι δεν έχασαν, όπου εκεί η ΑΕΚ θα είχε ακόμα περισσότερα προβλήματα από αυτά που έχει, ίσως και την φυγή του Καρέρα ενώ ο Ολυμπιακός θα έμπαινε σε μια εσωστρέφεια και κριτική για τον Μαρτινς.

Το πρόσημο για την ΑΕΚ είναι θετικό όσο αφορά την αμυντική λειτουργία της, τον δυναμισμό και την διάθεση που έδειξε όπου έλειπε στα προηγούμενα παιχνίδια…χωρίς όμως να έχει την ευκαιρία να μειώσει την διαφορά των βαθμών που τους χωρίζει. Τ0 -6 από την κορυφή παραμένει και η ομάδα επιβάλλεται  να κερδίσει το παιχνίδι που έρχεται με τον Βόλο και να κλείσει την χρονιά με ηρεμία. Οι αρμόδιοι να κάνουν τις ενέργειες που πρέπει ώστε η ομάδα να ενισχυθεί αμυντικά και να μπορέσει να συνεχίσει να διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Διαβάστε Περισσότερα