Αρχική “Ο Γύλος ΚΎΡΙΕ ΠΡΌΕΔΡΕ”. Το κλεμμένο smart της Σαλονίκης.

“Ο Γύλος ΚΎΡΙΕ ΠΡΌΕΔΡΕ”. Το κλεμμένο smart της Σαλονίκης.

Η κόρη μου, όντας μαθήτρια Γυμνασίου, δεν σας κρύβω πως έχει μία έφεση στα λεγόμενα θεωρητικά μαθήματα. Όπως λέγαμε εμείς οι παλαιότεροι τα λεγόμενα μαθήματα της Τρίτης δέσμης. Πριν λίγο καιρό τη ρώτησα, τι θα ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει. Και μου απάντησε, δικαστίνα. Εννοείται πως για να γίνει κάποιος δικαστικός, πρέπει πρώτα να περάσει στη νομική σχολή και αφού πάρει το πτυχίο να δώσει μία σειρά από εξετάσεις. Όταν τη ρώτησα γιατί θέλει να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα, η μικρή μου απάντησε Με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Μπαμπά, θέλω να υπάρχει δικαιοσύνη. Οι κακοί να τιμωρούνται και οι αδύναμοι να προστατεύονται. Δεν σας κρύβω πως αισθάνθηκα υπερήφανος για το παιδί μου, όμως από την άλλη ένιωθα πως πετούσε στα σύννεφα. Η κόρη μου, ίσως και λόγω ηλικίας, είναι πέραν του δέοντος ρομαντική και εκτός πραγματικότητας. Επέμενα μάλιστα στην ερώτηση, θέλοντας να μάθω τι είδους υποθέσεις ήθελε να δικάζει.για παράδειγμα θα ήθελε να αποφασίσει για την τύχη ενός κουλουρτζη που πουλούσε δίχως άδεια τα κουλούρια του;μήπως τον γείτονα που γρονθοκόπησε τον διπλανό του επειδή είχε στη διαπασών το στερεοφωνικό του εν ώρα κοινής ησυχίας; Ή μήπως αυτόν που κάνει το πλέον ειδεχθές έγκλημα, Να κλέψει ένα κινητό, ή να πουλήσει μικροποσότητα ναρκωτικών σε στέκια τοξικομανών; Η απάντηση που πήρα ήταν σαν να δέχτηκα ένα ράπισμα στο μάγουλο. Να φανταστείτε ότι ακούστηκε ένα σαααατς. Τόσο δυνατό ήταν.

Τι είναι αυτά τα χαζά που μου λες βρε μπαμπά; Με ρώτησε. θέλω να δικάζω μεγάλες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται ισχυροί παράγοντες της οικονομικής πολιτικής ζωής του τόπου μου. Θέλω να έχω στο εδώλιο του κατηγορουμένου γνωστούς νονούς της νύχτας όπου με την καταδικαστική μου απόφαση θα βοηθήσω να υπάρξει αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη.
Μα παιδί μου, αυτό είναι επικίνδυνο για σένα, ψελισα.

Επικίνδυνο, ξεεπικινδυνο, εγώ πατέρα αυτό θέλω να κάνω. Αν είναι να το παίζω δικαστής στον κουλουρτζή και στον λαθρομετανάστη, καλύτερα να πάω να γίνω σερβιτόρα στο da capo. αναφέρω όλο αυτό το περιστατικό επειδή εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει η δίκη για τουςΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. Προχθές, είχε καταθέσει μεταξύ άλλων ο κ Μελισσανίδης ενώ την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές έχει προηγηθεί η κατάθεση του διοικητικού ηγέτη του Παναθηναϊκού κυρίου αλαφούζου.

Λίαν επιεικώς επιτρέψτε μου να πω πως με απογοήτευσε. Σαν τίτλο της όλης του κατάθεσης θα έβαζα το ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ. Ξέρετε, εκεί που βλέπεις το βελάκι να οδεύει προς τον στόχο του, την τελευταία στιγμή όμως, μία αόρατη δύναμη το βγάζει από την πορεία του. Εκεί είναι που λες: ΟΧΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ. Συγχωρήστε με όμως, παρακολουθώντας διαδικτυακά τη διαδικασία της δίκης, εγώ αν ήμουν δικαστής, αυθόρμητα θα έκανα στον κύριο αλαφούζο τις ακόλουθες ερωτήσεις.

1) καλά,εσείς δεν ήσασταν κύριε που είχατε εγκλωβιστεί παρά τη θέλησή σας στο ασανσέρ του γηπέδου Καραϊσκάκης πριν χρόνια;
2) δηλαδή κύριε μάρτυς που δεν θυμάστε τώρα τίποτα, εκείνη την περίοδο βλέπατε mega; Το ΣΚΑΪ που είναι και κανάλι σας δεν το παρακολουθούσατε;
3) μήπως κύριε μάρτυς θέλετε να κάνουμε ένα διάλειμμα, να πάρετε ένα τηλέφωνο την κυρία Σία Κοσιώνη, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ εκείνης της επίμαχης περιόδου; Ξέρετε, αυτήν που είναι νύφη της κουμπάρας ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων.
4)μήπως επίσης θέλετε να επικοινωνήσουμε με το τεχνικό τμήμα του σταθμού σας έτσι ώστε να βρούμε τις κασέτες εκείνης της περιόδου και να τις ξαναπαίξουμε; Ίσως έτσι να βοηθήσουμε τη μνήμη.
5) ενδεχομένως βέβαια και να θέλετε να περάσετε πρώτα από το κρατητήριο., Έχουμε άνετους χώρους, ήσυχους. Μπορεί Αν καθίσετε αρκετές ώρες εκεί μόνος σας να θυμηθείτε κάτι. Δεν μπορεί να θυμάστε για παράδειγμα ΧΡΕΗ ΜΙΝΤΙΑΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΑΣ αντιδρώντας για τυχόν ρυθμίσεις που τους έχουνε γίνει. Έτσι συμπεριφέρεστε ως ΓΥΛΟΣ.

Από την άλλη πάλι ο κύριος Μελισσανίδης, όντως ήταν πιο γλαφυρός και καυστικός στις περιγραφές του. Χρησιμοποίησε μάλιστα αρκετά ωραίες ατάκες.όμως το κρίσιμο όνομα ενός εκ των κατηγορουμένων δεν ανεφέρθη ούτε μία φορά από το στόμα του. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως η διαφθορά ξεκίνησε από το 2010 και μετά, αγνοώντας την περίοδο Κόκκαλη. Μου θύμισε τον ΣΥΡΙΖΑ που στην εξεταστική άφηνε στην απέξω την περίοδο Καραμανλή. Δεν τον παρεξηγώ διότι αφενός γνωρίζω πως η σχέση του με τον Σωκράτη είναι εξαιρετική, επομένως θα ήταν άκομψο από πλευράς του να τον θίξει. Από την άλλη ίσως και να τον συμπαθεί λίγο περισσότερο λόγω φυσιογνωμίας. Συμβαίνει σε όλους μας αυτό. Κάποιους ανθρώπους μπορείς να τους συμπαθήσεις ή να τους αντί παθήσεις από μία ματιά. Αυτό είναι κάτι ανθρώπινο, προσωπικο αλλά και ολίγον τι μεταφυσικό.

Βέβαια για τις ερωτήσεις που γίνονται δεν ευθύνεται ο Μάρτυς, ούτε φταίει αυτός για την επιμονή με την οποία αυτές διατυπώνονται. Για παράδειγμα, όταν ο δικαστής θέλει να ξεπεράσει ένα Σκόπελο, κάνει μία ερώτηση του στυλ (φύγε κακό από τα μάτια μου και μην ξαναγυρίσεις). Το αντιλαμβάνεται αυτό ο μάρτυρας, αρπάζει την ευκαιρία και πετάει το μπαλάκι στην εξέδρα. Αυτό γίνεται με λέξεις, εκφράσεις κλειδιά. Όπως: δεν θυμάμαι, δεν γνωρίζω, νομίζω, μπορεί, ίσως, μάλλον, ενδεχομένως, και ναι και όχι, πέρασε πάρα πολύς καιρός από τότε.

Κι όταν συμπεριφέρονται κατά αυτόν εδώ τον τρόπο μεγαλόσχημοι παράγοντες, μπορείτε να φανταστείτε πως θα συμπεριφερθεί ο ανίσχυρος μάρτυρας σε ένα δικαστήριο; Όμως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ένα τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας είναι η αργοπορία απονομής της οποιας δικαιοσύνης. Δεν μπορεί για παράδειγμα μία υπόθεση η οποία τελέστηκε πριν 10 χρόνια να δικάζεται σήμερα. Ακόμη και ο θυμός που είχε το θύμα, πλέον έχει καταλαγιάσει. Καλύτερα να παραγραφεί το αδίκημα με τα οποία δυσάρεστα επακόλουθα. Πες ρε παιδάκι μου ότι δεν έγινε ποτέ. Είναι προτιμότερο αυτό, παρά να τεντώνονται τα νεύρα μας και να προσβάλλεται η λογική μας.

Κλείνοντας θα σας ζητούσα να δείτε στο YouTube ενα ένα δίλεπτο βιντεάκι με τίτλο Ο ΓΥΛΟΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ με τον τεράστιο κωμικό Βασίλη Αυλωνίτη. Αν μπορέσει ο υπεύθυνος του site να το κατεβάσει θα του ήμουν υπόχρεος. Τα λέγαμε κιόλας.

Το κλεμμένο smart της Σαλονίκης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: