Αρχική Ο μόνος του αντίπαλος , ο εαυτός του. Ι Χρήστος Περαχωρίτης

Ο μόνος του αντίπαλος , ο εαυτός του. Ι Χρήστος Περαχωρίτης

Ένα πρωτάθλημα που τελειώνει το Δεκέμβρη δεν μπορεί να λέγεται υγιές. Τις πρώτες μέρες του 21 ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει αρκετά από τους διώκτες του, εκμεταλλευόμενος τα στραβοπατήματα τόσο της ΑΕΚ ,τόσο του Άρη ,όσο και του ΠΑΟΚ. Δεν νομίζω να αμφισβητεί κάποιος ότι ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει επικίνδυνα την ψαλίδα και απλά θα περιμένει ένα τετράμηνο για την τυπική στέψη του .

Οι νίκες, αλλά κυρίως ο τρόπος που έρχονται δίνουν την εντύπωση ότι το αήττητο θα κριθεί στο ματς της Τούμπας. Το πέρασμα από την Τρίπολη με το ευρύ 0-4, αλλά και η άνετη νίκη επί της ΑΕΚ φανέρωσαν για ακόμη μία φορά την ισχύ του στα εντός συνόρων δρώμενα. Η ποιότητα αλλά και το βάθος στο ρόστερ  δίνει τη δυνατότητα στον Martins όχι μόνο να παίρνει με ευκολία τις νίκες αλλά και να ξεκουράζει παίκτες.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ διανύει μία έντονη περίοδο ντεφορμαρίσματος, η οποία τείνει να σβήσει κάθε ελπίδα για το όνειρο του πρωταθλήματος. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα του οργανισμού , που ονομάζεται ΠΑΟΚ, γύρνα δύο χρόνια πίσω όταν ήταν αναγκαίο να χτίσει πάνω στην ομάδα του αήττητου πρωταθλήματος για να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Και τι έκανε για αυτό; Διέλυσε σε μία μεταγραφική περίοδο ότι έχτιζε τόσα χρόνια διώχνοντας αρχικά τον προπονητή που τον έστεψε πρωταθλητή αλλά και βασικά γρανάζια όπως τον Λέο Μάτος και τον Πρίγιοβιτς. Αυτό που δεν έκανε ο ΠΑΟΚ το έκανε ο Ολυμπιακός με τον Μάρτινς δίνοντας του εμπιστοσύνη όταν τα αποτελέσματα δεν έρχονταν, με αποτέλεσμα σήμερα η ψαλίδα συνεχώς να ανοίγει.

 

Τώρα ,το κεφάλαιο ΑΕΚ δεν μπορούμε να πούμε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα εσωστρέφειας, λανθασμένων  επιλογών ή κάτι παρεμφερές. Το πρωτάθλημα του 18 μπορούσα να το χαρακτηρίσω συγκυριακό, καθώς με ένα μέτριο ρόστερ  εκμεταλλευόμενη την ανυπαρξία του Ολυμπιακού εκείνη την περίοδο αλλά και κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα του ΠΑΟΚ κατάφερε να κόψει εκείνη πρώτη το νήμα του πρωταθλήματος. Από τότε όχι μόνο δεν φρόντισε να διατηρήσει εκείνο τον κορμό αλλά με συνεχείς αλλαγές προπονητών και μειώνοντας το μπάτζετ δείχνει συμβιβασμένη με τη δεύτερη και την τρίτη θέση. Ίσως προτεραιότητα του οργανισμού να είναι η είσοδος στο νέο γήπεδο.

Περνώντας τώρα στον Άρη ,η ομάδα δείχνει να βρίσκεται στο σωστό δρόμο και το σωστά δουλεμένο σύνολο έχει μάθει να παίρνει τα αποτελέσματα που πρέπει.  Συγχωρέστε με όμως, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν  δείχνει ότι έχει τη δυναμική για να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Τέλος, είμαι ενθουσιασμένος με την εικόνα του Απόλλωνα Σμύρνης ο οποίος με μία σειρά θετικών αποτελεσμάτων αλλά και όμορφων εμφανίσεων δείχνει ότι φέτος αρκετά ψηλά.

 

Χρ. Περαχωρίτης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: