Ο Μπανιστιρτζής …….

Εκλογές 2019 Ούτε οι ΜΠΟΥΚ δεν ασχολούνται…..

Ούτε 20 μέρες δεν απέμειναν για τις εκλογές, τις πιο μελαγχολικές της μεταπολίτευσης μέχρι στιγμής. Ούτε καν μία μεγάλη πολιτική συγκέντρωση .Ούτε συζητήσεις ούτε αφισες, ούτε σημαίεςαπο νάυλον. Και δεν φταίει μόνο το καλοκαίρι ούτε και το Άγιο Πνεύμα που ανέστειλε τις πολιτικές δραστηριότητες. Ο Μητσοτάκης νιώθει τόσο σίγουρος και δεν αισθάνεται καν την ανάγκη να κινητοποιήσει οπαδους και κομματικά μέλη.

Ο Τσίπρας πάλι και τα στελέχη του, ανορεχτοι και απογοητευμένοι, περιφέρονται από δω και από κει, ισα να βγάλουν την υποχρέωση. Μετά θα αποσυρθούν στην αντιπολίτευση για να συμμαζέψουν και να ανανεώσουν το δήθεν κόμμα τους. Πολλοί από αυτούς μάλλον οι περισσότεροι δεν θα εκλεγούν καν, ενώ κάποιοι γαλάζιοι που ξεροσταλιάζουν στον πάγκο επί τετραετία θα μπουν τώρα μεσα να παίξουν μπάλα χάρη στο μπόνους των 50 εδρών του πρώτου κόμματος.

Ολα προβλέψιμα παρεκτός κι αν ο κουμπάρος Ερντογάν το παρακάνει και φτάσουμε να έχουμε τίποτα τσαμπουκάδες άλλου τύπου τους οποίους δεν θέλουμε όυτε κάν να σκεφτόμαστε. Δεν είναι και δύσκολο να κερδίσει κανείς αυτές τις εκλογές, Βγαίνεις απλά και λες με σχετική σοβαρότητα οτι θα μειώσεις τους φόρους, τι άλλο θα ψηφίσουν τα πρόβατα που τόσα χρόνια τα αρμεγουνε χωρίς σταματημο.

Ο Κυριάκος ως φρέσκος μπορεί ακόμα και υπόσχεται. Ο Αλέξης τι να βγει να πει τα έχει εξαντλήσει όλα μέχρι και τα ψέματα τελείωσαν. Θα γελασει και η παρδαλη κατσικα αν αρχίσει να ξανά υπόσχεται. Αλλά ο Μητσοτάκης θα ψηφιστεί για δύο ακόμα λόγους. Πρώτον για αλλαγή κλίματος. Μήπως και φύσηξει άλλος αέρας στην οικονομία και πάρει τα πάνω της η αγορά που σήμερα ανθεί μονο στη φαντασία του Τσίπρα και των δικων του.

Και δεύτερον γιατί μιλάει με χαμηλούς τόνους και δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια. Μετά από τόσο ψέμα τόση εξαπάτηση, τοση καλλιέργεια ελπίδων ,φτάσαμε σε ένα σημείο που το να μην τάζεις πουλάει περισσότερο,απο τα παραμυθένια ΘΑ.Κάποια στιγμη πρεπει να ακουστεί και καμιά αλήθεια μόνο έτσι μπορεί να πάρει μπροστά ο τόπος.

……………………………. Των Αποδυτηρίων .!

 

Διαβάστε Περισσότερα