Ο Μπανιστιρτζής …..

Πριν από 10 ημέρες το Ελληνικό Δημόσιο εξέδωσε 10ετές Ομόλογο 2,5 δις Ευρώ με επιτόκιο 3,9% ετησίως.

Το Ομόλογο είναι μια ομολογία χρέους, δηλαδή το Ελληνικό δημόσιο δανείστηκε για 10 χρόνια 2,5 Δις Ευρώ και θα επιστρέψει με τους τόκους περίπου 4 Δις Ευρώ. Η ανταπόκριση από τις “αγορές” ήταν 4 φορές μεγαλύτερη. Η άθλια κυβέρνηση και τα διάφορα “παπαγαλάκια” της πανηγύρισαν για έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα του χρέους που πνίγει την Ελληνική κοινωνία. Εδώ βιάζουν καθημερινά την ελληνική κοινωνία για να πετύχουν πλεόνασμα 3,5%, φανταστείτε τι βιασμός θα πέσει για να πετύχουν αποπληρωμή με 3,9%.

Το ομόλογο αγόρασαν διαχειριστές κεφαλαίων (fund Managers) 68%, τράπεζες 14,5%, ασφαλιστικές εταιρείες 4% και κερδοσκοπικά κεφάλαια (Hedge Funds) 11%.

Όμως οι “διαχειριστές κεφαλαίων”, οι τράπεζες και τα κερδοσκοπικά κεφάλαια ξεπλένουν μαύρο χρήμα για τους πελάτες τους. Χρήμα εμπόρων ναρκωτικών, εμπόρων όπλων, λαθρεμπόρων πετρελαίου, δουλεμπόρων, απατεώνων, κλεφτών οι οποίοι τα μαύρα κεφάλαια που παράγουν τα “εμπιστεύονται” σε διαχειριστές κεφαλαίων, τράπεζες και κερδοσκοπικά κεφάλαια. Αυτές είναι οι περίφημες “αγορές” που διαφημίζουν τα διάφορα οικονομικά “παπαγαλάκια”. Και φυσικά ο καλύτερος τρόπος ξεπλύματος μαύρου χρήματος είναι με την αγορά κρατικών ομολόγων σαν κι αυτό το 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου.

Διαφθορά στο έπακρο γιατί οι Έλληνες φορολογούμενοι με την έκδοση των ομολόγων άθελά τους ενισχύουν τις παραπάνω μαύρες δραστηριότητες ενώ είναι και χρεωμένοι                  σ’ αυτόν τον βόθρο του μαύρου χρήματος.

 

….. των Αποδυτηρίων .

Διαβάστε Περισσότερα