Αρχική “Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”. Το Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

“Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”. Το Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Ο Σωκράτης υπήρξε Έλληνας φιλόσοφος που έζησε μεταξύ του (469-399 π.Χ). Ήταν μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του Ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού.
Στις φιλοσοφικές του έρευνες, τον παρακολουθούσαν πολλοί, ιδιαίτερα ΝΕΟΙ που τον άκουγαν να συζητάει για θέματα κοινωνικά, πολιτικά, ηθικά, όμως και ΑΘΛΗΤΙΚΑ.

Έτσι σχηματίστηκε γύρω του ένας ΌΜΙΛΟΣ, που δεν αποτελούσε καμία σχολή, γιατί ο Σωκράτης δεν δίδαξε συστηματικά και σε αντίθεση με τους σοφιστές, δεν έπαιρνε χρήματα από τους μαθητές του.

Το 399 π.Χ διατυπώθηκε εναντίον του ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ για ΑΣΕΒΕΙΑ προς τους ΘΕΟΥΣ και καταδικάστηκε για διαφδορά των ΝΕΩΝ. Η ποινή του ήταν ΘΑΝΑΤΟΣ.
Παρόλο που είχε τη δυνατότητα να δραπετεύσει αυτός προτίμησε να υπακούει τους ΝΟΜΟΥΣ και να πιει το Κώνειο. Ο Σωκράτης είχε πει πάμπολλα γνωμικά. Επιτρέψτε μου από όσα είχε πει, να έχω ξεχωρίσει τα εξής δύο.

1) Αλίμονο σε αυτούς που δεν ξέρουν, ότι δεν ξέρουν, αυτά που δεν ξέρουν.
Ήθελε με αυτόν τον τρόπο ο μεγάλος φιλόσοφος να εστιάσει στον κίνδυνο που διατρέχει ο άνθρωπος από την ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ. Είναι η κατάσταση εκείνη η οποία βγαίνει όταν οι άνθρωποι:
α) Φανατίζονται εύκολα με θρησκείες, πολιτικά συστήματα, αθλητικές ομάδες.
β) Ακολουθούν τυφλά έναν αρχηγό.
γ) Γνωρίζουν τα πάντα.
δ) Δεν έχουν τύψεις, δεν έχουν ενοχές.
ε) Δε ρωτούν πολλά.
Αμέσως επόμενο απόφθεγμα του που μου έκανε εντύπωση ήταν:
2) “Ουδείς εκών κακός”, θέλοντας να εστιάσει στην ΚΑΚΙΑ του ανθρώπινου είδους.

Η κακία όπως γνωρίζετε όλοι, είναι ένα ποταπό συναίσθημα, το οποίο συνήθως εκδηλώνεται όταν απειλείται το ΕΓΩ, θέλουμε να πετύχουμε την ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ και φυσικά όταν έχουμε ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ.

Η κακία εύκολα καταπνίγεται στην γέννηση της, δυστυχώς όμως μεγαλώνει και δυναμώνει με την ανοχή. Ο κακός άνθρωπος μοιάζει σαν την μύγα που σέρνεται στο ανθρώπινο σώμα και ασχολείται μόνο με τις πληγές..

Η ευτυχία των άλλων μελαγχολεί και τον πιο πρόσχαρο κακό άνθρωπο. Εσείς όλοι λοιπόν που πληκτρολογήσατε για να διαβάσετε ετούτο το άρθρο, σκεφτείτε πως είστε πίσω από ένα μπαρ…

Παίρνετε το Σέικερ του μυαλού και της καρδιάς του ανθρώπου, ρίχνετε μέσα δύο δόσεις άγνοιας, πέντε δόσεις κακίας, μπόλικο πάγο και κρύο αίμα.
Ανακατεύετε καλά για 2-3 λεπτά.

Το κοκτέιλ που θα φτιάξετε ονομάζεται ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Υποσημείωση: Οποιαδήποτε ομοιότης με ΣΩΚΡΑΤΗΔΕΣ, που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την ελληνική κοινωνία είναι συμπτωματική!
Τα λέγαμε κιόλας.

Το κλεμμένο smart της Σαλονίκης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: