Αρχική Ο “Θρυλος” μέτριος αλλά σταθερά πρώτος. B ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο “Θρυλος” μέτριος αλλά σταθερά πρώτος. B ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ζορίστηκε αλλά τα κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο Ολυμπιακός. Ξανά στις νίκες με το 2-0 επί του Ατρομήτου,με “μπακλαβωτου’ς” Ποτενσε και Σουντανι και παρέμεινε στο “Ρετιρέ” της βαθμολογίας. Επαιξε όσο χρειάστηκε για να καθαρίσει τον Ατρόμητο και να πάρει το “τρίβαθμο” και σε αυτό το ματς της δέκατης αγωνιστικής. Εμφανώς επηρεασμένοι από τα μαζεμένα και δύσκολα παιχνίδια, “οι κόκκινοι ποιητές”δεν είχαν την απαραίτητη φρεσκάδα, ωστόσο η ατομική ποιότητα τους και οι λίγες καλές φάσεις που δημιούργησαν ήταν αρκετές για να φτάσουν σε αυτό το 2-0 και να πάνε στη διακοπή του πρωταθλήματος ως πρωτοπόροι.

Πάμε στο ματς, ξανά μανά μία από τα ίδια. Ο “Θρυλος” απο κακΌς εως μΈτριος. Η εικόνα ήτανε μονότονη με τον Ατρόμητο να μη βγαίνει από τα “χαρακώματα” και με διπλή ζώνη άμυνας προσπαθεΊ να κρατήσει χαμηλά το ρυθμό του ματς, ψάχνει να βρει λυσεις για το πώς θα κλείσει όλα τα μονοπάτια προς την εστία του Μέγιερι. Βεβαιως για το πώς θα ξεκλειδώσει πάντα ενα ματς στο Καραϊσκάκη είναι δουλειά του Ολυμπιακόυ να βρει το αντικλείδι και να μπεί στα δίχτυα. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μάρτινς δείχνει πολύ κουρασμένη και χωρίς χυμούς, συμπτώματα που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην υπερπροσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός στο Champions League από το καλοκαίρι και δώθε.

Παρά το γεγονός πως η κατοχή της μπάλας για τους ερυθρόλευκους ήταν σταθερά πάνω από 70% οι φάσεις που δημιουργτησε με οργανωμένο ποδόσφαιρο ήταν ελάχιστες, αφού οι Περιστεριώτες είχαν την απάντηση στη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας του Ολυμπιακού και το παιχνίδι του από τα άκρα, με τις πολλές καλές δικές τους άλληλοκαλύψεις, πολύ τρέξιμο, και τις δυναμικές επεμβάσεις σε μία γενικότερη στυβαρη άμυνα σε επίπεδο τακτικής. Ο “θρύλος” μοιραία κατέφυγε σε πολλές ατομικές ενέργειες και σε καταδικασμένα άχρηστα γεμίσματα, έχοντας λίγες καλές στιγμές κυρίως μετά από στατικές φάσεις, εκτος από κάνα δυο καλες μπούκες του Τσιμικα και του μετριου Μασούρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά αφού Ολυμπιακός βγήκε δυνατός από τα αποδυτήρια και βελτίωσε τόσο τις κινήσεις του χωρίς μπάλα, όσο και την αποτελεσματικότητα των μεταβιβάσεων με αποτέλεσμα να βρει αμέσως καλές φάσεις τις οποίες αυτή τη φορά εκμεταλευτικε, και Ατρόμητος αρχισε να έχει προβλήματα και στο κράτημα της μπάλας με την αύξηση της πίεσης του Ολυμπιακού. Κάπως έτσι έρχεται εκείνο το εφιαλτικό για τον Ατρόμητο εκρηκτικό δίλεπτο 60′ 62′ να χάνεται η μπάλα και οι γηπεδούχοι να σκόραρουν δύο φορές, με Ποντένσε και Σουντανί καθαρίζοντας τα “τσόφλια” του ματς στο τάκα τάκα.

Λίγο μετά ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα λόγω της αποβολής του Αβραάμ. Ο ρυθμός έπεσε με τον Ολυμπιακό να διαχειρίζεται και να ελέγχει πανεύκολα το παιχνίδι έως το τέλος. Εχοντας σοβαρό αντίπαλο και τον προβληματικό Σκουλά’ να σφυρίζει, “Κόντρα Μπάσο” και στα τραβήγματα του Πόντενσε να κοιτάει αλλού. Ενώ στη φάση του Αβραάμ τον χτύπησε το ρεύμα. Κάνοντας αυτή τη Νίκη ο “θρύλος” διατηρήθηκε στην κορυφή και μέσα στην έδρα του έχει μόνο νίκες. Ο Ολυμπιακός παίζοντας από την αρχή της περίοδο μέτριο εως κακό ποδόσφαιρο είναι πρώτος σταθερά. Πώς γίνεται αυτό μπορεί κάποιος ειδικός να μας το εξηγήσει;

Υ. Γ. Όταν κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα βρει ρυθμό και θα ρολάρει “Αντίο Γρανάδα” τον πρωτάθλημα. Η διαφορά από όλες τις υπόλοιπες ομάδες ειναι τεράστια.

 

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: