Αρχική Ο “Θρύλος” στη φυσική του θέση. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο “Θρύλος” στη φυσική του θέση. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Το πρωτάθλημα ξανά βάφτηκε κόκκινο.Ο “θρύλος” μετά από δύο χρόνια απουσίας ξανά κάθισε στη φυσική του θέση. Στην Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να τον κερδίσει κανείς, και αν αυτό το πρωτάθλημα δεν το πάρει αήττητος θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη. Χθες ήταν η σειρά της ΑΕΚ και παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο την σκόρπισε.

Έβαλε δύο γκολ ενώ το δίκιο θα ήταν τά γκόλ νά είναι τέσσερα. Βάζοντας όμως το χέρι της η “Αγία Σοφία” την γλίτωσε από συντριβή. Ενώ η ΑΕΚ την πρώτη της τελική την έκανε 49′. Το ότι ο Ολυμπιακός παίζει πλέον το καλύτερο ποδόσφαιρο από όλους δεν αμφισβητείται. Αυτό το παραδέχονται οι πάντες ανεξαρτήτως οπαδικών συναισθημάτων, και ποδοσφαιρικών πεποιθήσεων.

Ο “θρύλος” έχει αλλάξει ψυχισμό, και διαχειρίζεται τα ματς σαν μεγάλος, και καταφέρνει και τα παίρνει εύκολα ακόμα και όταν είναι μέτριος παιχτικά. Όλες οι γραμμές των “κόκκινων ποιητών” δουλεύουνε ρολόι. Ενώ η τριάδα του κέντρου Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε και Καμάρα είναι η μεγάλη του δύναμη. Στην επίθεση ο Ελ Αραμπί είναι “μιδράλιο”, και το χθεσινό γκολ που έβαλε θύμισε Μάρκο Φαν Μπάστεν, απίστευτη γκολάρα.

Το ματς δεν χρήζει σοβαρής ανάλυσης. Ο Ολυμπιακός ανώτερος κατά κράτος στο πρώτο ημίχρονο μπήκε μαρσάροντας, υποχρεώνοντας την ΑΕΚ να κρυφτεί. Δεν βγήκε από το λαγούμι της. Στο δεύτερο ημίχρονο που ο Ολυμπιακός άλλαξε ταχύτητα και κατέβασε στροφές, δεν υπήρχε λόγος να έχει το γκάζι πατημένο στο πάτωμα, τότε φάνηκαν οι “Ενωσίτες” κουνώντας το μαντήλι.

Η διαφορά πλέον είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν δώσει τα διπλάσια ματς από όλους τους παίχτες των άλλων ομάδων βαθμολογικά παίρνουν άριστα. Και ενώ όλοι οι άλλοι μετά το τέλος των play-off σκέφτονται τις ξαπλώστρες και τη θάλασσα,ο Ολυμπιακός έχει στό μυαλό τού τή Γούλβς καί τό Europa League.

Η ομάδα αυτή πλέον έχει ξεφύγει. Οργανωτικά, διοικητικά,καί προπονητικά, κινείται πάνω σε Ευρωπαϊκές ράγες, και όποιος επιχειρήσει να συγκρίνει τον Ολυμπιακό με όλους τους υπόλοιπους συγκρίνει ανόμοια πράγματα. Καλή επιτυχία στο “Θρύλο” στο ματς με τη Γούλβς.

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: