Ο Τζεφιρέλι μας έδειξε τον Χριστό…

Χωρίς καμία αμφιβολία κάθε φορά που έρχεται η Μεγάλη βδομάδα εκτός από την νηστεία,την καθημερινή λειτουργία στην εκκλησία, τα τσουρέκια τις λαμπάδες και όλα τα υπόλοιπα που σχετίζονται με το Πάσχα δεν μπορεί να λείπει και η μίνι τηλεοπτική σειρά ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΖΑΡΈΤ! Το αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι κάθε χρόνο μπαίνει στα σπίτια μας εδώ και 30 χρόνια… Ποιος από εμάς δεν έχει συνδυάσει στο μυαλό του, στην σκέψη του την εικόνα του Χριστού με την αυτήν του ηθοποιού Ρόμπερτ Πάουελ που ενσάρκωσε τον Ιησού στην ομώνυμη σειρά; Μόλις ακούς εκείνη την μουσική σου έρχεται δέος..

Ποιο αναγνωρίσιμη και από πολλές ψαλμωδίες της εκκλησίας μας! Η σειρά αυτή έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές.. Τα γυρίσματα τής κράτησαν σχεδόν 2 χρόνια και τα μέρη της Τυνησίας και του Μαρόκου ήταν τα ιδανικά για τον Ιταλό σκηνοθέτη ώστε να μας μεταφέρει αυτές τις εκπληκτικές σκηνές! Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως μας πέρασε τη ζωή του Χριστού με τέτοιο κατανοητό και απλό τρόπο που ούτε η και καινή διαθήκη αλλά ούτε και τα Ευαγγελία δεν μπορούν να μας προσφέρουν..

Τα κέρδη της σειράς ήταν τα τριπλάσια από αυτά που κόστισε.. αλλά ο Τζεφιρέλι κέρδισε πολλά περισσότερα από χρήμα…Ένα παράπονο πάντως είχαμε εμείς οι παλαιότεροι σαν παιδιά.. Πότε δεν βλέπαμε το τέλος γιατί εκείνη την ώρα πηγαίναμε στην εκκλησία για την ανάσταση.. Είναι η μοναδική σειρά που ενώ ήξερες το τέλος της ήθελες να το δεις!Το σίγουρο είναι ότι ο Ρόμπερτ Πάουελ ως Χριστός θα μπαίνει για πολλά χρόνια ακόμα στα σπίτια μας μέσω της τηλεόρασης..

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα