Αρχική ΌΧΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ!!! Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

ΌΧΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ!!! Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Ο τίτλος αυτός θα ταίριαζε σε ένα άρθρο ως συνέχεια μιας τριλογίας όπου το πρώτο έργο είχε τον τίτλο Ε, ΚΑΙ; Την Τρίτη που μας πέρασε ο ΠΑΟΚ έπαιξε εκτός έδρας με τη ρωσική Κράσνονταρ σε ενα παιχνίδι ζωής και θανάτου, προκειμένου μία από τις δύο ομάδες να περάσει στους ομίλους του champions league.

Τα απίστευτα μεγάλα χρηματικά ποσά που διεκδικούνται στο χρηματιστήριο της UEFA είναι το μεγάλο δέλεαρ και η πρόκληση τόσο για τους παράγοντες όσο και για τους οπαδούς των δύο ομάδων.Τα οικονομικά οφέλη δεν είναι μόνο τα κέρδη που θα δώσει η uefa από τη συμμετοχή στους ομίλους του champions league, όσο και από την υπεραξία που αποκτανε οι παίκτες των ομάδων.

Αν για παράδειγμα ένας ποδοσφαιριστής έχει αξία 3 ευρώ με το που συμμετάσχει η ομάδα του στους ομίλους του champions league αυτόματα ο παίκτης αυτός τετραπλασιάζει την χρηματιστήριακή του αξία . Είναι όπως ένα προϊόν για παράδειγμα που άλλη τιμή θα το πληρώσεις άμα το πάρεις από τη βιτρίνα ενός μαγαζιού πού βρίσκεται στον δενδροπόταμο και εντελώς διαφορετική τιμή αποκτά το ίδιο ακριβώς προϊόν όταν τοποθετηθεί στη βιτρίνα ενος μαγαζίού που βρίσκεται στην Τσιμισκή.

Η ποδοσφαιρική αναμέτρηση ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Καθώς ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα, κέρδισε νωρίς-νωρίς πέναλτι το οποίο όμως ο αρχηγός της με μία αστεία εκτέλεση έκανε ήρωα τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Παρόλα αυτά οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν το έβαλαν κάτω και ευτύχησαν να προηγηθούν με ένα σέντερφορίσιο γκολ του Δημήτρη Πέλκα. Θα έλεγα πως ήταν μία μορφή εξιλέωσης για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή ο οποίος για να μην ξεχνιόμαστε είναι και γέννημα θρέμμα παοκτσάκι συν τοις άλλοις.

Ωστόσο μία επιπόλαια για άλλη μία φορά ενέργεια του αριστερού του μπακ Δημήτρη Γιάννουλη είχε σαν αποτέλεσμα την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι των Ρώσων, φέρνοντας το ματς σε ισορροπία τρόμου.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, αν εξαιρέσεις βέβαια κάποιες πολύ ωραίες επιθετικέςενέργειες των παικτών της Κρασνοντάρ. Αποτέλεσμα αυτής της υπεροχής ήταν το δοκάρι του Καντουρί και μαζί με αυτό ένα απέραντο ΌΧΙ ΡΕ ΓΑΜΌΤΟ που δόνησε την ατμόσφαιρα όλων των Ελλήνων φιλάθλων,που βρίσκονταν όχι μόνο στα στενά γεωγραφικά όρια της Ελλάδας αλλά σε ολόκληρη την οικουμένη.

Και σαν να μην έφτανε αυτό οι Ρώσοι την επόμενη χρονική στιγμή κατάφεραν να πιάσουν στον ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να πετύχουν το δεύτερο γκολ το οποίο και τους δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα για την επίτευξη του πολυπόθητου στόχου.

Η πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΟΚ,συμπερι λαμβανομένου και εμού, ήταν έτοιμη να σκάσει προχθές το βράδυ διότι ένιωθε πως η ομάδα τους πήγε στη βρύση και τελικά δεν ήπιε νερό.

Μία αναμέτρηση η οποία του πήγαινε γάντι κι όμως στις λεπτομέρειες φάνηκε λίγος αλλά και άτυχος. Μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο κρίνεται στις λεπτομέρειες και η παραμικρή απόσπαση της προσοχής μπορεί να αποβεί μοιραία.

Ακούγοντας μετά το τέλος του αγώνα την πλειονότητα των οπαδών του δικέφαλου του βορρά διαπιστώνεις ότι η ρεβάνς είναι υπόθεση ρουτίνας. Παίρνοντας τη φωτογραφία του πρώτου ματς οι συνοπαδοι μου θεωρουν βέβαιη την επικράτηση. Όμως αγνοούν ότι κάθε ποδοσφαιρική αναμέτρηση έχει τη δική της φωτογραφία στιγμής η οποία είναι διαφορετική κάθε φορά.Καλώς ή κακώς στις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις αυτόυ του επιπέδου, ελάχιστη σημασία έχει η έδρα. Πόσο δε μάλλον από τη στιγμή που αυτές γίνονται χωρίς την παρουσία κόσμου λογω του κορονοιού.

Ο αγώνας της επόμενης Τετάρτης αποτελεί ορόσημο για την ιστορία του σύγχρονου ΠΑΟΚ, μιας και η είσοδος στους ομίλους του champions league μοιάζει με την πρώτη νύχτα γάμου ένος ερωτευμένου ζευγαριού. Θα είναι ένας αγώνας καθόλου μα καθόλου εύκολος.

Η υπομονή και η καλή στρατηγική σε συνδυασμό με την τύχη θα είναι τα απαραίτητα δομικά υλικά έτσι ώστε να χτιστεί το πραγματικό μεγαλούργημα του ΠΑΟΚ. Τα 90 λεπτά και ίσως τα 120 που μπορεί να κρατήσει ο αγώνας θα μοιάζουν με ταξίδι στην αιωνιότητα. Σαν μία εκδρομή στο άπειρο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα τρώμε τα νύχια μας, θα κλωτσάμε τα πόδια, θα χειρονομούμε, θα βγάζουμε άναρθρες κραυγές αγωνίας έως ότου ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη του αγώνα.

Ενός αγώνα οπου η ελπίδα όλων των φιλάθλων του δικέφάλου του βορρά είναι να  τον βρει στα μεγάλα Ευρωπαϊκά σαλόνια και σε αντίθεση με το βράδυ της Τρίτης όπου όλοι από μέσα μας είπαμε ΌΧΙ ΡΕ ΓΑΜΌΤΟ, την Τετάρτη που μας έρχεται να τραγουδάμε το γνωστό σύνθημα ΩΩΩΩΩ ΠΑΟΚΑΡΑ, ΈΧΩ ΤΡΈΛΑ, ΜΈΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΌ.

Τα λέγαμε κιόλας
Το κλεμμένο Smart Θεσσαλονίκης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: