Αρχική ”Οι ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ” Το Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

”Οι ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ” Το Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Στο κήρυγμα που έκανε ο ιερέας στην εκκλησία προχθές είπε το εξής. Πήγανε κάποτε οι μαθητές του Ιησού μπροστά του και τον ρώτησαν: Κύριε τι θα κάνουμε με τους φαρισαίους; Και ο Χριστός τους απάντησε: θα κάνετε ότι λένε. Δεν θα κάνετε όμως ότι κάνουν. Τεράστια κουβέντα είπε. την καταλάβατε; Έτσι φίλοι μου ακριβώς είναι και ο Ολυμπιακός. Σαν τους φαρισαίους. Ούνα ράτσα ούνα φάτσα όπως λέει και ο λαός.

Ας κάνουμε λοιπόν μία σύντομη αναψηλάφηση στο παρελθόν συγκρίνοντας δηλώσεις και πράξεις ανθρώπων που είχαν και έχουν τα ηνία αυτού του ιστορικού συλλόγου. ( Προέδρων φιλάθλων).

1) Ολυμπιακός, σε ότι αφορά το var, το θεωρεί πανάκριβο σεβόμενος τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου. Στο περίφημο όμως κούρεμα χρεών επί εποχής Στέφανου Μάνου, Ανδριανόπουλου, εκεί δεν υπήρξε η ίδια ευαισθησία για το κρατικό χρήμα. Ούτε υπάρχει ευαισθησία για το κούρεμα δανείων της εταιρείας Forthnet καθώς και του γηπέδου Καραϊσκάκη. Λες και αυτά δεν είναι χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων αλλά ιθαγενών.

2) Λέγανε κάποτε ότι θέλουνε ξένους διαιτητές. Μπούρδες. Μόλις τα αποτελέσματα δεν βοηθούσαν τους αποδόμησαν. Θέλανε λέει var. Ξανά μανά μπούρδες. Το θέλουνε λέει αλλά με προϋποθέσεις. Με κόκκινη κορδελίτσα περιτυλιγμένο.

3) κάποτε τον Αλέξη Κούγια τον βρίζανε. Ανταλλάσσανε χολή εκατέρωθεν. Στις πράξεις όμως εσείς βλέπετε κάτι τέτοιο να συμβαίνει;

4) Λένε ότι κόπτονται για την Μακεδονία, δείχνοντας ευαισθησία σε εθνικά θέματα. Στην πράξη όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τα αντεθνικά συνθήματα έχουν την τιμητική τους στο στάδιο Καραϊσκάκη. Είναι ερωτική πόλη η Θεσσαλονίκη, απλά στον έρωτα θέλουν να τις φυλάνε την πλάτη. Είναι φίλοι με τις ομάδες της περιφέρειας μέχρι το σημείο εκείνο που αυτές θα τους κοντράρουν στα ίσια. Τις θέλουν διοικητικά δυνατές όμως με διοίκησεις τύπου. Δάρα-Ζαμάνη-Βρύζα-Καρυπίδη-Κούγια. Όχι όμως με Μελισσανίδη-Βαρδινογιάννη-Σαββίδη και ενδεχομένως Καλτσίδη.

5) Λένε, ότι ο Ολυμπιακός δεν ασκεί πιέσεις τόσο σαν διοίκηση, όσο και σαν φίλαθλοι προκειμένου να υπάρχει κοινωνική ισορροπία. Ας δούμε λοιπόν είναι έτσι; Συμβαδίζουν τα λόγια με τις πράξεις αυτού του τόσο μεγάλου και ιστορικού αθλητικού συλλόγου;

α) Ανατρέξτε στην προχθεσινή δήλωση της Θύρας 7 η οποία φιλοξενήθηκε στην πάντα πρόθυμη ιστοσελίδα makeleio.gr. Διαβάστε την, τα συμπεράσματα δικά σας.

β) Μετά από κάθε αποτυχημένο αποτέλεσμα του Ολυμπιακού βγαίνει ο επίτιμος στο κανάλι του συνδρομητικού και αφήνει αιχμές πως πέντε εκατομμύρια πρόθυμοι ταλιμπάν θα φέρουν τα πάνω-κάτω.

γ) Φυσικά οι πάμπολλες καταδρομικές επιθέσεις σε επιλεγμένους στόχους ( διαιτητές, κρατικούς λειτουργούς, δημοσιογράφους) θεωρούνται μεμονωμένα περιστατικά. Βλέπετε έχουν εισχωρήσει τόσο πολύ στον κοινωνικό ιστό.

δ) Πάμε τώρα λοιπόν στο διοικητικό επίπεδο πιέσεων. Αρκεί κάποιος να διαβάζει εφημερίδες τις οποίες κατέχει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, μπορεί να καταλάβει πολλά. Φυσικά δεν θα αναφερθώ στην εφημερίδα Γαύρος η οποία είναι καθαρά οπαδική.

Εάν ξεκινήσει κανείς από τα Παραπολιτικά του Κουρτάκη και αν προχωρήσει το ταξίδι του στον τύπο θα βρει άπειρες ομοιότητες οι οποίες όλες συγκλίνουν στην υπεράσπιση συμφερόντων του προέδρου του Ολυμπιακού αλλά και της ομάδας του όπως για παράδειγμα το πρώτο θέμα, το βήμα, τα νέα, Φιλελεύθερος, το καρφί,το παρασκήνιο.

Τον όμιλο real και το φως επιτρέψτε μου να τα ξεχωρίσω. Τα κατατάσσω σε άλλο επίπεδο αντικειμενικότητας, άσχετα εάν έχουν μία πολιτικό αθλητική ταυτότητα. Εννοείται πως η πίεση αυτή υφίσταται και μέσω της τηλεόρασης αλλά και μέσω πληθώρας ιστοσελίδων που θα σας κούρασα εάν καθόμουν και τις απαριθμούσα μία προς μία. Σημειώνω πως δεν αρκεί να έχεις στην κατοχή σου επίσημο ραδιόφωνο ή τηλεόραση. Μπορείς για παράδειγμα να έχεις συναλλαγές με τους διευθυντές ειδήσεων ή με κάποιους ισαποστάκηδες δημοσιογράφους και να περνάς αθόρυβα τις γραμμές σου τόσο στο αθλητικό πεδίο όσο και στο πολιτικό.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Παραμονή της δίκης των στημένων αγώνων η κρατική τηλεόραση σαν θέμα επέλεξε να παίξει την επίσκεψη της ομάδας του Ολυμπιακού στο Ίδρυμα αγάπη της κυρίας Βαρδινογιάννη. Εννοείται πως ήταν απολύτως σωστή η κίνηση αυτή.

ΉΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ. Αν συνεχίσουμε περισσότερο την ψηλάφηση, φοβάμαι πως θα πιάσουμε κόκκαλο. Κι αυτό πονάει αφάνταστα και θα χρειαστούμε όλοι μας μορφίνη.

Εάν λοιπόν εγώ είχα μαθητές και με ρωτούσαν τι να κάνουν με τους φαρισαίους, επειδή δεν είμαι ο Ιησούς, αλλά άνθρωπος, θα τους απαντούσα:

Τους φαρισαίους δεν θέλω ούτε να τους βλέπετε και ούτε καν να τους ακούτε.

Θα τους αφιέρωνα λοιπόν με όλη μου την αγάπη και το τραγούδι των ΜΠΛΕ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΑΣ.

Δώστε ένταση και ακούστε με προσοχή τα λόγια. Τα λέγαμε κιόλας. Το κλεμμένο smart της Σαλονίκης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: