Αρχική Οι φίλαθλοι είναι οι μόνοι ερασιτέχνες.

Οι φίλαθλοι είναι οι μόνοι ερασιτέχνες.

Ακούω και διαβάζω αυτές τις μέρες με αφορμή το προχθεσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος οτι έγιναν κάποια επεισόδια στις θέσεις των επισήμων και αναρωτιέμαι πώς γίνανε επεισόδια στις θέσεις των επισήμων. Από τη στιγμή που οι πραγματικοί  επίσημοι από αυτό το ματς απουσίαζαν με εντολή του υπουργού Βασιλειάδη και για να γίνω πιο σαφής λέω το εξής; οι επίσημοι σε ένα ποδοσφαιρικό ματς είναι οι φίλαθλοι. Οι πραγματικοί φίλαθλοι αυτοί που γεμίζουν τα γήπεδα πληρώνοντας εισιτήριο, αυτοι που στηρίζουν τις ομάδες τους παντού και πάντα και με όποιες δήποτε καιρικές συνθήκες. Αυτοί λοιπόν οι πραγματικοί επίσημοι δεν είχανε την ευκαιρία με την πρόφαση ότι θα δημιουργήσουν επεισόδια να δουν τον προχθεσινό τελικό και τις αγαπημένες τους ομάδες, να σηκώνουν το κύπελλο Ελλάδος μετά από το ματς. Αυτοί που ήταν στο χώρο των δήθεν επισήμων ήταν κάτι κοπρίτες τζαμπατζήδες φίλοι του συστήματος και του υπουργού οι οποίοι είδαν το ματς με κάτι χαρτάκια τυπωμένα τα οποία λέγονται προσκλήσεις.

Και χωρίς να σεβαστούν τον Υπουργό που τους έδωσε το δικαίωμα να μπουν τσάμπα μέσα στο γήπεδο δημιούργησαν και επεισόδια. Καλά να πάθεις Κύριε Υπουργέ λέω εγώ διότι όταν διώχνεις από το γήπεδό τους πραγματικούς επισήμους, τους πραγματικούς αιμοδότες τους πραγματικούς φιλάθλους του αθλήματος και καλής τον οποιοδήποτε άσχετο που αν τον ρωτήσεις τι έχει μέσα η μπάλα μπορεί να σου πει ότι έχει πριονιδι, θα γευτείς αυτό που γεύτικες προχθές. Ενας άνθρωπος που δεν έχει πάει ποτέ του στο γήπεδο και πηγαίνει πρώτη φορά στη ζωή του και μάλιστα τσάμπα δεν ξέρει να σταθεί σε αυτό το χώρο και το πιθανότερο με την πραγματική αφορμή θα σου δημιουργήσει επεισόδια. Αυτός λοιπόν φταίει; Όχι εσύ φταις που τον βάζεις μέσα σε ένα χώρο που είναι παντελώς άγνωστος για αυτόν. Και όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα χώρο τεράστιο για πρώτη φορά πανικοβάλεσαι χάνεις την ισορροπία σου παρεκτρέπεσαι και εκτροχιαζεσαι. Είναι φυσιολογικά αυτά, για αυτό λοιπόν όταν παίρνονται τέτοιου είδους αποφάσεις θα πρέπει να εξεταζονται όλες οι παραμέτροι.

Δεν γίνεται μεσα σε ένα δευτερόλεπτο να λες ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος θα γίνει χωρίς κόσμο γιατί δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε τους φιλαθλους στην περίπτωση που θα δημιουργήσουν επεισόδια. Αυτές λοιπόν οι λογικές φτάσανε εδώ που φτάσανε το ποδόσφαιρο και το καταντησανε το τελευταίο στην Ευρώπη. Γιατί αν κοιτάξουμε και κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής χρονιάς τα εισιτήρια που κόβονται στα γήπεδα είναι πολύ λιγότερα και από αυτές τις χίλιες προσκλήσεις που έδωσες εσύ στους τζαμπατζήδες για τον τελικό.Λίγα είναι τα ματς και αυτά είναι μεταξύ των μεγάλων ομάδων που προσελκύουν κάποιες χιλιάδες κόσμου. Δεν γίνεται τα ποδοσφαιρικά ματς και δη οι τελικοί που είναι και μεγάλες γιορτές να διεξάγονται κατά το πως συμφέρει την εκάστοτε κυβέρνηση.Αυτό ειναι λάθος τραγικό το οποίο έχει και μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Εγώ δεν θυμάμαι προσωπικά σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης να διεξάγεται τελικος με τιμωρημένος φιλαθλους. Το να τιμωρεις τους φιλάθλους οι οποίοι πληρώνουν και κρατάνε όρθιες τις ομαδες είναι ανεπίτρεπτο και ακαταλαβίστικο. Αντί να έχει προνοήθει από χρόνια και να εχουν τιμωρηθεί οι ηθικοί αυτουργοί των επεισοδίων που δημιουργούνται από τους φιλάθλους εσύ τιμωρείς το ξαναλέω και πάλι τους πιο αθώους.Ποιος προτρέπει αυτους τους ανθρώπους που αγαπάνε πραγματικά το άθλημα στα επεισόδια τις περισσότερες φορές. Οι επαγγελματίες τα λαμόγια ποιοι είναι αυτοί όλοι τους ξέρουμε.Απο που να ξεκινησουμε και που να τελειωσουμε .Ολοι μεσα σε ενα γηπεδο ποδοσφαιρου κατα τη διαρκεια του ματς ειναι επαγγελματιες.Οι μόνοι πάντως που δεν φταίνε είναι οι φίλαθλοι γιατι οι φίλαθλοι απέναντι αυτό σε αυτό το άθλημα είναι η μόνοι ερασιτέχνες.

 

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: