Όταν εσύ σώπαινες… I El Comandante

Όταν κατά καιρους ακούγοντα διάφορα, για το κάθε ξέκωλο, που πήδαγε… φράχτες ολόκληρους από «παλούκια», για να καθιερωθεί ως «μοντέλα»… ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ!

Όταν ο κάθε ανώμαλος, γινόταν… διευθυντής θεάτρου, ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ!

Όταν ο κάθε τυχάρπαστος, κόλλαγε με μονωτική ταινία μιά μπανάνα στον τοίχο και το ονόμαζε «τέχνη» (γεγονός…), ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ!

Όταν οι οίκοι «μόδας», έντυναν με… σκουπιδοσακούλες (κυριολεκτικά…) την «Χ» διάσημη για να γίνει παράδειγμα για τις άλλες γυναίκες ή ασελγόντας στην ιερότητα του γυναικείου φύλλου, την κάνανε να μοιάζει με κοινή… στριπτιζού, ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ!

Ποτέ σου επίσης, δεν αναρωτήθηκες στα φωναχτά, γιατί στους μόδιστρους, όλως… τυχαίως αν δεν είναι κάποιος δεν είναι gay, δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Διότι πολύ απλά, για να μην σε κατηγορήσουν ως… ρατσιστή, ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ!

Όταν είναι έτοιμοι να μπαζώσουν τον τάφο του Θεμιστοκλή, να ξεπατώσουν τον Μαραθώνα δίπλα από τον τύμβο για να εγκαταστήσουν λαθρομετνάστες και σε κάθε ευκαιρία, τα προοδευτικά μυαλά της χώρας, χύνουν χολή για τους ήρωες που λευτέρωσαν τον τόπο, εσύ όλα αυτά τα χρόνια, αντί να ορθώσεις το ανάστημά σου, ΣΩΠΑΙΝΕΣ…

Όταν βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες από νεαρές τότε δημοσιογράφους, που ονειρεύονταν καριέρα στην τηλεόραση και τις ξαπλάρωνε ο κάθε μεγαλοδημοσιογράφος, για να τις… «βγάλει στο γυαλί»… ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ!

Όταν μιά ολόκληρη κοινωνία, ζητάει επί πίνακι το κεφάλι του κάθε ανώμαλου ηθοποιού, θιασάρχη (και επιτέλους βγάζει μετά από λήθαργο ετών, μιά σοβαρή αντίδραση), αλλά μέρος του κόσμου συμπαραστέκεται  και κάνει πορείες διαμαρτυρίας για τον Κουφοντίνα που «έφαγε λάχανο» τόσους αθώους ανθρώπους, εσύ τί κάνεις; ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ!

Όταν ουκ ολίγες wannabe… εθνικές σταρ, έδιναν το κορμί τους στον κάθε θιασάρχη, για να πάρουν τον ρόλο (γιατί δεν είναι καθόλου… σημερινό ούτε χθεσινό το φαινόμενο), ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ!

Όταν ο Γεωργίου, αποκαλούσε τον δεδηλωμένο gay (ΑΠΟΛΥΤΩΣ σεβαστή η φύση του) Πύριοχο, «Αγγελικούλα» και όλες οι τηλεοπτικές ΓΛΑΣΤΡΕΣ, πέσανε να τον φάνε… ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ! (ειλικρινώς, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί με την αναφορά σε μία αλήθεια, παραξεγήθηκε ο Άγγελος -και ο κάθε Άγγελος- για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, που είναι απολύτως σεβαστές…)

Όταν βγαίνει ο κάθε αραπάκος που καταδέχεται να αποκαλείται “50 Cents” και “Snoop Dog” και με ήχους ζούγκλας, ποιεί… μουσική, που σήμερα την θεωρούν «τραγούδι» και τέχνη και η ραπ και τα παρελκόμενα είδη, καλούν τους νέους να ενδώσουν στη χρήση ναρκωτικών, ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ!

Όταν ένα νεαρό παληκάρι πλήρωσε με τη ζωή του τα απάνθρωπα βίτσια μιας νεοφασιστικής εγκληματικής οργάνωσης, απέκτησες ξαφνικά φωνή και πήρες (ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ) το μέρος του. Γιατί η ανθρώπινη ζωή, ΔΕΝ είναι διαπραγματεύσιμη. Τα προηγούμενα χρόνια όμως, που ο συγκεκριμένος τραγουδιστής, με το παρατσούκλι “Killer” (φονιάς) παρακινούσε με τους στίχους του, να σκοτώνουμε τους φασίστες, εσύ υιοθετώντας την τακτική «δύο μέτρα, δύο σταθμά», ΣΩΠΑΙΝΕΣ! Συγκρίνονται μεταξύ τους μιά στυγνή εκτέλεση, με μία παρακίνηση και ηθική αυτουργία; Κατηγορηματικά, ΟΧΙ! Άν όμως είχες αντιδράσει όταν έπρεπε, ίσως το παληκάρι να ζούσε σήμερα…

Όταν ο Νίκος Γεωργιάδης, μέχρι πρόσφατα βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, ενεπλάκη σε σκάνδαλο παιδεραστίας και λόγω βουλευτικής ασυλίας, δεν ξανάκουσες το παραμικρό γι’ αυτόν, αντί να ζητάς το κεφάλι του (όπως ορθά κάνεις στην περίπτωση Λιγνάδη) ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ!

Όταν περπατάς όχι στις υποβαθμισμένες περιοχές, αλλά σε κεντρικές, πολυσύχναστες οδούς κι ο άλλος κάνει τη μαριχουάνα του δημόσια, σαν να μην τρέχει τίποτα κι εσένα και το πιτσιρίκι σου που το έχεις βγάλει βόλτα, σας χτυπάει το ντουμάνι του, αντί να αντιδράσεις, ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ… (όταν όμως το ίδιο σου το παιδί, θα κάνει αύριο-μεθαύριο το ίδιο, θα είναι αργά για να ακουστεί η όποια φωνή σου…).

Όταν φημολογείται ότι σχεδόν όλες οι δημοσιογράφοι top καναλιού, προκειμένου να γίνουν παρουσιάστριες, έπρεπε αναγκαστικά να περάσουν από το κρεβάτι που είχε ο καναλάρχης δίπλα από το γραφείο του… ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ!

Κάθε που πλημμυρίζουν οι δρόμοι της πρωτεύουσας, από εκδηλώσεις τύπου gay parade και στο όνομα μιάς επιβεβλημένης διαφορετικότητας, ο ανύποπτος γονιός και τα ανήλικα τέκνα του αναγκαστικά θα δούνε… πράματα και θάματα (ενώ αν εσύ βγείς ολόγυμνος στο δρόμο, θα σε στείλουν στη μπουζού με τη μία), ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΙΣ!

 

Όταν έχει ακουστεί, ότι διάφορες τραγουδιάρες διπλαρώνονταν με φθασμένες τραγουδίστριες για να τους ανοίξουν τις πόρτες οι δεύτερες… ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ!

Όταν όλα αυτά τα χρόνια, έφταναν στ’ αυτιά σου φήμες, ότι στα καμαρίνια πολλών γνωστών και φθασμένων ηθοποιών, έπεφταν στα… 4 οι νεαρές, για να πάρουν ένα ρολάκι, ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ!

Όταν ο καταστηματάρχης υπερασπιζόταν την ζωή του και την περιουσία του, απέναντι σε έναν ναρκομανή και τον σκότωνε αμυνόμενος της ζωής του κι όλη η… politically correct κοινωνία, έπαιρνε το μέρος του Ζακ και έτρεχε στα δικαστήρια τον επιχειρηματία γιατί υπερασπίστηκε τα αυτονόητα, ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ!

Όταν ηθοποιοί και τραγουδιστές με τη δική τους πορεία στο χώρο, όπως ο Αντώνης Καφετζόπουλος και ο Σταμάτης Γονίδης, τράβηξαν επάνω τους τη μήνη όλων των υπολοίπων και απορώντας σχετικά με τις καταγγελίες, αναρωτήθηκαν δημόσια «Γιατί τώρα;», ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ! (αυτοί δεν είχαν δικαίωμα να εκφράσουν τη δική τους διαφορετική γνώμη δηλαδή;)

Όταν ψυθιρίζεται ότι γνωστοί πολιτικοί πηδάγανε τις γραμματέες τους, για να τις μονιμοποιήσουν, ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ!

Όταν από όλες αυτές τις ηθοποιούς που όντας ενήλικες, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, ΚΑΜΙΑ τους, δεν βγαίνει να μας δώσει μιά πειστική απάντηση, ως πρός το γιατί ενέδωσαν στις επιθυμίες των καθαρμάτων-θυτών τους, ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ!

Όταν λοιπόν καραγκιοζάκο, ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ, ο κόσμος τριγύρω σου βιαζόταν παρά φύση, από τον κάθε ανώμαλο που σου τον επέβαλαν ως… φυσιολογικό και ένας τρόπος ζωής χιλλιάδων χρόνων γκρεμιζόταν συθέμελα, κατέρρεε! Κι όσο εσύ, θεωρούσες ότι οι κτύποι του ρολογιού, ήταν ένα απλό ξυπνητήρι κι έλεγες «Άσε με να καημένε να απολαύσω τον ύπνο (του δικαίου) μου», ο κάθε χτύπος του, σε έφερνε πιό κοντά στην έκρηξη, εκείνης της ωρολογιακής βόμβας που τώρα μυξοκλαίς σαν μωρή παρθένα, γιατί έσκασε στα χέρια σου και σε κομμάτιασε…
Αδυνατείς όμως να αντιληφθείς ότι εδώ και 3 σχεδόν δεκαετίες, έχεις ακρωτηριαστεί πνευματικά, από όλες αυτές τις αόριστες… «διαφορετικότητες» που σιωπηλά και αδιαμαρτύρητα, αποδεχόσουν.

Γιατί όταν ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ κι έλεγες «Άσε τον άλλον να βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα», με αντάλλαγμα την (επιφανειακή και προσωρινή) ησυχία σου, ο άλλος έπιανε το φίδι και στο πέρναγε θηλιά για να σε πνίξει, εσύ καμάρωνες σαν γύφτικο σκεπάρνι, λες και σου το περνάγαν περιδέραιο…
Όταν ΕΣΥ ΣΩΠΑΙΝΕΣ, ένας ολόκληρος κόσμος γαμιόταν ασύστολα γύρω σου κι εσύ σ’ αυτόν τον κόσμο, καλείσαι σήμερα να βγάλεις το παιδί σου. Έλα όμως που την ευθύνη που σου αναλογεί, αρνείσαι να την πάρεις κι ας είσαι εσύ ο φταίχτης, ο υπαίτιος και Ο ΜΟΝΟΣ υπεύθυνος.
Οπότε μην παραπονιέσαι!
Μην προσποιείσαι τον… έκπληκτο.
Μην… υποκρίνεσαι τον αιφνιδιασμένο.
Mπορεί να μην είσαι εσύ αυτός που έσπειρε τα όσα θερίζεις σήμερα, είσαι όμως αυτός που δεν ασχολήθηκε ποτέ του, με το να ξεριζώσει όλα αυτές τις παρασιτικές συμπεριφορές, που έφτασαν τη σήμερον ημέρα, να θεωρούνται… ρόδα και λέλουδα.
Φταίς-δεν φταίς, ένα είναι το σίγουρο, ότι δεν έκανες ΤΙΠΟΤΑ. Εσύ είπαμε: απλά… ΣΩΠΑΙΝΕΣ! Γι’ αυτό λοιπόν, τουμπέκα και λούσου τα, διότι πολύ απλά δεν σου πέφτει λόγος πια.

Διαβάστε Περισσότερα