Αρχική Παλέυοντας στην Λάσπη με τα Βουβάλια Ι Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Παλέυοντας στην Λάσπη με τα Βουβάλια Ι Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Είναι αλήθεια πως στη ζωή μου πολλές φορές οι λέξεις έπαιξαν σπουδαίο ρόλο. Με βοήθησαν στο να κάνω εύστοχες επιλογές τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Τις σεβόμουν και με σέβονταν. Τις σέβομαι και με σέβονται.

Πάντα προσπαθώ να τις αποκρυπτογραφώ. Να διαβάζω τα βαθύτερα νοήματα τους χωρίς να τις αφήνω να διαχέονται στην ατμόσφαιρα όπως ο καπνός του τσιγάρου.. Γι αυτό το λόγο άλλωστε ανέκαθεν ήμουν εθισμένος στο να τις αναλύω.
Όλα τα παραπάνω βέβαια μόνο τυγχαία δε τα γράφω . Ήμουν αυτήκοος μάρτυρας της συνέντευξης του Αχιλλέα Μπέου το μεσημέρι της Τρίτης σε κάποιο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.

Ο ποδοσφαιρικός παράγοντας του Ν Π Σ Βόλου και δήμαρχος της ομώνυμης πόλης άφησε σαφέστατα υπονοούμενα για ενδεχόμενη μελλοντική του συνεργασία , σε διοικητικό πόστο, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στο τέλος μάλιστα της συζήτησης έκανε μία ιστορική αναδρομή για το το πέρασμά του από την ομάδα του Πανιωνίου το 2001 , λέγοντας τα εξής:

Όταν είχα πάει στον Πανιώνιο αρχές του 2000, περίμενα, αξιολόγησα και τ’άλλαξα όλα, δεν υπήρχε τίποτα.Οι αρρωστημένες καταστάσεις δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Κάποιοι λειτουργούν έτσι Δεν το λέω για τον ΠΑΟΚ αυτό. Είναι Θεού δώρου να έχεις έναν μεγάλο χρηματοδότη και κάποια από τα στελέχη σου να κάνουν. … πλάκα. Είναι άδικο, έχουν πεταχτεί εκατομμύρια και κατά την απουσία της οικογένειας Σαββίδη η ομάδα λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο. Χρειάζονται συνεργάτες οι οποίοι να ξέρουν πώς ν’αντισταθούν.Οταν θα υπάρξει η κατάλληλη ομάδα για να τρέξει τον σύλλογο ΚΆΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΕΊΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΏΡΙΟ.

Κλείνοντας ο κύριος Μπέος τόνισε πως έχει ιδιαίτερες σχέσεις με το σύλλογο και πώς εύχεται να επιστρέψει στις επιτυχίες ο ΠΑΟΚ αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΈΣ ΠΑΡΕΜΒΆΣΕΙΣ.

Η αιτία όμως της σημερινής μου ανάρτησης δεν ήταν τα λεγόμενα του Δημάρχου του Βόλου πού αναπαρήχθησαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον ηλεκτρονικό τύπο αλλά αυτά τα οποία αποσιωπήθηκαν σχεδόν από παντού. Όσοι μάλιστα ήσασταν αυτήκοοι μάρτυρες της συγκεκριμένης συνέντευξης ενδεχομένως και να προσέξατε μία σημαντικότατη λεπτομέρεια που είπε σχετικά με τα στελέχη εκείνα τα οποία πρόκειται ν’απομακρυνθούν.

Είπε χαρακτηριστικά την εξής φράση:
ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΎΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΊΣΟΥΝ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ ΖΗΜΙΆ ΣΤΟ ΣΎΛΛΟΓΟ ΈΧΩ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΩ.

Και ρωτάω εγώ ο αφελής. Με ποιον τρόπο κάποιος που απομακρύνεται από μία εργασία και πιο συγκεκριμένα από μία ΠΑΕ όπως είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ,μπορεί να κάνει ζημιά στον πρώην εργοδότη του; Μήπως αυτός γνωρίζει ένοχα μυστικά του; Κι αν ναι τότε ποια είναι αυτά; Μήπως τελικά αυτό είναι και ο λόγος που πολλοί από εμας αναρωτιόμαστε. Γιατί δεν πάει μπροστά ο σύλλογος; Και για ποιον λόγο κάποιοι μένουν στο απυρόβλητο; Έχει όντως τον τρόπο ο Μπέος να τους αντιμετωπίσει σε περίπτωση που φανούν εκδικητικοί με το σύλλογο;

Ξέρετε πως όταν έχουμε να κάνουμε συζήτηση για την αγαπημένη μας ομάδα που για τους περισσότερους από εμάς είναι συγχρώνος και ιδέα,τότε εύλογα το μυαλό μας πηγαίνει σ’οτιδήποτε διαστροφικό και συνωμοσιολογικό. Υπάρχουν δεκάδες περιστατικά σε βάθος χρόνου που φανερώνουν ένα ΣΥΝΕΧΌΣΥΝΕΧΌΜΕΝΟ ΜΠΡΟΣ -ΠΙΣΩ του συλλόγου που ενώ αυτό δικαιολογούνταν όσο ο σύλλογος δεν είχε έναν ισχυρό επενδυτή ωστώσω με την παρουσία του πανίσχυρου οικονομικά Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τέτοιου είδους παλινδρομήσεις θεωρούνται ανεπίτρεπτες.

Για να μη χαθείτε στη μετάφραση προσπεράστε τον διακαή πόθο η την αποστροφή καποιων στην εμπλοκη του Μπέου στα διοικητικά του ΠΑΟΚ. Απλά εστιάστε την προσοχή σας στην παραπάνω φράση του και αναρωτηθείτε αν αυτή κρύβει ψήγματα αλήθειας . Εάν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε ο μεγαλομέτοχος πρέπει να λειτουργήσει σαν τον Μέγα Αλέξανδρο ο οποίος έλυσε το γόρδιο δεσμό με το σπαθί του, αγνοώντας τις όποιες συνέπειες.

Τώρα αν θέλετε τη δική μου γνώμη σχετικά με μία ενδεχόμενη εμπλοκή του Αχιλλέα Μπέου στα διοικητικά του ΠΑΟΚ,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε σέβομαι τη δική σας, αυτη είναι η εξής

 

ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΧΡΟΝΙΚΉ ΣΤΙΓΜΉ ,ΝΑΙ ΘΑΤΟΝ ΗΘΈΛΑ ΥΠΌ ΟΡΙΣΜΈΝΕΣΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ εξηγώντας παρακάτω τους λόγους.
Στα 8,5χρόνια παρουσίας του Ιβάν Σαββίδη στα κοινά του ΠΑΟΚ ειλικρινά κουράστηκα και απογοητεύτηκα με το όραμα της κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Ελληνική κοινωνία μέσω των πολιτικών του κοινοβουλίου αλλά και του θεσμού της Δικαιοσύνης,είναι βουτηγμένη στη λάσπη. Έκφραση αυτης είναι και το ποδόσφαιρο. Στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ ήταν βατράχι κι όταν μαλώναν τα βουβάλια (Ολυμπιακός Παναθηναϊκός ΑΕΚ) συνήθως την πλήρωνε αυτός μαζί με τα υπόλοιπα. Τώρα που ο ΠΑΟΚ έγινε ο ιδιος βουβάλι, με την έννοια ότι δυνάμωσε διοικητικά, πρέπει αναγκαστικά να μάθει να συμπεριφέρεται σαν το συγκεκριμένο παχύδερμο.

,Μόνο που υπάρχει μία διαφορά. Η αρένα στην οποία αυτό μαλώνει πολλές φορές είναι οι λάσπες και ο βούρκος Ο ΔΙΚΈΦΑΛΟΣ ποτέ στο παρελθόν του δεν ήταν συνηθισμένος να δίνει τέτοιου είδους μαχες σε περιβάλλον που θα λερώνονταν. Το έχουν αποδείξει εξάλλου τα 8,5 παρουσίας της οικογένειας Σαββίδη στην Ελλάδα όπως επίσης και το προφιλ των στελεχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και αυτό δεν είναι μομφή. Αντίθετα αποτελεί τιμή διότι η μετριοπάθεια και οι χαμηλοί τόνοι ανέκαθεν ήταν δείγματα πολιτισμού!

Από την άλλη ο Αχιλλέας είναι γνώστης αυτού του βιότοπου. Έχει στην αποθήκη του ψηλές γαλότσες μέχρι το γοφό , έτοιμος να τις φορέσει βγάζοντας τα σκαρπίνια (που για ν’ ακριβολογούμε δε φορούσε ποτέ του)προκειμένου να μπει στο βάλτο.

Προς ένδειξη σεβασμού προς τον αναγνώστη οφείλω να ομολογήσω πως δεν ανήκω πλεον στους ρομαντικούς που λένε μακριά ο ΠΑΟΚ από την πολιτική. Αντίθετα μάλιστα θα έλεγα ότι ο ΠΑΟΚ οφειλει να παράγει από μόνος του πολιτική και οι πολιτικοί υπάλληλοι του τόπου να τον ακολουθούν.

Οποιοσδήποτε πολιτικός αντίπαλος του Δικεφάλου του Βορρά όπως και του ιδιοκτήτη του θα πρέπει ,αφού πρώτα εντοπίζεται ,να πολεμάται σφόδρα. Δε νοείται φίλος του ΠΑΟΚ να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε πολιτικά σούργελα που ούτως ή άλλως είναι ελεγχόμενα από το εξωτερικό. Οι εποχές του ρομαντισμού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί πλέον.

Με τον συγκεκριμένο διώκτη σου σ’ όλα τα επίπεδα οφείλεις να είσαι σε μια διαρκή επαγρύπνηση τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, γνωρίζοντας παράλληλα ότι

Α Ο ΕΧΘΡΌΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΎ ΣΟΥ ΕΊΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΊΛΟΣ ΣΟΥ.
Β ΕΝΊΟΤΕ ΣΤΗ ΜΆΧΗ ΣΥΜΜΑΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΆΒΟΛΟ. Αρκεί αυτός να μην ξέρει ένοχα μυστικά σου και σε κρατάει στο χέρι μελλοντικά

 

Το κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: