Αρχική ΠΑΟΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ” Η παλιοσειρά” καί ο ” νεοσύλλεκτος”. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

ΠΑΟΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ” Η παλιοσειρά” καί ο ” νεοσύλλεκτος”. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Διαβάζω εφημερίδες και site, ακούω εκπομπές, και το τι μαλακίες λέγονται και γράφονται για το “περασμένο” ντέρμπι της Τούμπας δεν περιγράφονται. Δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός λέει, αλλά έχασε ο ΠΑΟΚ. Πιάστηκε κορόιδο ο Φερέιρα, πιο μάγκας ο Μάρτινς στο συγκεκριμένο ματς, και του πήρε το “παπιγιόν”, μαζί και το παιχνίδι. Όλα τα παραπάνω είναι ερασιτεχνικές κρίσεις των φιλάθλων. Μπορεί σε κάποιο βαθμό να ισχύουνε, αλλά δεν είναι αυτά που κρίνανε αυτό ειδικά το παιχνίδι. Το προχθεσινό ματς ήταν ένα ειδικό ματς, ένα ματς δίχως αύριο, ένας τελικός. Ηταν το ματς που θα έκρινε τον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΉ.

Για να μπορέσεις να διαχειριστείς τέτοιας βαρύτητας παιχνίδια, κάνοντας ασκήσεις ακριβείας στην κόψη του ξυραφιού χωρίς να κοπείς, πρέπει να είσαι εξειδικευμένος, να είσαι έμπειρος, και κυρίως ψύχραιμος. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τίποτα από όλα αυτά, ούτε την εξειδίκευση, ούτε την εμπειρία, ούτε καν την ψυχραιμία, για τον απλούστατο λόγο ότι σε όλη του τη ποδοσφαιρική ιστορία σαν οργανισμός, δεν χρειάστηκε να παίξει ποτέ ματς για τον τίτλο, ματς χωρίς αύριο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο “πρωτάρης”. Και αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό.

Παίκτες με περισσότερους από 110 σφυγμούς το λεπτό να πελαγοδρομου’νε μέσα στο γήπεδο, χωρίς να ξέρουνε πού βρίσκονται και πού πάνε. Ακριβώς ίδια εικόνα και στον πάγκο, ίδια και στην εξέδρα.Με αυτές λοιπόν τις προδιαγραφές, και έχοντας απέναντί σου τον Ολυμπιακό ο οποίος σε τέτοιου είδους ματς είναι “μέτρ”το παίρνει χαμπάρι αμέσως και αρχίζει και σε γλεντάει. Και αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό. Η ομάδα του Πειραιά ήταν αυτή που έιχε και την εξειδίκευση, και την εμπειρία, και την ψυχραιμία, να διαχειριστεί τέτοιας βαρύτητας ματς, κάνοντας ασκήσεις ακριβείας στην κόψη του ξυραφιού χωρίς να κοπεί, και δεν κόπηκε.

Ο Ολυμπιακός στην ποδοσφαιρική του διαδρομή σαν οργανισμός, έχει ξαναδώσει τέτοιου είδους ματς άπειρα, και ακόμη πιο κρίσιμα. Μέσα από την πράξη λοιπόν απέκτησε όλες τις παραπάνω προδιαγραφές, για αυτό απέναντι στον “πρωτάρη” ΠΑΟΚ ήταν ο έμπειρος “διαχειριστής”. Θα ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι το διαφορετικό, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα, ακατόρθωτο θα έλεγα.Οταν στην “χορτάρινη πίστα”, συναντιέται ο “πρωτάρης” με τον “διαχειριστή”, συνήθως στο καναβάτσο πέφτει ο “πρωτάρης”. Αυτό ακριβώς επαληθεύτηκε και προχθές στο ντέρμπι της Τούμπας. Ποιο; Για να μάθεις πρέπει να πάθεις. Το μεγάλο κέρδος για τον ΠΑΟΚ, παρά την ήττα, είναι η απόκτηση εμπειρίας στη διαχείριση κρίσης. Πάρα πολύ σημαντικό κέρδος αυτό. Θα φανεί αμέσως μετά τα “play off”.

Θα δείτε ότι θα παρθούνε μεγάλες αποφάσεις σε αυτή την ομάδα, άκρως ωφέλιμες για τη μετέπειτα πορεία της και κυρίως για το καινούργιο πρωτάθλημα. Πάντα μετά από μεγάλους σεισμούς γίνονται και οι μεγάλες ανοικοδομι’σεις. Το μεγάλο κακό σε αυτή την πράγματι μεγάλη ομάδα της Βορείου Ελλάδος το κάνουνε οι δημοσιογράφοι. Εκεί πρέπει να εστιάσει η διοίκηση πολύ δυνατά και να βρει μία λύση. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα λέγανε και τι δε λέγανε τα Μ.Μ.Ε. της Θεσσαλονίκης. Είμαστε ομαδάρα, ο ΠΑΟΚ δεν παίζεται, Ολυμπιακός είναι της πλάκας, το “σκατό”τους έφτασε στην κάλτσα, κι άλλες τέτοιες αμέτρητες μαλακίες.

Το μόνο που καταφέρνουνε με αυτές τις πρακτικές, είναι να προκαλούνε αυθυποβολή στην ομάδα και στους φιλάθλους, και όταν έρχεται η στιγμή της προσγείωσης στην πραγματικότητα, οι φίλαθλοι και η ομάδα μένουν με το στόμα ανοιχτό, αλλά τα λαμόγια της δημοσιογραφίας το μεροκάματο το έχουνε παντελονια’σει. Τελειώνοντας αυτό το άρθρο, θα ξαναπώ άλλη μία φορά ότι το ποδόσφαιρο βασίζεται στην ανατροπή και όχι στο απόλυτο.Εχει το δικό του Θεό, αλλάζουν τα πάντα στο δευτερόλεπτο. Για αυτό μάγκες μη μασάτε. Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε. Μπορεί και να αρχίζει τώρα. Όλα θα κριθούνε στα 10 τελευταία ματς των play off.

Εκεί θα αναδειχθει’ ο πρωταθλητής. Στην Τούμπα προχθές αναδείχθηκε ο “διαχειριστής” από τη μία και ο “πρωτάρης “από την άλλη. Και οι δύο ομάδες μετά το ματς ήταν κερδισμένες. Ο Ολυμπιακός σαν νικητής πήρε τους τρεις βαθμούς, και ο ΠΑΟΚ σαν χαμένος πήρε την εμπειρία της προετοιμασίας, για τους τρεις βαθμούς στο επόμενο της ίδιας βαρύτητας ματς πού θα βρεθεί στο πρόγραμμα του. Το ποδόσφαιρο παρότι είναι η μεγάλη μας αγάπη, θα πρέπει να είναι μία δευτερεύουσα ενασχόληση μας. Προτεραιότητα πρέπει πάντα να έχουνε σοβαρότερα ζητήματα που ρυθμίζουν τις τύχες της ζωής μας.

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: