Αρχική “Παζάρι με τον Διάβολο”. Το κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

“Παζάρι με τον Διάβολο”. Το κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Όταν ξεκίνησα να ξεδιπλώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί, έπρεπε να βρω ένα ψευδώνυμο.  Επειδή, όπως έλεγε και ο Χατζιδάκις, στην Ελλάδα για να κάνεις γκελ στο πλήθος, πρέπει να είσαι ή αριστερός η gay. Το δεύτερο, καθαρά θέμα γούστου, το αποκλείω με τη μία. Για το πρώτο ίσως το συζητούσα.

Θα μπορούσα για παράδειγμα να λέγομαι αριστερό χέρι, αριστερή μασχάλη, αριστερός όρχεις, ή αριστερό μπακ. Όμως δεν μου έβγαινε ρε παιδιά. Θα ήταν σαν να δούλευα τους αναγνώστες μου. Να σας εξηγήσω γιατί.

Καταρχάς είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ. Κατά δεύτερο λόγο μου είναι ιδιαίτερα αγαπητός σαν ΧΑΡΑΚΤΉΡΑΣ ο καπιταλιστής κύριος Σαββίδης. Οπότε η κρίση μου θα ήταν πέρα για πέρα υποκειμενική και θα ήταν ιεροσυλία για την αριστερά να έκανα χρήση του όρου της. Αυτά τα λίγα για εισαγωγή και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Πάμε τώρα σε ότι μας επιτάσσει η επικαιρότητα.

Τις ημέρες αυτές, ασχολούμαστε όλοι με μία μπάλα είδησης που έχει πετάξει ένας ΓΚΟΤΖΊΛΑ από την κορυφή του Ολύμπου. Όλοι οι δημοσιογράφοι την κυνηγάνε στην κατηφόρα, ελπίζοντας να την πιάσουν. Ψάχνουν να βρουν ένα ξενοδοχείο ή κάποιο βοηθητικό γήπεδο που αγόρασε ένας ανιψιός και καλά κάνουν.

Να είστε σίγουροι πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ θέλει να λάμψει η αλήθεια κι όσο αφορά την τροπολογία περί μη υποβιβασμού είναι κάθετα αντίθετος σε αυτή.
Εάν κάναμε ανθρωπογεωγραφία, θα σας έλεγα ότι ο παοκτσής είναι ΥΠΕΡΉΦΑΝΟΣ και καλοπροαίρετος. Προς θεού δεν λέω ότι δεν έχει κουσούρια.
Φυσικά μιλάω για την πλατιά μάζα και όχι για τις εξαιρέσεις. Σίγουρα όμως δεν είναι ραδιούργος, ούτε κακόψυχος. Σας το υπογράφω.

Μία εξέχουσα όμως σημερινή είδηση είναι η μη παρουσία του κυρίου Σαμαρά στη χθεσινή ψηφοφορία, καθώς επίσης και η απαξιωτική του δήλωση μέσω ΚΎΚΛΩΝ. Να θυμίσω ακόμα πως σήμερα πραγματοποιείται μία δίκη της οποίας ένας εκ των κατηγορουμένων είναι και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πειραιά. Ενορχηστρωτής αυτής της δίκης πριν από χρόνια ήταν ο κύριος Αντώνης Σαμαράς.

Αυτό ήταν και το σπίρτο που προκάλεσε τότε την έκρηξη στις σχέσεις των δύο αντρών, στρώνοντας συγχρόνως το χαλί στον ερχομό του Αλέξη Τσίπρα.
Θυμάστε όλοι πως εξαιτίας αυτού του γεγονότος κατέβασε ο κύριος πρόεδρος του Ολυμπιακού, δικό του υποψήφιο στον δήμο Πειραιά. Εξοστρακίστηκε έτσι ο κύριος Μιχαλολιάκος ο οποίος ήταν επίσημος υποψήφιος της τότε Νέας Δημοκρατίας.

Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό τόσο της Αμερικής όσο και της Γερμανίας για τον κύριο Μαρινάκη. Αυτά για το τότε. Πάμε τώρα στο σήμερα.

Τη στιγμή αυτή που μιλάμε υπάρχει σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Η Σαμαρική πλευρά βρίσκεται σε απόσταση από τον πρωθυπουργό, ενώ αντίθετα η καραμανλίκη πτέρυγα τελευταίως συνεργάζεται καλύτερα μαζί του. Επίσης οι σχέσεις Σαμαρά με τον κύριο Μαρινάκη έχουν αποκατασταθεί πλήρως και οι πιστοί οπαδοί του θα τον ακολουθήσουν κατά πόδας.

Θυμηθείτε επίσης στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας ο κύριος Μητσοτάκης ήταν αουτσάιντερ. Δε στηρίχτηκε από τους συγγενείς του, ούτε από τους εφοπλιστές. Κοινώς δεν ήταν γκανιάν και αυτό προς τιμήν του.

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε πώς τα γλωσσόφιλα των πολιτικών με τους επιχειρηματίες είναι διαχρονικά, έχουν βαθιές ρίζες σε σημείο στραγγαλισμού.
Μιλώντας μεταφορικά θα έλεγα πως μου θυμίζουν το διάλογο που κάνει ο ΔΙΆΒΟΛΟΣ όταν διαπραγματεύεται με κάποιον. Στη διαπραγμάτευση αυτή ο διάβολος σου δίνει τα πάντα.

Σαν αντιστάθμισμα σου παίρνει τα ΚΆΚΑΛΑ και τα κρατάει σπίτι του. Όποτε θέλει τα ζουλάει και εσύ χορεύεις στους ρυθμούς του. Όταν πλέον δεν έχεις να του δώσεις τίποτα, σου παίρνει την ψυχή ανοίγοντας σε τις πύλες της Βαβυλώνας. Εσείς που είστε κινηματογραφόφιλοι δείτε παρακάτω το trailer της ταινίας Ο ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΌΛΟΥ.

Και στη συνέχεια δώστε γκάζια στο τραγούδι:

D. Devils-Dance with the Devil- the 6th gate. Τα λέγαμε κιόλας.

Το κλεμμένο smart της Σαλονίκης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: