Αρχική Πρώτα συννεφιάζει ό ουρανός καί μετά έρχεται η καταιγίδα!! Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Πρώτα συννεφιάζει ό ουρανός καί μετά έρχεται η καταιγίδα!! Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Αποδεικνύεται τελικά ότι το μικρόβιο του κορωνο’ι’ού άλλαξε τη φορά της γης, και τα μικρά και αδύναμα κράτη καταστράφηκαν οικονομικά και σβήνουνε από το χάρτη. Σε αυτή την κατηγορία μάλλον ανήκει και η πατρίδα μας στην οποία τις βαρύτατες παρενέργειες του κορονοϊόυ θα τις νιώσουμε από το φθινόπωρο και εντεύθεν.

Ήδη οι πολιτικοί “ντελάληδες”του Μητσοτάκη έχουνε πάρει σβάρνα τα κανάλια και υπόσχονται χρηματικά συσσίτια στους οικονομικά ασθενέστερους. Αυτού του είδους όμως τα “σοβατίσματα” το μόνο που καταφέρνουνε είναι να μεταφέρουνε τις ουρές από τις ενορίες στις τράπεζες. Ήδη οι εντατικές στον ΟΑΕΔ έχουν μπουκώσει,και η ροή στις καταχωρήσεις των εγγεγραμμένων ανέργων εξελίσσεται σε τσουνάμι.

Το παραμύθι ότι σιγά-σιγά επανερχόμεθα στην κανονικότητα δεν μπορεί να φαγωθεί αμάσητο. Όλοι μας βλέπουμε γύρω μας επιχειρηματίες στα πρόθυρα του επαγγελματικού θανάτου επειδή δεν πρόκειται να ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Άνεργοι στο όριο της κοινωνικής απαξίωσης, κι αμέτρητοι απελπισμένοι στα πρόθυρα της ψυχωσικής συνδρομη’ς. Το άλλοθι ότι και η Αμερική έχει 32 εκατομμύρια ανέργους δεν οδηγεί πουθενά.

Η Αμερική είναι υπερδύναμη και εχει καταφέρει τα πάντα στη γη να τιμαριθμοποιούνται γύρω απο το δολλάριο. Αυτή η χώρα δεν πεθαίνει ποτέ, ανά πάσα στιγμή μπορεί να κόψει όσα δισεκατομμύρια απο το εθνικό της νόμισμα “γουστάρει”και να τα διανείμει στους αναξιοπαθούντες και στην αγορά παίρνοντας τα “γρανάζια” μπροστά στο φτερό και όλα έρχονται στο “Prima Vista”.

Όλοι οι υπόλοιποι έχουν τεράστιο πρόβλημα,ακόμη και αυτοί που έχουν δικό τους νόμισμα αν επιχειρήσουνε να κάνουνε το ίδιο, δηλαδή να κοψουνε ανεξέλεγκτα χρήμα οι κίνδυνοι από τον πληθωρισμό είναι μεγαλύτεροι από την πανδημία. Και εφόσον όλοι εμείς οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που κάνει η Αμερική αναγκαστικά η λύση είναι μία και υποχρεωτική.Ποια; Η περικοπή των μισθών και των συντάξεων, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο.

‘Ηδη αρχίσανε τα κυβερνητικά κλιμάκια και κάνουν πρόβες επί του πρακτέου δίνοντας κάποια 800αρια τα οποία στην ουσία είναι 533 ευρώ που λαμβάνονται απο’ τους πολίτες με υπογραφή,συμφωνώντας ότι μπορούνε να ζήσουνε με αυτά τα χρήματα για ένα μήνα.Και κάποια στιγμή “βραδιάτικα”θα ψηφιστεί ο νόμος που θα ρίχνει το μπαλντα’ στους μισθούς και τις συντάξεις, για να πε’σουμε στο νήμα μαζί με τη Βουλγαρία,τη Ρουμανία,και όλες τις άλλες βαλκανικές χώρες.

Και αυτό είναι το δίκιο θα σου πούνε, διότι δεν μπορεί να δανειζόμαστε από χώρες που οι μισθοί και οι συντάξεις κυμαίνονται στα μισά του επιπέδου τον δικω’ν μας μισθών και συντάξεων. Η μόνιμη παραμυθένια συνταγή δηλαδή. Το μπατηριλίκη και η ανεργία είναι πλέον το μεγάλο και άλυτο πρόβλημα της χώρας.Και ενώ προεκλογικά δεσμεύονται για αύξηση των μισθών και των συντάξεων, μετεκλογικά τα περνάνε από την πριονοκορδέλα.

Η σταδιακή επαναφορά της καθημερινότητας στην προ’κορονο’ι’ου εποχή θα αποκαλύψει και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των εργαζομένων.Η κυβέρνηση ψάχνει έναν “Τσιόδρα”για επιστημονικά παραμυθιάσματα του κόσμου σε ότι αφορά την οικονομία, ενώ η αντιπολίτευση αναζητεί διέξοδο από τη δημοσκοπική αφάνεια της πανδημίας.

Η ύφεση είναι παρούσα και σταδιακά όλο και περισσότερο θα φαίνονται οι επιπτώσεις,με πρώτη και χειρότερη την διόγκωση της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι του οποίου πλήρωσαν τα δεινά της οικονομικής κρίσης και σήμερα καλούνται να πληρώσουν και τα χρέη του Υγειονομικού στραπάτσου. Οι εργαζόμενοι καλούνται ηρωικά να επιβιώσουνε και τα κόμματα να οργανωθούνε εναγωνίως για την επόμενη μάχη.

Εκλογές πριν την ύφεση, γιατί αν κάνουμε το λάθος και τις κάνουνε μετά την ύφεση δεν πρόκειται κανένας από αυτούς που ηγήθηκαν της πανδημίας να βρει’ ούτε την ψήφο της μάναςτου.

Υ.Γ. Στο site, μας κάνει την τιμή και αρθρογραφεί ο Μέγας Τραπεζικός, διαβάζοντας τον μόνο κέρδος έχουμε. Σας τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

 

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: