Αρχική “Πρωτοπαλίκαρα” και “Παλικάρια”, γίνανε μαλλιά κουβάρια. Β Ιγνατίου

“Πρωτοπαλίκαρα” και “Παλικάρια”, γίνανε μαλλιά κουβάρια. Β Ιγνατίου

Πριν από χρόνια σε μία συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών, προβλέπονταν από το πρωτόκολλο να παραστούν με τις συζύγους τους,ετσι και έγινε. Βλέποντας τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου να έχει στο πλευρό του για σύζυγό του ένα παλικάρι μέχρι εκεί πάνω και να τον συστήνει στις γυναίκες των υπολοίπων ηγετών σαν να μη συμβαίνει τίποτα, αεράτα και ψύχραιμα εμεινα με το στόμα ανοιχτό, προς στιγμήν σοκαρίστηκα.

Αντικρίζοντας αυτή τη σκηνή, και το περιστατικό να θεωρείται εντελώς φυσιολογικό ένιωσα ότι βρίσκομαι κοινωνικά πίσω από τα βουνά μαζί με τις αρκούδες και τους λύκους, και μάλλον έτσι πρέπει να ήτανε. . Προχθές όμως που διάβασα τη συνέντευξη του κυρίου Αλέξη Πατέλη, επικεφαλής του γραφείου Οικονομικών του Πρωθυπουργού μας,άρχησα να το επεξεργάζομαι το γεγονός και να το ψιλοεμπεδώνω.

Ο Πρωθυπουργός λέει ο κύριος Πατέλης γνώρισε από καιρό τον σύζυγό μου, δηλώνοντας ευθέως την ομοφυλοφιλία του, στη εφημερίδα Καθημερινή. Ουδέποτε έχει ξαναϋπάρξει στο Ελληνικό κοινοβούλιο παρόμοιο περιστατικό. Δηλαδή στο δρόμο που χάραξε ο Φώτης με τον “τούρτα” από ότι φαίνεται σε λίγο καιρό θα έχουμε μεγάλο μποτιλιάρισμα. Γνώριζα ότι στο κοινοβούλιο υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν αδυναμία στη’ μύτη τού “ξιφία” αλλά με τη μέθοδο της “αρπαχτής”.

Με τη μέθοδο του “ζευγαριού” για να με ειλικρινής πρώτη φορά το ακούω. Αμέσως προσγειώθηκα, κατάπια την πραγματικότητα και πέταξα από πάνω μου τον τίτλο του οπισθοδρομικου’. Ο κύριος Πατέλης έχει σπουδάσει οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον όπου έχει κάνει και τη διατριβή του.Το βιογραφικό του είναι βαρύ και ασήκωτο.

Το γεγονός ότι έχει αδυναμία στην “προεξοχή” και όχι στον “αχινό” αυτό είναι δικαίωμά του, και αποκλειστικά δικό του θέμα. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς τους πολίτες είναι να είναι αποδοτικός και χρήσιμος στην νευραλγική πολιτική του θέση, και όχι στο άπλωμα της μπουγάδας. Πάντως είναι γεγονός ότι η’ Ελληνική πραγματικότητα τέτοιου είδους περιστατικά δεν τα αποδέχεται με χαμόγελο.

Κακώς.!! Όταν βρισκόμαστε στην εποχή της απίστευτης ταχύτητας με τη μέθοδο της αφής, δεν είναι δυνατόν να μας προκαλούν αρνητική εντύπωση τέτοιου είδους γεγονότα . Τα πάντα πλέον στον πλανήτη έχουνε αλλάξει.Ακόμα και η φύση προσφέρει τις δικές τις νοστιμιές. Άλλοι γουστάρουνε να μασουλάνε το “χαβιάρι” και άλλοι να χαϊδεύουν το “λεβιέ”.

Εύχομαι στον κύριο Πατέλη οικογενειακή ευτυχία και γαλήνη. Και με πολύ μεγάλη χαρά “Παν Ποθητόν”!!!!!!!!

 

 Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: