Αρχική Προβλέψιμες καταστάσεις…….. No Diggity

Προβλέψιμες καταστάσεις…….. No Diggity

Επί μέρες και εβδομάδες παρακολουθώ στα κανάλια αναλύσεις επί αναλύσεων για την προκλητικότητα της Τουρκίας και του Ερντογάν, Απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι δημοσιογράφοι δε, πολλές φορές είναι “έκπληκτοι” με το θράσος του και οι πολιτικοί επίσης εκτός από έκπληκτοι  είναι και “αγανακτισμένοι”. Αγανακτισμένοι που αρχίζουν να ξεσπαθώνουνε  με θαρρετά λογύδρια που απέχουν βέβαια από την πραγματικότητα και πού στοχεύουν αποκλειστικά στο χάιδεμα των αυτιών των τηλεθεατών και στον εφησυχασμό τους.

Καθησυχάζουν τον κόσμο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διότι ζητούν και παίρνουν την ΣΤΗΡΙΞΗ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ των εταίρων της Ε.Ε !!!! Και ρωτάω εγώ τώρα με την αλληλεγγύη λύνεται το πρόβλημα?? Πιστεύεται ότι θα  σταματήσει ο Ερντογάν τις διεκδικήσεις, επειδή οι Εταίροι μας, μας συμπονούν και μας χτυπούν συγκαταβατικά στην πλάτη?? θα σταματήσει να ζητάει το ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ, τα νησιά, τα πετρέλαια, επειδή οι Ευρωπαίοι του “έστειλαν μήνυμα” ότι παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, τους διεθνείς νόμους και συμβάσεις??


Ενώ ταυτόχρονα του κλείνουν το μάτι λέγοντας επανειλημμένως πόσο σημαντικός εταίρος είναι στο ΝΑΤΟ, πόσο αναγκαίος και απαραίτητος πουλώντας του συγχρόνως όπλα και εξοπλισμό?? Το αποκορύφωμα μάλιστα είναι ο χαρακτηρισμός που του έδωσαν οι Εταίροι στη σύνοδο κορυφής, και αναπαρήγαγαν τα κανάλια και ο τύπος ότι ο Ερντογάν είναι ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ….. Στέλνοντας έτσι και σε εμάς ένα μήνυμα ότι αν σε αυτήν την “Ευρωπαϊκή οικογένεια” υπάρχει ένα “άτακτο παιδί” που το “μαλώνει” η μαμά Ευρώπη αλλά ο μπαμπάς ΝΑΤΟ το χρειάζεται και που και που κάνει λίγο ως πολύ τα στραβά μάτια.

Είναι όμως πραγματικά “απρόβλεπτος”  ο  Ερντογάν, τόσο ώστε να εκπλήσσονται όλοι τόσο οι μέσα όσο και οι έξω?? Αλήθεια εξεπλάγην κανείς από σας?? Φαντάζομαι πως όχι.

Γιατί λοιπόν μόνο οι πολιτικοί εγχώριοι και μη τον βρίσκουν απρόβλεπτο?? Έχουν έλλειψη διορατικότητας, έλλειψη πολιτικής κρίσης, δηλώνουν αδυναμία βούλησης και διαχείρισης, η πρόκειται για αδιαφορία και πρόβλεψη?? Τελικά μήπως όλα είναι ηθελημένα και μεθοδευμένα?? Ας γυρίσουμε λοιπόν το χρόνο, και ας θυμηθούμε κάποια γεγονότα, που ίσως μας αναδεικνύουν το γεγονός ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα έχουν μία συνέχεια.


Το 1974 οι Τούρκοι εισβάλλουν στην Κύπρο. Το 1976 το ΧΟΡΑ βγήκε στο Αιγαίο για σεισμολογικές έρευνες με στόχο τα πετρέλαια του Αιγαίου και το ενδεχόμενο της εκμετάλλευσης τους. Από τότε οι Τούρκοι μας χτυπούσαν το καμπανάκι ότι είναι και αυτοί εδώ (τότε άλλωστε ειπώθηκε και το περίφημο “βυθίσατε το ΧΟΡΑ”).

Το 1987 το ΣΙΣΜΙΚ πέρασε τα Δαρδανέλλια και βγήκε στο Αιγαίο με πρόσχημα ότι κάνει έρευνες για πετρέλαιο και την υφαλοκρηπίδα, παραβιάζοντας την Ελληνική κυριαρχία. Ξεκάθαρα τότε η κυβέρνηση κινητοποίησε την πολεμική μηχανή, οι ΗΠΑ πήραν το μέρος των Τούρκων αλλά επειδή “προέβλεψαν” ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της αποσοβήθηκε ο κίνδυνος του πολέμου.

Το 1996 έχουμε την κρίση των Ιμίων όπου γίνεται πλέον ένοπλη η αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας. Το αποτέλεσμα αυτής της κρίσης ήταν να γκριζάρει η περιοχή, να παγιωθούν οι “απαιτήσεις” και τα “δικαιώματα” της Τουρκίας πάνω στις γκρίζες ζώνες που ζητούν οι Γκρίζοι Λύκοι…..

Ο μεγάλος κερδισμένος??? Οι ΗΠΑ….


Το 1999 μετά από το σεισμό σε Τουρκία και Ελλάδα, και μετά από πρωτοβουλίες της Αθήνας και όχι της Άγκυρας, για εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ήρθε και το ζεϊμπέκικο του τότε υπουργού εξωτερικών Γ. Παπανδρέου,  που προωθούσε παράλληλα το σχέδιο ΑΝΑΝ, που ήταν υπέρ της συνεργασίας και όχι του διχασμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά συγχρόνως έφερνε τρομερά προβλήματα στη σχέση Ελλάδας και Κύπρου!!!!!

Τότε είχε κάνει  και την υπέροχη δήλωση: << Ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι  και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής εισβολής κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας>>.

Το 2004 ο Κ.Καραμανλής γίνεται μάρτυρας στο γάμο της κόρης του Ερντογάν. ο Ερντογάν χαρακτήρισε το γάμο ως “συνάντηση των πολιτισμών” επειδή είχε ως μάρτυρες δύο χριστιανούς και δύο μουσουλμάνους. Βέβαια όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν συνεχείς παραβιάσεις και προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα ακάθεκτες και αυξανόμενες. Και μετά βέβαια από όλα αυτά το 2009 εκλέξαμε πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου με το περίφημο “λεφτά υπάρχουν”.

Στη συνέχεια το 2010 μπήκαμε στο μνημόνιο, μετά από χρόνια συνεχούς δανεισμού, ρεμούλας, λαδώματος, και αποδόμηση της Ελληνικής παραγωγικής δραστηριότητας κατόπιν οδηγιών-εντολών από την Ε.Ε

Έτσι λοιπόν με την ευγενική χορηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γερμανίας και των εταίρων, ξεκίνησε η αποσύνθεση των Ενόπλων δυνάμεων εις το όνομα της οικονομίας, του χρέους και των πλεονασμάτων.


Εκλεισαν στρατόπεδα, σταμάτησαν οι εξοπλισμοί, γενικώς ήρθε η αποδιοργάνωση των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων με την έννοια της διακοπής της συνοχής τους και της αρμονικής λειτουργίας τους.

Το 2011 και μετά η πληγείσα μάλιστα τηλεόραση από την Ελληνική κρίση, συνειδητοποίησε ότι αγοράζοντας σίριαλ από την Τουρκία ήταν μία φθηνότερη λύση από την ιδιωτική παραγωγή. έτσι ξεκίνησε ένας καταιγισμός από τουρκικά σήριαλ στην “Ελληνική Τηλεόραση”, μέσα στα ελληνικά σπίτια και μία προπαγάνδα από τα κανάλια για τους ωραίους Τούρκους, για τις σχέσεις τους με Ελληνίδες, μία προβολή και μία πλύση εγκεφάλου (Κισμέτ, Εζέλ, Σουλεϊμάν), ενώ συγχρόνως αρχίζουν οι μεταναστευτικές ροές, φτάνοντας στη δήλωση που έκανε ευθαρσώς ο Ερντογάν το 2018, Καζάν – Καζάν δηλαδή μισά – μισά, λέγοντας πως <<Στην Κύπρο και το Αιγαίο δεν μπορεί να γίνει βήμα χωρίς την Τουρκία. Όπως σε κάθε ζήτημα έτσι και στο Αιγαίο και στην Κύπρο η “προτίμηση” μας είναι το Καζάν – Καζάν. όσοι οδηγούν το ζήτημα σε σύγκρουση ή σε κρίση θα λογοδοτήσουν πρώτα στο λαό τους>>.

Δηλαδή μας λέει με απλά λόγια ότι αν δεν κάνουμε αυτό που προτιμάει, εμείς θα φταίμε αν θα γίνει πόλεμος διότι εμείς θα κάνουμε πόλεμο, όχι αυτός…… Και ποιος είναι ο Ερντογάν και η Τουρκία, που έχει προτιμήσεις και δικαιώματα στο Αιγαίο και την Κύπρο?? Από πού προέρχονται οι Τούρκοι?? Ποια είναι η πατρίδα τους?? Που έχουν απαιτήσεις και διεκδικούν τη γαλάζια τους πατρίδα??

Από όσο γνωρίζω πατρίδα των Τούρκων είναι η Μογγολία (για αυτό και παλαιότερα τους λέγαμε τουρκομόγγολους) και μάλιστα νοτιοδυτικά της Μογγολίας, εκεί που είναι σήμερα η επαρχία ΞΙ ΓΙΑΝΓΚ πού ανήκει στην Κίνα σήμερα. Εκεί ζούσαν και ζουν οι Ουιγούροι (Γιουγκούρ) Τούρκοι που είναι μουσουλμάνοι και κατηγορούνται από τους Κινέζους για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αλλωστε και πριν μερικά χρόνια τους είχε υπερασπιστεί ως προγόνους του, απέναντι στον κινέζο Πρόεδρο ο Ερντογάν. Από τη Μογγολία λοιπόν έφτασε στο Αιγαίο, και έχει και αξιώσεις και θέλει να το διευθετήσουμε, μοιράζοντας και διαιρώντας…..

Άξιος απόγονος του Τζέκινς Χαν του Ταμερλάνου και του Σουλεϊμάν….. Και εξακολουθεί να λέγεται ότι είναι ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ  και ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ?? Εγώ αντιθέτως νομίζω πώς διακρίνεται ξεκάθαρα ότι είναι προβλέψιμος, αρπαγας, κλέφτης, κατακτητής και καταστροφέας.


Μήπως τελικά είναι πιο απρόβλεπτοι οι δικοί μας πολιτικοί?? Ή μήπως τελικά είναι και αυτοί προβλέψιμοι και υπάκουοι στις εντολές – οδηγίες των συμμάχων ΗΠΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ…..

Οι Γερμανοί εξάλλου ιστορικά πάντα ήταν σύμμαχοι των Τούρκων και στον πρώτο και στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.  Επίσης ήταν αυτοί που υποδαύλισαν και ξεσήκωσαν τους Τούρκους για την καταστροφή της Σμύρνης το 1922 (μην ξεχνώντας άλλωστε και την στρατιωτική εκπαίδευση των Τούρκων από Γερμανούς αξιωματικούς).

Αξιοσημείωτο επίσης είναι να μην ξεχνάμε πως ο Χίτλερ θαύμαζε τον Κεμάλ και τις μεθόδους του για εθνοκάθαρση και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι έβαζαν τους Έλληνες του Πόντου να δουλεύουν σε στρατόπεδα,  τους χτυπούσαν, τους άφηναν να πεινάνε μέχρι τελικής πτώσης τους, και κατόπιν ο Πατερούλης των Τούρκων έσφαξε τους Πόντιους, κάνοντας μία γενοκτονία στην πατρογονική τους γή, που ακόμα όλως τυχαίως δεν έχει αναγνωριστεί από τους φίλους μας και συμμάχους.

Αυτό ήταν το “πρότυπο” για το Χίτλερ, αυτόν αντέγραψε και τις μεθόδους του!!! Κλείνοντας θα αναφέρω ένα ερώτημα που μου τριβελίζει το μυαλό….

Γιατί μπήκαμε στα μνημόνια??? Γιατί κλείσαμε τα στρατόπεδα κατόπιν οδηγιών του ΘΕΣΜΩΝ??? Γιατί τα στρατόπεδα έγιναν κέντρα – ξενοδοχεία διαμονής μεταναστών??? Γιατί οι στρατιώτες έγιναν υπηρεσία στα κέντρα εξυπηρέτησης αλλοδαπών??? Ένα τραγούδι μου έρχεται στο μυαλό και σιγοτραγουδώ….

” Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλημμυρίζει….

Μα το ντέρμπι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο….

Μέσα σε όλη αυτή τη δίνη όρθιο πες μου τι θα μείνει, σου φωνάζω μα εσύ δεν μου μιλάς …..

Ελλάς, Ελλάς τι θα γίνει φίλε μου με μας…..”

 

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: