Αρχική “Σιγά μην Κλάχω ΠΑΟΚ αφού …. Το Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

“Σιγά μην Κλάχω ΠΑΟΚ αφού …. Το Κλεμμένο Smart της Σαλονίκης

Ξέρετε πως σαν οπαδός έχω περάσει από όλες τις θύρες του γηπέδου της Τούμπας. Ξεκίνησα από τη θύρα 4 και από τα δύο άκρα της, στη συνέχεια μεταπήδησα στις 5-6 και στα τελευταία χρόνια έχω αγκυροβολήσει στη θύρα 2, πίσω από τον πάγκο. Η μεταπήδηση του φιλάθλου χρονολογικά από τη μία θύρα στην άλλη, έχει για μένα περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα.

Δείχνει την ωρίμανση του οπαδού από κάθε άποψη. Η αγάπη του προς την ομάδα εξυπακούεται πως είναι ίδια και απαράμιλλη. Απλώς αλλάζει η οπτική που βλέπει κάποιες καταστάσεις. Εξυπακούεται βέβαια πως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Δηλαδή, μπορεί να συναντήσεις έναν μετριοπαθή οπαδό στην 4 και από την άλλη έναν χούλιγκαν στην 1.

Αυτό όπως καταλαβαίνετε συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Υπάρχει όμως κάτι που ενίοτε διαχέεται σε όλες τις θύρες του γηπέδου της Τούμπας. Ποιο είναι αυτό;
Μα φυσικά το βουητό της. αυτό είναι μία αρνητική ενέργεια που λόγω της ιδιαίτερης ακουστικής του γηπέδου είναι ικανή να σου δημιουργήσει σύγκρυο, φόβο, ένταση.

Συνήθως το άκουγα όταν η ομάδα μου δεν έπαιζε καλή μπάλα ή όταν κάποιος παίκτης- διοικητικός παράγοντας ήταν στοχοποιημένος από την κερκίδα. Η αλήθεια είναι πως είχα να το ακούσω πάρα πολύ καιρό έως ότου εμφανίστηκε χθες λίγη ώρα πριν αρχίσει ο αγώνας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Βόλου. Κάποιοι δυστυχώς που βρίσκονται 500 km μακριά είχαν τη φαεινή ιδέα να διαρρεύσουν εκείνη τη στιγμή την απόφαση της Ε.Ε.Α. για πρόταση υποβιβασμού του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Εκεί όπου ήταν μαζεμένοι 15.000 τουλάχιστον άνθρωποι. Προσέξτε: Δεν θα μπω στη διαδικασία κρίσης της απόφασης. Τους ΝΕΟΈΛΛΗΝΕΣ πολιτικούς τους ξέρω τόσο καλά όσο η μάνα το παιδί της. Ούτε θα χρησιμοποιήσω το επιχείρημα του πιτσιρίκου που κατεβάζει το παντελόνι του θέλοντας να συγκρίνει το πουλάκι του με τα πουλάκια συμμαθητών του.

Αυτό που με προβλημάτισε όμως έντονα ήταν η επιλογή της χρονικής στιγμής αυτής της διαρροής. Κι αν θέλετε χρίζει επίπληξης αυτών που το έπραξαν. Για να είμαι ειλικρινής η λέξη προβληματισμός είναι πολύ επιεικής. Απλά συνειδητοποίησα έως που μπορούν να φτάσουν κάποιοι προκειμένου να ικανοποιήσουν το εγώ τους.
Φτάνοντας στο τέλος του αυτό το τόσο νευρικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι θέλησα να κάνω μία βόλτα περιμετρικά του γηπέδου.

Ήθελα να αφουγκραστώ τις απόψεις φιλάθλων κάθε ηλικίας, οι οποίοι έβγαιναν σαν τα μυρμήγκια από όλες τις θύρες του Σταδίου. Ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με κάθε λογής ανθρώπους. Μικρούς και μεγάλους. Με γραβάτα και χωρίς γραβάτα. Ευγενείς και στραβοστρόμηδες. Μορφωμένος και αμόρφωτος. Με αλκοόλ στο αίμα τους και δίχως αλκοόλ.

Όλοι όμως έναν κοινό στίχο σιγοψιθυριζαν στα χείλη τους. ΤΟ ΣΙΓΆ ΜΗΝ ΚΛΆΨΩ ΤΟΥ ΓΙΆΝΝΗ ΑΓΓΕΛΆΚΑ.

Μάλιστα με παρακάλεσαν να μεσολαβήσω στον υπεύθυνο του site να ανεβάσει το αντίστοιχο video clip. Απολαύστε το. Σιγά μην κλάψω. ΠΑΟΚ ΑΦΟΎ.

Τα λέγαμε κιόλας.

Γιάννης Αγγελάκας – Σιγά μην κλάψω !!!

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: