Σκότωσε τα” Θ”που σε Πνίγουν I Irina Time

Θυμός, θλίψη και θίξιμο

Αυτά τα συναισθήματα νιώθεις κάθε φορά που ματαιώνονται οι επιθυμίες σου, δεν παίρνεις αυτά που θα ήθελες να πάρεις ή έχεις ανάγκη ή αισθάνεσαι ότι δε σε καταλαβαίνουν οι άλλοι γύρω σου. Ιδιαίτερα τα σημαντικά πρόσωπα στη ζωή σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, εκτός από τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθεις, να φορτίζονται αρνητικά και οι σχέσεις με τους άλλους, για έναν απλό λόγο: νιώθεις ότι δεν σου δίνουν αυτό που πιστεύεις ότι αξίζεις. Και ως εκ τούτου, φτάνεις με συνοπτικές διαδικασίες στο τελικό και πρόχειρο συμπέρασμα ότι τελικά μπορεί να μην αξίζεις και για αυτό εισπράττεις αυτό που εισπράττεις από τους άλλους.  Υπάρχει, όμως, τρόπος για να χειριστείς αυτά τα συναισθήματα, όταν σε κατακλύζουν.

Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα 3 «Φ»;

Με λίγα και απλά λόγια, μάθε να διαχειρίζεσαι  το θυμό, τη θλίψη και το θίξιμο με τη φυσικότητα, τη φιλικότητα και τη φρόνηση.

Το πρώτο «Φ», η φυσικότητα, σημαίνει ότι είναι προτιμότερο να αντιδράς άμεσα σε ό,τι σου συμβαίνει και στα δύσκολα συναισθήματα που βιώνεις αντί να το προσπερνάς, αγνοείς ή βάζεις κάτω από το χαλί.

Το δεύτερο, η φιλικότητα, σου υπενθυμίζει ότι δεΝ χρειάζεται να αντιδράσεις με ένταση ή με ένα βίαιο ξέσπασμα. Αντίθετα, να επιδιώξεις να διαπραγματευτείς με ειρηνική διάθεση.

Και το τρίτο, η φρόνηση. Σε προτρέπει να μπεις στη θέση του άλλου – στα παπούτσια του – και να εξετάσεις γιατί αντιδρά όπως αντιδρά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σε εσένα τα προαναφερθέντα συναισθήματα.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώθεις θυμό, θλίψη, θίξιμο και γενικά δυσάρεστα για τον εαυτό σου, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Θυμήσου τα τρία «Φ» και χρησιμοποίησέ τα όπως πρέπει!

 

Irina Time

Διαβάστε Περισσότερα