Στην πίστα του Σπίλμπεργκ

Με αυτά και με αυτά φθάνουμε σιγά σιγά στο μέσον περίπου της σεζόν που μέχρι στιγμής έχει την στάμπα της Μercedes…Έτσι λοιπόν αυτό το ζεστό για όλη την Ευρώπη Σαββατοκύριακο η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μεταφέρεται στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην πίστα του Σπίλμπεργκ και έδρα της ομάδας της Redbull!Τι θα γίνει; Θα έχουμε μια από τα ίδια; Τα ασημί μονοθέσια θα διαλύσουν πάλι τον ανταγωνισμό ή θα έχουμε εξαίρεση του φετινού κανόνα;

Flying Formula 1 GIF - Find & Share on GIPHY

 

Εγώ ελπίζω σε αλλαγή λόγο της πίστας.. Πάντα μας προσέφερε εξαιρετικούς αγώνες.. Μεγάλες ευθείες με κλειστές στροφές αλλά και ανηφόρα κατηφόρα… Όχι επίπεδη πίστα μέσα στο δάσος!Κυρίαρχο λόγο παίζουν τα φρένα αλλά και οι κινητήρες.. Πέρυσι ο αγώνας αποδείχθηκε βατερλό για τα ασημί μονοθέσια… Θα ρισκάρω να πω πως θα δούμε αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα… Ρεαλιστικά πάντως με καθαρά αντικειμενικά ματιά η λογική λέει ότι τα μονοθέσια της Μercedes θα κάνουν το 1-2 στα κατατακτήρια δοκιμαστικά και στον αγώνα πάλι θα πετάνε..

Μετά θα παλέψουν οι Redbull με τις Ferrari για το βάθρο και το γόητρο….Περιμένω δυνατό και τον Raikkonen με την Αλφα Ρομεο..Η ομάδα θα αρχίσει να πέφτει μετά τον Σεπτέμβρη επειδή δεν θα έχει πόρους για εξέλιξη του φετινού μονοθέσιου.. Ερωτηματικό μεγάλο η Ρενο.. Τα δυο μονοθέσια της Haas από το κακό στο χειρότερο με τον επικεφαλής της ομάδας να τονίζει πως το προηγούμενο γκραν πρι ήταν το χειρότερο της ιστορίας της ομάδας!Πάντως με μια γρήγορη ματιά να παραθέσω και μια άποψη για τον Λεκλερκ.. Μέχρι στιγμής ο Μονεγασκος κινείται σε μέτρια επίπεδα..

 

Εκτός από το Μπαχρέιν που εκεί έχασε την νίκη μέσα από τα χέρια του λόγο του προβλήματος του μονοθέσιου του δεν με έχει γεμίσει όπως πέρυσι.. Δεν έχει κάνει κάτι το εντυπωσιακό.. Ούτε σε δοκιμαστικά ούτε σε αγώνα.. Θα μου πείτε κινείται στην μετριότητα λόγο του κόκκινου μονοθέσιου.. Να το δεχτώ…Αλλά ρε μάγκες πέρυσι οδηγούσε χειρότερο και έβγαζε μάτια.. Μπορεί λόγο ηλικίας να έπαιξε ρόλο και αυτό στην ψυχολογία του! Εγώ ποντάρω στο ταλέντο του..

Λέτε να κάνει αυτός το break στα ασημί βέλη και να πάρει την νίκη;;Επίσης τελειώνοντας η Pirelli ανακοίνωσε πως για φέτος τα ελαστικά δεν αλλάζουν παραμένουν ίδιες γόμες και δυνατότητες για τους οδηγούς… Έπαιξε και αυτό το ρόλο του για το κακό θέαμα και την έλλειψη ανταγωνισμού… Οπότε καλό αγώνα να έχουμε και προσοχή στους δρόμους…

ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα