Αρχική Στήριξη απ’το κράτος, για ασημένιες γκαζόζες & χρυσές ξαπλώστρες. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Στήριξη απ’το κράτος, για ασημένιες γκαζόζες & χρυσές ξαπλώστρες. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Άκουσα προχθές στην τηλεόραση τους επαγγελματίες της Μυκόνου να ζητάνε βοήθεια και στήριξη από το Ελληνικό κράτος για το “ναυάγιο” του φετινού καλοκαιριού και τρελάθηκα.Στη Μύκονο ρε μο’ρτες και σε όλα σχεδόν τα νησιά της κοσμοσυρροής,είναι γνωστό σε όλους μας πλέον ότι εδώ και χρόνια οι τιμές παροχής υπηρεσιών απευθύνονται σε ιδιοκτήτες πετρελαιοπηγών.Ειναι μαχαιριές στην καρωτίδα,έως αστρονομικές.

Υπάρχουνε μαρτυρίες ότι έχει πληρωθεί ο φραπές και 50 ευρώ. Αυτό είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα για’ το’ τί γίνεται στο νησί ανεξέλεγκτα εδώ και χρόνια μιάς και η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά.Για μία εβδομάδα διακοπών στο “νησί των ανέμων”η ταρίφα μπορεί να γράψει άθροισμα ίσο με το ετήσιο εισόδημα συνταξιούχου του ΟΓΑ. Μιλάμε για στεγνούς αποκεφαλισμούς.Έχουνε ενοικιαστεί στο συγκεκριμένο νησί παραπήγματα που χρεώθηκαν ακριβότερα από τις σουίτες του Χίλτον.

Υπήρξαν εποχές στη Μύκονο που αν δεν είχες στην τσέπη σου μάρκα, η’ δολάρια δεν σε δεχόντουσαν πουθενά.Όλα αυτά και πολλά άλλα έχουν καταγγελθεί δημόσια και η απάντηση από τους επαγγελματίες της Μυκόνου ήτανε η εξής.Εμείς απευθυνόμαστε σε ένα άλλο ειδικό καταναλωτικό κοινό με βαριά πορτοφόλια,δεν απευθυνόμαστε σε λιγούρια Έλληνες. Υπάρχουνε και φθηνότεροι προορισμοί, πολύ ωραία! δεκτόν. Αφού όπως είναι γνωστό οι τιμές στην ελεύθερη αγορά διαμορφώνονται πάντα σύμφωνα με το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης,και αφού πας παρακαλω’ντας να αγοράσεις το συγκεκριμένο είδος θα πληρώσεις εις γνώση σου τον “κούκο για αηδόνι”, καταπληκτικά!!

Φέτος όμως και μετά την επιδρομή του κορωνο’ι’ου τα πράγματα στον τουρισμό ειναι εντελώς διαφορετικα,μαύρα κι άραχνα λένε οι ειδικοί.Και όλοι αυτοι οι περίεργοι που πε’ρνανε κεφάλια τις προηγούμενες καλοκαιρινές περιόδους,τώρα ζητάνε βοήθεια από τους Έλληνες τουρίστες για να γεμίσουνε τα καταλύματα τους και αποζημιώσεις από το Ελληνικό κράτος για να σταθούνε δήθεν όρθιοι και όχι απο κάποιο “ειδικό κράτος”με βαριά πορτοφόλια και τεράστιους προϋπολογισμόυς, ακριβώς σύμφωνα με τη νοοτροπία τους και τις πρακτικές που εφάρμοζαν απευθυνόμενοι κατά τα λεγόμενά τους σε ένα ειδικό πελατειακό “φορτωμένο” κοινό.

Όλα αυτά λεγόντουσαν στις εποχές των παχέων αγελάδων με ύφος χιλίων Καρδιναλίων . Το φετινό καλοκαίρι όμως προμηνύεται καλοκαίρι αυστηρής δίαιτας και ενώ αυτοί οι μάγκες ποτέ δεν κράτησαν καμία πισινή απέναντι στο Ελληνικό κράτος και στους εγχώριους τουρίστες , έρχονται τώρα και εντελώς ανερυθρίαστα ζητάμε για την επερχόμενη χασούρα αποζημίωση απο το Ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή ζητάνε απο τους πολίτες τους οποίους όλα τα προηγούμενα χρόνια “έγδερναν” με τιμές χαρατσιού Οθωμανικής αυτοκρατορίας να χρεωθούνε τη ζημιά τους.

Ας βάλουνε πλάτη οι “Σεΐχηδες”να τους κρατήσουν ζωντανούς για να τους έχουνε τα καλοκαίρια σερβιτόρους παιρνώντας την ώρα τους όμορφα. Κι’ όμως από το Κρατικό ταμείο θέλουνε να αρπάξουνε. Ποιοι; Αυτοί που αναλογικά με τις εισπράξεις τους αποδεδειγμένα οχι μόνο δεν έχουν πληρώσει φόρους ποτέ, αλλά έχουνε δείρει και εφοριακούς όταν χρειάστηκε να τους ελέγξουνε. Είναι δυνατόν; Είναι και παρα είναι. Αυτές οι μέθοδοι εφαρμόζονται στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες με την ανοχή των κυβερνώντων από τις τράπεζες. Το κέρδος είναι ιδιωτικό, ενω’ η ζημιά κρατικοποιείτε για την πληρώνουν τα φορολογούμενα κορόιδα, γιατί στην Ελλάδα το χέρι στην τσέπη το βάζουνε μόνο οι φτωχοί.

Δεν θα αλλάξει ρε μάγκες τίποτα ούτε και σε αυτό τον τομέα ποτέ. Στη χώρα μας πάντα οι “μαυραγορίτες”θα ειναι στον αφρό και θα κονομάνε. Για αυτό στις επιλογές σας να είστε παντα πιο αυστηροί, αυτοπροστατευτείτε. Κανένας δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί ποτέ για σας. Κατά την άποψή μου η Μύκονος δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. Αργά ή γρήγορα θα δραστηριοποιηθεί το “αδερφάτο” και θα κρατήσει το νησί  όρθιο. Οι “αδερφές” είναι παγκόσμια δύναμη πολύ πιο δυνατές και από τους κορωνο’ι’ους.

Καλό καλοκαίρι.

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: