Αρχική Συμβόλαια στο γόνατο. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Συμβόλαια στο γόνατο. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως υπάρχει έστω και ένας συμπολίτης που να μη δέχτηκε το τελευταίο μήνα, ίσως και πιο πριν τηλεφώνημα ή τηλεφωνήματα, από εταιρείες παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες εκμεταλλευόμενες τον κατακερματισμό και ουσιαστικά το κανόνι της ΔΕΗ, ψάχνουν για πελάτες, προσφέροντας φθηνότερα τιμολόγια και ιδιωτικά συμβόλαια, σύναφθεντα μέσω ηχογραφημένης δηλώσης και επικυροθέντα με υπογραφές,μέσω αλληλογραφίας.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ τις εταιρείες ιδιωτικού ταχυδρομείου ,να έχουν πάρει φωτιά τα μηχανάκια τους και τα αυτοκίνητά τους ,μεταφέροντας κυρίως συμβόλαια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που υπογράφονται στο γόνατο τα οποία κανείς δεν διαβάζει από τον πελάτη στην εταιρεία πάροχο της ΔΕΗ. Στη Χώρα των επιτήδειων αετονύχηδων και στη Χώρα των χρονίως ανόητων, κυριαρχεί η προχειρότητα,η επιπολαιότητα, η πονηριά για πολλούς και ευκολοπιστία για τους περισσότερους.

Σε μία χώρα που η κρίση και η απληστία και κυρίως οι μαλακίες των διοικήσεων, ως και η κάκιστη λειτουργία τους, διέλυσαν κυριολεκτικά τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και επόμενο ήταν να αναφύονται ως μανιτάρια ιδιώτες και ομάδες κεφαλαιούχων επιτηδειών επιχειρηματιών και λομόγιων που επιχειρούν να δέσουν το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού με συμβόλαια μηνιαίας εισφοράς στο ηλεκτρικό, στα τηλέφωνα  και οπου νάναι και στο νερό.

Κάποτε για την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας ήταν κανόνας απαράβατος ή μη ιδιωτικοποίηση των πηγών ενέργειας καύσιμα ηλεκτρικό και νερό, φυσικά στο κράτος αποκλειστικά και μόνο θα έπρεπε να ανήκει η λειτουργία των αεροδρομίων ,του σιδηρόδρομου, και των τραπεζών. Δυστυχώς μία δεκαετία μετά από τότε που ίσχυε αυτό, όλα ξεπουλήθηκαν σε ξένους επενδυτικούς κολοσσούς και διεθνείς κοινοπραξίες.

Η Ελλάδα φαίνεται να ξεπουλήσε εκτός από όλα αυτά και έμψυχο υλικό, στέλνοντας τα παιδιά της να εργαστούν στο εξωτερικό, ιδιαίτερα τους επιστήμονες που σπούδασαν εδώ να παρέχουν τις γνώσεις τους στους ξένους. Έτσι λοιπόν η έννοια της δημόσιας προστασίας του πληθυσμού από το έργο παροχής των κοινωνικών αγαθών έπαψε να υφίσταται, με αποτέλεσμα τα περισσότερα νοικοκυριά να έχουν υπογράψει συμβάσεις για παροχή ενέργειας, επικοινωνίας, ακόμα και Υγειονομικής φροντίδας με αμφιβόλου αξιοπιστίας ιδιωτικές εταιρείες .

Σε πολλές περιπτώσεις δε, όπου τα αποτελέσματα είναι ασύμφορα για τους καταναλωτές, η διαδικασία απεμπλοκής από τη συμφωνία απαιτεί χρόνο χρήμα και μερικές φορές νομικές κοστοβόρες διαδικασίες. Δυστυχώς καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν κατάφερε να επιβάλλει μείωση στα κοινωνικά τιμολόγια, μπορεί και επίτηδες με αποτέλεσμα να προσποιούνται οτι το κάνουν μάλλον προσωρινά και τεχνηέντως ιδιώτες και να εγκλωβίζονται έτσι τα εκατομμύρια των Ελλήνων σε δεσμεύσεις οικονομικής εξάρτησης αμφιβόλου αξιοπιστίας.

Χωρίς να ξορκίζω την ιδιωτικότητα θα επιθυμούσα το δημόσιο, στο οποίο όλοι καταθέτουμε τους φόρους μας, να εξασφαλίζει καθαρές και συμφέρουσες υπηρεσίες με γνώμονα τα πραγματικά οικονομικά προβλήματα του πληθυσμού, προβλήματα που έφερε η κακή διαχείριση των μέχρι τώρα η κυβέρνησεων .

 

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: