Αρχική Τά μέτρα χαλάρωσαν καί ο Κορωνοιός μας ξανασυστήνεται Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τά μέτρα χαλάρωσαν καί ο Κορωνοιός μας ξανασυστήνεται Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Το χω γράψει και σε προηγούμενο άρθρο ότι η Μύκονος είναι ένα ξεχωριστό σημείο της Ελλάδας, το οποίο ανήκει σε κάποιο κράτος από το “υπερπέραν” και εφαρμόζει δικούς του νόμους, δικά του ήθη, και δικά του έθιμα χωρίς να λογαριάζει ποτέ τίποτα και κανέναν.

Οι επιχειρηματίες αυτού του νησιού έχουν ένα κακό ελάττωμα, θέλουνε τα λεφτά που μαζεύουνε κατά τη τουριστική περίοδο νά τά παντελόνιαζουνε όλα χωρίς να δίνουν κάποια ρέστα στο κράτος υπό τη μορφή φόρου. Προφανώς το “beach bar”στη Μύκονο, στο οποίο επιβλήθηκε η δρακόντεια ποινή, παραβίαζε τα μέτρα προφύλαξης.

Πρέπει όμως να είμαστε έντιμοι, και να πούμε ότι κατά το τριήμερο, τα μέτρα πήγαν περίπατο γενικώς σε ολόκληρη την επικράτεια, σε αναρίθμητα μπαρ, καφέ και εστιατόρια. Η συγκεκριμένη κατάσταση παρατηρείται εδώ και κάμποσες ημέρες, σε πόλεις και χωριά, σε βουνό και θάλασσα.

Πρακτικά δεν υπάρχει καμία αντίδραση των αρχών. Πάρα την αυστηρότητα που έδειξαν οι ελεγκτικές αρχές το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Μύκονο βάζοντας υπέρογκα πρόστιμα, η Πολιτεία ανέχεται τον αθέμιτο ανταγωνισμό αυτών που παρανομούν σε βάρος όσων καταστηματαρχών σέβονται τις υγειονομικές διατάξεις.

Λαμόγια δεν υπάρχουν μόνο στη Μύκονο υπάρχουν παντού και ανάλογα πρέπει να αντιμετωπιστου’νε. Ο κόσμος έχει χαλαρώσει, σκέφτεται ότι όλα πέρασαν, θέλει να το πιστεύει, έδωσε και η κυβέρνηση το σήμα ότι έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα και πως ο τουρισμός ξεκινάει σχεδόν κανονικά.

Πλήθυναν και όσοι υποστηρίζουν θεωρίες συνωμοσίας, λάθους η’ υπερβολών, ότι δεν χρειάζονταν τελικά όλο αυτό με την καραντίνα. Αυτό είναι το τραγικό λάθος που κάνουμε, και ενδεχομένως οι επερχόμενες συνέπειες, να είναι πολύ μεγαλύτερες από τις προηγούμενες. Και η χαλάρωση έφτασε σε βαθμό κατάργησης των όποιων μέτρων προφύλαξης. Οι περισσότεροι το παίρνουν ποια αψήφιστα, Χαρδαλιάς και Τσιόδρας μπήκαν στο ράφι.

Οι μάσκες έχουν κατέβει στο πηγούνι, εφευρέθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κρυφτούν τα προγούλια, είναι το νέο στιλ, κάτι σαν το κράνος του μοτοσικλετιστή στο μπράτσο.Και ύστερα ήρθαν τα 97 νέα κρούσματα μονοκοπανιά. Μόνο που ο πολύ μεγάλος συγκριτικά αριθμός αντίστοιχουσε σε τετραήμερο και όχι σε μία μόνο ημέρα. Και από αυτά τα 30 τόσα προέρχονταν από το εξωτερικό, προέκυψαν σε έλεγχο επιβατών πτήσεων.

Το μεγάλο όμως “κονέ” αναμένεται μετά τις 15 Ιουνίου που θα πάψει ο υποχρεωτικός έλεγχος και η καραντίνα για όσους καταφθάνουν από το εξωτερικό, εκεί θα παιχτεί η υπόθεση. Ειναι ο τουρισμός που επιμένει και δεν μπορεί να αγνοηθεί ούτε και να περιμένει.

Αλλά όπως είναι γνωστό οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και θέλουν “πολύ πολύ” μεγάλη προσοχή. Χρειάζεται πολύ μεγάλη μαγκιά, γιατί έτσι και ξανά φορτωθούμε με “κορονοϊό” καλοκαιριάτικα σβήσαμε από το χάρτη.

Β ΙΓΑΝΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: