Αρχική Τα υπέρογκα ποσά χαλάνε τις ισορροπίες. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τα υπέρογκα ποσά χαλάνε τις ισορροπίες. Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Γιατί να μην είναι το καλύτερο και το ελκυστικότερο πρωτάθλημα στο κοσμο η Premier League αφού εκεί ξεφορτώνονται τα περισσότερα λεφτά για τις μεταγραφές. Ολοκληρώθηκε η θερινή μεταγραφική περίοδος στο Αγγλικό πρωτάθλημα και οι κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την τελευταία ημέρα του παζαριού, εκτόξευσαν το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε στη διάρκεια του καλοκαιριού στο 1,41 δισεκατομμύρια λίρες.

 

Βουνό ο μπερντές. Μάλιστα αυτό το νούμερο, λίγο έλειψε να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε το 2017, όταν διατέθηκαν 1,43% μύρια λίρες για μεταγραφές. Και εις ανώτερα. Τα χρήματα που φτυαρίστηκαν μόνο κατά την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου από τους συλλόγους της Μεγάλης κατηγορίας της Αγγλίας ήταν 170 εκατομμύρια λίρες. Αυτό αφορά μόλις 18 μεταγραφές, αριθμούς που ειναι μικρότερος για την τελευταία ημέρα της θερινής μεταγραφικής περιόδου από το 2009.

Τα 34 εκατομμύρια λίρες που δαπάνησε η Έβερτον για την απόκτηση του Άλεξ Ιβόμπι από την Άρσεναλ ήταν η μεγαλύτερη συμφωνία εντός του νησιού, την ώρα που η πιο φορτομενη μεταγραφή ήταν αυτή που έστειλε τον Ρομέλου Λουκάκου από την Manchester United στην Ίντερ 74 εκατομμυρίων λιρών. Η Άρσενα ξεφόρτωσε τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές στην Αγγλία καθώς δαπάνησε 155 εκατομμύρια λίρες την τελευταία ημέρα της θερινής περιόδου.

Οι κανονιέρηδες απέκτησαν τον Κιεράν Τίρνει από τη Σέλτικ έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών,και τον Νταβίντ Λουίζ από την Τσέλσι με 8 εκατομμύρια λίρες. Πάντως αυτά τα ποσά είναι εξωπραγματικά και μάλλον χαλάνε τις ισορροπίες. Μακροπρόθεσμα ενδεχομένως να φανούνε οι τεράστιες ζημιές που θα έχουν κάνει αυτό το είδος οι χρυσές μεταγραφές.

Β ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: