ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΥΣΗΣ-WARRIORS VS MAVERICKS | DRAZEN

Οι Warriors ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη κορυφή του πρωταθλήματος και διαθέτουν έναν νεανικό suppoting cast για να τους οδηγήσει έως το τέλος.

Κανείς βέβαια δεν πίστευε ότι ο πρώην κορυφαίος της G League, Poole , θα έπαιζε τόσο καλά και θα ήταν το Νο2 της ομάδας στην κανονική περίοδο.

Συνδυάζοντας λοιπόν τους μπαρουτοκαπνισμένους Curry, Thompson & Green με τους Poole καιWiggins , οι Warriors κέρδισαν το στοίχημα.

Οι Curry, Thompson & Green μοιράστηκαν μόνο 11 λεπτά μαζί στην regular seson. Η συνθήκη αυτή δεν εμπόδισε τους Warriors να κατακτήσουν την 3η θέση στην Δύση.

Απέκλεισαν διαδοχικά τους Nuggets σε πέντε παιχνίδια στον πρώτο γύρο και τους Grizzlies στα έξι. Ο coach Kerr διαθέτει την τεχνογνωσία στην επίθεση και είναι ο άνθρωπος που έχει οδηγήσει την ομάδα σε τρία πρωταθλήματα.

Οι Mavericks τερμάτισαν στην 4η θέση της Δύσης και απέκλεισαν τους Jazz σε έξι αγώνες και στη συνέχεια τους πρώτους σε ολόκληρο το NBA , Suns , σε επτά παιχνίδια.

Ο coach Kidd πήρε από τους παίχτες του roster , το μέγιστο των ικανοτήτων τους. Ακόμα και οι υποτιμημένοι Kleber & Ntilikina βοήθησαν στη πορεία της ομάδας. Επίσης ο coach Kidd μεταμόρφωσε την άμυνα της ομάδας.

Οδηγεί τον αντίπαλο στην λάθος επιλογή και δεν προσαρμόζεται στο παιχνίδι της επίθεσης των αντιπάλων απλά δίνει τις επιλογές που τον συμφέρουν.

Στην επίθεση πήρε κάπως τη μπάλα από τα χέρια του Luka και έβαλε σταδιακά και τον Brunson στο σκοράρισμα δημιουργώντας στο παιχνίδι μισού γηπέδου που αρέσκεται και δεύτερο πόλο.

Καμία ομάδα δεν έχει λύση προς το παρόν -στα playoffs- για τον Doncic.

Οι Warriors βέβαια έχουν ανταπεξέλθει απέναντι στον M.V.P. Jokic και τον επόμενο M.V.P. του πρωταθλήματος , Morant.

Θα ρίξουν όλο τους το οπλοστάσιο πάνω στον Luka. Θα δούμε μεγάλα κορμιά να τον μαρκάρουν όπως οι Green & Porter , αλλά και λίγο μικρότερα όπως οι Thompson & Wiggins.

Θα τον στοχεύσουν στην άμυνα και θα προσπαθήσουν να τον βγάλουν να αντιμετωπίσει τους πυραυλοκίνητους Splash Brothers.

Θα θελήσουν οι Warriors να βγάλουν εκτός σκορ στην επίθεση τους Brunson, Finney-Smith & Dinwiddie αφού θεωρούν ότι δεν μπορούν να χάσουν μόνο από έναν παίχτη.

Το ζητούμενο είναι εάν θα λειτουργήσει και πάλι το μότο «Strength in Numbers» για τους Warriors.

Οι Curry &  Thompson έδειξαν τη κλάση τους, ιδιαίτερα στο αποφασιστικό Game 6 με τους Grizzlies. Αλλά είχαν και αρκετά ματς που ήταν εκτός ρυθμού.

Αυτή η σειρά θα είναι μια αντίθεση στα στυλ παιχνιδιού. Η μια ομάδα παίζει και κυκλοφορεί την μπάλα γρήγορα.

Η άλλη παίζει αργά και γενικά κρατά την μπάλα στα χέρια του πολλά λεπτά ένας παίχτης -Doncic-.

Στην τέταρτη σεζόν του στο ΝΒΑ, ο Doncic έχει φτιάξει μέρος του μύθου του. Έχει συμβάλλει στο να ανεβάσει την απόδοση των συμπαικτών του.

Όμως το βάθος των Warriors είναι αυτό που τους επιτρέπει να ελπίζουν ότι θα βρεθούν και πάλι στους τελικούς του ΝΒΑ.

DRAZEN

Διαβάστε Περισσότερα