ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΣΗΚΩΝΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ… ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Μία μέρα πριν την επέτειο του ΟΧΙ προκύπτει όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή το γνωστό ζήτημα που ταλανίζει καθηγητές, δασκάλους και γονείς. Με ποια κριτήρια πρέπει να σηκώνει κάποιο παιδί την σημαία μας;

Καταρχήν η ελληνική σημαία πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι μας ότι πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει και με αυτό το γνώμονα να παίρνουμε τις αποφάσεις που αφορούν τα παιδιά.Δεύτερον και κυριότερο όλοι οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν τι ακριβώς πρεσβεύει η ελληνική σημαία και να τους μεταφέρουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές με αντικειμενικότητα για την σπουδαιότητα της χωρίς πολιτικές αγκυλώσεις.
Από που έρχεται και που καταλήγει μέσα στους αιώνες. Τι σημαίνουν οι λευκές και οι γαλάζιες γραμμές και τι ο σταυρός πάνω σε αυτή.Για ποιο λόγο παρελαύνουν;Γιατί το ΟΧΙ το είπαμε στους Τούρκος για την μάχη του Μαραθώνα;Κάτι τέτοια ακούν τα αυτιά μας και πέφτουν τα μαλλιά μάς.Το σχολείο πρέπει να δημιουργήσει μέσα από το μάθημα της ιστορίας εθνική συνείδηση γιατί ένας λαός προοδεύει μονάχα όταν γνωρίζει την ιστορία του και μαθαίνει από τα λάθη του.
Κατά την άποψη μου λοιπόν και χωρίς χρονοτριβές την ελληνική σημαία επιβάλλεται να την σηκώνει ο καλύτερος μαθητής.Είναι το μόνο κίνητρο που μπορεί να του δώσει η πολιτεία και όχι το οικογενειακό του περιβάλλον εάν είναι καλός μαθητής.Αυτή η πολιτεία που δεν του προσφέρει τα απαραίτητα εχέγγυα και τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να αναπτύξει και να καλλιεργήσει τις ιδέες του για την μόρφωση του.
Εδώ θα πρέπει να κάνω μια επισήμανση.Όταν λέω ο πρώτος μαθητής δεν με ενδιαφέρει εάν είναι Ελληνας η άλλης υπηκοότητας,άσπρος η μαύρος,δεξιός η αριστερός.Από την στιγμή που θα είναι πρώτος μαθητής σε ελληνικό σχολείο,έχει αποδεχτεί την ελληνική ιστορία,την έχει διαβάσει,την έχει ρουφήξει σαν σφουγγάρι και την προωθεί στον κόσμο.Αλλιώς άμα δεν πιστεύει τα παραπάνω φαντάζομαι ότι ο ίδιος ο μαθητής δεν θα επιλέξει να κάνει κάτι τέτοιο και θα είναι απολύτως σεβαστό σε μια χώρα που γέννησε την δημοκρατία.
Θεωρώ ότι με το σύστημα της κλήρωσης που εφάρμοσε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν είχε ηθικό πλεονέκτημα το παιδί που σήκωνε την γαλανόλευκη.Φυσικά και θα πρέπει να ήταν υπερήφανος και ο μαθητής και οι γονείς του για αυτό που συνέβει χάρη στην πολιτεία αλλά είναι ηθικά άδικο ως πρός το καλύτερο μαθητή πάντα βάση βαθμών και επιδόσεων μέσα στην τάξη του.
Δυστηχώς ακόμα και αυτό το γεγονός χρησιμοποιήθηκε από όλα τα κόμματα για μικροκομματικά παιχνίδια.Το ζήτημα είναι πολύ πιο περίπλοκο από ότι δείχνει απλά πρέπει να το μελετούμε χώρις πολιτικά γυαλιά. Το georgiouclub.gr είναι ένα site για ανταλλαγή απόψεων και όλες οι απόψεις είναι σαβεστές.Εξάλου και εμείς αυτή καταθέσαμε χωρίς φόβο και πάθος..
Υ. Γ. Η ελληνική σημαία μακριά από οποιοδήποτε είδος φασισμού που την καπιλεύεται,μακρυά από αναρχικούς που την καίνε καταμεσής του δρόμου,πρέπει από την Καστοριά ως την Κρήτη και από τον Έβρο ως τα Δωδεκάνησα να αγκαλιάζει όλους τους κατοίκους αυτής της πολύπαθης χώρας και αντίστροφος οι κάτοικοι να την σέβονται και να την εκτιμούν…
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΖΕΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα